U jeeeMapleMan wrote:Mada moje rešenje za zimu će biti na vodonik !!!! plinski set i centralno rešeno. Grejanje na vodu !!

A vodonik dobijas...?
U jeeeMapleMan wrote:Mada moje rešenje za zimu će biti na vodonik !!!! plinski set i centralno rešeno. Grejanje na vodu !!
Voda se sastoji od dva atoma vodonika i jednog atoma kiseonika, sto ce reci H2O. Hemija za 7 razred osnovne skole.Voda ima 2 eletrona u sebi
Elektrolizom vode dobijes praskavi gas koji je smesa vodonika i kiseonika.Elektrolizom dobija se 8 eletrona i 2 protona i čini je vodonikom
Code: Select all
***ovo je pogresno
Odnos masa kiseonika i vodonika u praskavom gasu je 16:2.
Odatle sledi da u 60L praskavog gasa ima (60/18*2)=6.6L vodonika.
Gustina vodonika je 0.08988 g/L to ce reci da je tih 6.6 litara vodonika ustvari malo vise od POLA GRAMA vodonika.
Matematika koja je prethodila je verovatno tacna, mrzelo me da proveravam ali ovo sad i nema mnogo smisla.mbole wrote:Znaci njihov uredjaj za SAT VREMENA napravi TRI I PO GRAMA vodonika.
Prosecan auto trosi oko dva grama goriva U SEKUNDI.
Vodonik jeste gorivo, ali gorivo sam ovde upotrebio kao zamenicu za benzin, dilzel i LPG.maricaiivica wrote:Matematika koja je prethodila je verovatno tacna, mrzelo me da proveravam ali ovo sad i nema mnogo smisla.
Zasto poredis grame vodonika i "goriva"?
U motoru sa unutrasnjim sagorevanjem nigde nema vagice koja meri specificnu masu. Ovde je bitna zapremina pod odredjenim pritiskom i protok.
P.S.
Zar nije i vodonik gorivo?
Code: Select all
Vodonik: 0.014141 MJ/Kg (143MJ/kg * 0.09889 g/L /1000)
greska nije MJ.Kg vec MJ/L
I dalje tvrdim da se radi o prevari, bez obzira na ovo. Naravno ne kazem da izmisljas, ali razlozi za takvo ponasanje su sasvim deseti.Kako odlicno poznajem nekoga ko je ovo ugradio u svoj auto a koji sam i sam vozao vise puta ja znam da u golfu 2 da dizel motorom 1.6ccm ova "prevara" ustedi 25% na otvorenom putu i oko 10-15% u gradu (gradsku voznju je sam vlasnik merio). Motor radi stvarno mirnije i jaci je osetno.
Ima prekidac sa kojim mu prekida napajanje celije, kada ga isklucis pada broj obrtaja (ne za 25% ali pada).mbole wrote:Jel mozes da izkljucis uredjaj na tom autu?
Probaj sledece:
izadji na ravan put, drzi konstantnu brzinu. Ne pomeraj nogu na gasu, ukljuci uredjaj.
Ukoliko je tacno da on nesto radi, auto bi iznenada morao da krene 25% brze.
Odmah da ti kazem, to se nece desiti.
Sa istim ovim generatorima (fabricke proizvodnje) se sece metal ozbiljne debljine, nije to tako mala energija.mbole wrote:Litar vodonika na atmosferskom pritisku, a takav se ovde koristi, u sebi sadrzi smesno malu kolicinu materije, odnosno smesno malu energiju.
Vodonik ima jednu od najvecih gustina energije po masi, ali isto tako i jednu od najmanjih po zapremini.
Gustina energije po masi (u megadzulima po kilogramu):
Vodonik 143MJ/Kg
Benzin: 47.2 MJ/Kg
Ali kad predjes na gustinu energije po zapremini:
Vodonik: 0.014141 MJ/Kg (143MJ/kg * 0.09889 g/L /1000)
Benzin: 34 MJ/L
Drugim recima, zapremina vodonika koja ima istu energiju kao litar benzina je:
34/0.014141=2404 litra.