sloba10 wrote:Nikola wrote:sloba10 wrote:Дефиниши шта је за тебе " (precizni)"?
Pa, mislio sam na +-1C... Traba mi za razlicite stvari, a za neke bi mi posluzio i ovaj obican za TA koji je postavio Sloba. Hvala.
Никола,
Напиши у ком опсегу треба да ради. Није исто да регулише температуру у соби. комори за дубоко смрзавање или калионичкојпећи...
Значи "треба ми термостат за регулисање температуре у опсегу од **** до***** са толеранцијом од **степени."
Treba mi za regulisanje temperature u sobi, gde bi opseg bio recimo od 0-30 stepeni, i gde bi tolerancija mogla da bude i +-5 stepeni. Taj bi termostat prikljucio pred grejalicu i eventualno na tajmer, da kada dolazim posle par dana u ledenu kucu zagrejem malo pred dolazak...
Takodje mi treba precizniji koji bih postavio u kucicu za hidropak. Poenta je da termostat ukljucuje grejac (grejalicu, sijalice, sve jedno...) kada temperatura padne ispod 0 stepeni. Poenta je da se voda ne zaledi u cevi i u pumpi. Tu bi trebala da bude manja tolerancija, jer nije isto ako mi termostat pali na -2 ili na 0, jer ce na -2 za par dana da zaledi...
Sve u svemu, zanima me da li znate gde ima preciznijih termostata za neke normalne opsege, da kazemo -10 do 30,stepeni, nista ekstremno, sa tolerancijom +-1 stepen (ili manje). A ja cu, kad odem u tu firmu/radnju, lako da odaberem sta mi najvise odgovara.
Takodje me je zanimalo da li je neko tako nesto radio (ugradjivao termostat ispred nekog uredjaja koji za to nije predvidjen), pa da mi mozda da savet sta je najpametnije.
Npr. kod mene u komsiluku (na reci) greju kucice u kojima je hidropak, nad bunarom, obicnim sijalicama sa zarnom niti. One u tom malom prostoru sasvim dovoljno greju da odrze temperaturu iznad 0. Sad, kada je jutarnja temperatura npr. -3, a najveca dnevna 3, nema potrebe da sijalice gore ceo dan, narocito ako zimi ne dolazite po nekoliko dana. Mislio sam da tu stavim termostat koji ce paliti sijalice (ili cu eventualno da stavim neki grejac) svaki put kad temperatura padne ispod 0.
Nadam se da sam sada malo jasniji. Hvala