Vrste drveta

Razne teme o raznim stvarima
kadishon
Brzi dodavač alata

Vrste drveta

Post by kadishon »

Prelistavajuci forum zakljucio sam da se ni jedna tema nebavi tematikom samog dvreta odnosno vrstama drveta klasam i tipovima materijala od drveta.Moje znanje na tu temu je skromno stoga nebih ja o tome ali bih voleo kad bih neko mogao da malo opsirnije da razvije ovu temu,smatram da bih iskusni majstori mogli da saznaju nesto novo na tu temu a novi ili buduci majstori da se malo bolje upoznaju sa sustinom stolarije.Ako slucajno negde postoji vec tema koja se bavi ovim ispravite me ali cini mi se da nema.
Nije znanje,znanje znati vec je znanje znanje dati!
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

da sklonimo pirateriju

*** mbole ****
i ukazemo na originalni sajt ******obrisao Bojan, vidi ispod*****

Ko procita temu do kraja shvatice o cemu se ovde radi :)

***Bojan***

Mislim da nije u redu linkovati samo *.pdf fajl, bez odlaska na stranicu sa koje se on može skinuti,
tako da, evo i stranice : http://www.mojaradionica.com/download.htm sa koje možete skinuti dotični
pdf fajl iz koga je izvučen tekst .
Last edited by Bojan on 05 Dec 2010 23:06, edited 1 time in total.
za sve je kriv Toma Sojer
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

piraterija sklonjena
Last edited by peradetlic on 04 Dec 2010 20:35, edited 1 time in total.
kadishon
Brzi dodavač alata

Post by kadishon »

Sta reci sem svaka cas!Detaljno,sazeto i kako kaze nas narod direktno u glavu :D Eto sad i mi imamo temu koja odgovara i na ovo pitanje :lol:
Nije znanje,znanje znati vec je znanje znanje dati!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Svaka cast Pero iz koje literature je ova postavka. pozdrav Radenko.
smirglaj nikad dosta
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

sve je sa foruma SSM tamo sam nabasao na sve ovo zatureno kad sam pravio veliko spremanje u oblastima koje su mi dodelili
pa reko šteta da propadne pa sam copy paste ovde nadam se da ovdašnji moderatori neće zameriti
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

peradetlic wrote:sve je sa foruma SSM tamo sam nabasao na sve ovo zatureno kad sam pravio veliko spremanje u oblastima koje su mi dodelili
pa reko šteta da propadne pa sam copy paste ovde nadam se da ovdašnji moderatori neće zameriti
taman posla(sve je to u cilju da se sto vise ljudi obrazuje(pogotovo na ovakav strucno-profilisan nacin)).;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Xpert Senka
Šegrt

Post by Xpert Senka »

Bravo! Bravo! I još jednom Bravo!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Ja procitak da je bukva kancerogena da li je to tacno ili je stamparska greska a znm da od bukve sve se radi sto je vezano za ishranu kakvi su vasi komentari na ovo pisanje u toksicnosti drveta??????????????????????????????????????
smirglaj nikad dosta
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

neboj se u svakom slucaju manje od oliandera.:lol::lol::lol:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

radenko wrote:Ja procitak da je bukva kancerogena da li je to tacno ili je stamparska greska a znm da od bukve sve se radi sto je vezano za ishranu kakvi su vasi komentari na ovo pisanje u toksicnosti drveta??????????????????????????????????????
pa jeste ako bi udisao prašinu bukve svaki dan
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

drvena prašina je isto opasna ako se udiše konstantno svaki dan pogotovo neke vrste drveta
znate i sigurno sami prilikom obrade određenih vrsta drveta da hoće nekad da štipa nos i pluća
zato treba svaka radionica da ima dobar otprašivač i koristiti zaštitnu masku
što svi mi retko radimo i posle godinama se ispolji na nekom čiji je organizam slabiji ili mu padne imunitet dok nekom ne bude ništa
jer svi rade brže modernije mašine velika očekivanja itd.

nije kao pre stolari radili solo polako i živeli dugo
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Treba pohvaliti svaki trud domaćih autora da prenesu svoja znanja i na ovo naše govorno područje gde je poznavanje stranih jezika prilično retka pojava. Tako je i ovaj tekst dobrodošao, ali ipak treba se u takvim situacijama, pogotovu kada se radi o domaćim izvorima, malo više potruditi i pokušati naglasiti odakle dolazi koji tekst... Tako je i sa ovim tekstom o drvetu slučaj. Ja sam pronašao PDF varijantu na sajtu mojaradionica.com od koje su nastale razne kopije: http://www.mojaradionica.com/PDF%20mate ... o/Drvo.pdf

Niko ne voli da se autorski tekstovi neovlašćeno umnožavaju i objavljuju "okolo" bez odobrenja i znanja. U najmanju ruku treba reći odakle koji tekst potiče. Svima je u interesu da se piraterije svih vrsta, bar sa javnih mesta, iskorene. Sajtovi jesu javna mesta i mislite o tome.
Xpert Senka
Šegrt

Post by Xpert Senka »

Krenuh da potražim taj PDF dokumen koji "bosch-ke" pominje na www.samsvojmajstor.com ali me ti preduhitri. Sada kada vidim kako je autor lepo propratio tekst slikama stvarno se pitam zašto je "bosch-ke" kasapio ovakav materijal, samo da bi ga objavio na forumu?!
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

slažem se da treba izbegavati pirateriju
zašto je boske to kasapio ne znam
ali treba gledati i interese članova foruma ili sajta može se o tome raspravljati beskonačno :lol:

sad svako zna svoje svaki administrator tj. glavni šrafciger uređuje svoj sajt kako želi jer on j boos
Locked