Motorna pila?
Motorna pila?
Poštovani kolege stolari i dragi prijatelji prvo ljep pozdrav svima.
Eto kako i sam naslov teme govori imam potrebu za jednom manjom motornom pilom.Posjedujem jednu Stihl-ovu pilu starijeg godišta ali u dobrom stanju model 070.Pošto je ta pila OGROMNA za rad zbog svoje težine od skoro 18 kila sa velikom vodilicom dobra je za rušenje jer je jaka i za rezanje kad je stablo na podu ali za obradu u krošnji je nespretna i teška.Vas bih htio upitati za Vaša iskustva i mišljenja koji model po nekim Vašim mišljenjima bi bio dobar za uzeti naravno manji.I još nešto malo sam gledao po netu neke usporedbe između Stihl-a i Husqvarne i malo mi se čini da je Husqvarna malčice bolja a i najvažnije CIJENA im je prihvatljivija.Eto tema je otvorena a Vi dragi i poštovani moji navalite sa svojim prijedlozima i iskustvima.
Ljep pozdrav od Å trkca i hvala na savjetima.
Eto kako i sam naslov teme govori imam potrebu za jednom manjom motornom pilom.Posjedujem jednu Stihl-ovu pilu starijeg godišta ali u dobrom stanju model 070.Pošto je ta pila OGROMNA za rad zbog svoje težine od skoro 18 kila sa velikom vodilicom dobra je za rušenje jer je jaka i za rezanje kad je stablo na podu ali za obradu u krošnji je nespretna i teška.Vas bih htio upitati za Vaša iskustva i mišljenja koji model po nekim Vašim mišljenjima bi bio dobar za uzeti naravno manji.I još nešto malo sam gledao po netu neke usporedbe između Stihl-a i Husqvarne i malo mi se čini da je Husqvarna malčice bolja a i najvažnije CIJENA im je prihvatljivija.Eto tema je otvorena a Vi dragi i poštovani moji navalite sa svojim prijedlozima i iskustvima.
Ljep pozdrav od Å trkca i hvala na savjetima.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Nemam iskustva sa motorkama ali i ja cujem od odredjenih faca da je Huskvarna bolja. Ja imam elektricnu i sluzi mojim potrebama da ukroji po koju terasicu da presece vise poredjanih fosni i ne ronda mi na usi. Medjutim benzinska ima svojih prednosti jaca je radi i gde nema struje medjutim ja sa njom ne radim ali dobro je imati je.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Meni pila treba zbog spremanja ogrijevnog drva i kako sam rekao imam tu veliku koja je za deblja stabla i za rušenje gdje ju nedržiš stalno u ruci njenu cijelu težinu.Manja bi bila za obradu grana jer se u granama skupi dosta sitnog drveta kojega netreba previše cijepati već ga ja samo izrežemna cirkularu i to je to.Dvoumi se između Stihl-a i Husqvarne najprije zbog cijene jer je Husqvarna jeftinija a i zbog ovog videa koji sam pogledao na youtubu i iz njega se vidi da je recimo Husqvarna mirnija pri radu a i sam filter zraka................uostalom vidite i sami
http://www.youtube.com/watch?v=Rztm0HM9XzE
http://www.youtube.com/watch?v=Rztm0HM9XzE
Čovijek sniva a Bog realizira!
- maricaiivica
- Moderator
Slabo sam se koristio motorkama ali sam nedavno video ovu na delu
http://www.alpinastar.rs/index.php?m=vs ... pro_id=144
preporuka!
Jedan drugi prijatelj ima odskoro ovu
http://www.takolako.rs/user/motorne-tes ... 0/item.jsp
rece da je samo veci potrosac goriva a radi super
http://www.alpinastar.rs/index.php?m=vs ... pro_id=144
preporuka!
Jedan drugi prijatelj ima odskoro ovu
http://www.takolako.rs/user/motorne-tes ... 0/item.jsp
rece da je samo veci potrosac goriva a radi super
stil se i poslednje vreme pravi u Turskoj i losijeg je kvaliteta nego ranije. Husqvarnom su ljudi zadovoljniji koliko sam ja cuo. Ja licno nisam korisnik tih testera. Postoji jedan brend Husqvarne (nesto mislim na J) koja je izuzetno brza. Ide kroz drvo kao kroz sir. Covek kaze da je pre 3 godine platio 60-at hiljada dinara.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
- peradetlic
- Majstor majstora
Ja imam Stihl 039. To je model koga je nasledio aktuelni MS390. 7kg bez ulja i benzina, vodilica lanca 45cm. Jako sam zadovoljan jer je prilicno univerzalna. Sigurno neces obarati stablo jednom testerom, pa uzimati drugu da kreses grane i da ga kratis na manje delove. Jako je pouzdana.
Na diskaveriju, eksploreru i drugim kanalima vidjamo da vatrogasci i druge hitne sluzbe koriste bas Stihl. Njima je pouzdanost na prvom mestu. Kada su u pitanju zivoti ljudi, oni ne zele da rizikuju sa manje pouzdanim alatom za spasavanje. To govori dovoljno.
Pozdrav
Na diskaveriju, eksploreru i drugim kanalima vidjamo da vatrogasci i druge hitne sluzbe koriste bas Stihl. Njima je pouzdanost na prvom mestu. Kada su u pitanju zivoti ljudi, oni ne zele da rizikuju sa manje pouzdanim alatom za spasavanje. To govori dovoljno.
Pozdrav
slažem se ali nemojmo bacati ni ostale marke olako.stavrov wrote:Ja imam Stihl 039. To je model koga je nasledio aktuelni MS390. 7kg bez ulja i benzina, vodilica lanca 45cm. Jako sam zadovoljan jer je prilicno univerzalna. Sigurno neces obarati stablo jednom testerom, pa uzimati drugu da kreses grane i da ga kratis na manje delove. Jako je pouzdana.
Pozdrav

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- peradetlic
- Majstor majstora
stihl je recimo najviše imao kampanju reklamu pa je možda dosta zastupljen ali mislim za profi rad huscvarna je zakon sve zavisi šta ćeš raditi sa motorkom mogu ja moju faliti do besvesti recimo ove god. nisam ništa s njom radio
pravi odgovor bi mogli dati ljudi koji seku svaki dan sa motornom testerom tamo se odrazi koja vredi
pravi odgovor bi mogli dati ljudi koji seku svaki dan sa motornom testerom tamo se odrazi koja vredi
za sve je kriv Toma Sojer
Alo ti si pogrijesio profesiju, tebi je mjesto u Vladi!!!:lol:mbole wrote:Mislim da je tu situacija slicna kao BMW ili Audi, Pezo ili Reno...
Obe marke su vrhunske u tome sto rade, al jednima se svidja jedna, drugima druga. Jedna ima bolje ovo, druga bolje ono.
Koju god od te dve da uzmes neces pogresiti.