Koliko kosta odrzavanje racuna?

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
Dule
Moderator
Moderator

Koliko kosta odrzavanje racuna?

Post by Dule »

Hajde vase iskutstvo neka progovori,koju Banku izabrati??? :/

ps.Prvi suncan dan i nigde vas nema,pohvalno.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Mi smo radili sa tri banke: Komercijalna, LHB NLB i Rajfajzen.
Sa svima imamo elektronsko povezivanje i to je OK.
Rajfajzen je najgora po pitanju birokratije
LHB je korektna za devize, ali su i oni birokratizovani za dinare.
Kom. banka mi nekako deluje najsolidnije, sa njima imamo najmanje papiroloških problema.

Za kredite svi su isti: deru, ali je najgora u proceduramaRajfajzen. Sa LHB se krediti brzo rešavaju, čak su se i unapred javili da ne bi imali bez veze vezana sredstva nekoliko dana.
Dnevno održavanje računa preko e-benkinga nam je najjeftinije preko KB, najjeftiniji su sa "penalima" kad ideš van kliringa.

Valjda sam ti nešto rekao :(
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jel pitas za licni racun ili racun za firmu?

Raiffeisen izbegavati u sirokom luku (i u licnoj i u poslovnoj varijanti). Neljubazni, neznalice, zapetljavaju, komplikuju...

Licno vec godinama koristim Unicredit (nekada CA, pa onda HVB, pa sad Unicredit). Nikada nikakvih problema, ljubazni, znaju sta hoces, "pravila igre" jasna. Cena za najskuplji paket usluga oko 350din/mesecno (ukljucuje ebanking, licnog savetnika, telefonski servis, VISA electron, VISA gold, i Master kartice, ne secam se da l ima jos nesto.
Sa njima imam i lepo iskustvo kroz privredno bankarstvo (iz bivse firme). Uvek su postovali rokove za transfer ka inostranstvu (sto nije bas cesta pojava), i nudili bolje uslove (citaj jeftiniji transfer i bolji kurs) od druge dve banke sa kojima smo radili. Takodje izgleda da imaju dosta dobre veze sa ostalim bankama, posto domaci ransferi idu dosta brzo (retko sa kojom bankom se ceka kliring iako nalog nije hitan, obicno novac leze u roku od pola sata).
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ako mene pitas i ako mozes najbolje bez ijedne ali nemoze,koju god izaberes dera ce te.Radimo sa Intezom,a kad nam je trebao kredit sa Prokreditom dobijes kredit ocas posla ali zato usi spadaju od kamate.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

(retko sa kojom bankom se ceka kliring iako nalog nije hitan, obicno novac leze u roku od pola sata).
To ne zavisi od međubankarskog odnosa nego od dinamike komunikacije sa Narodnom bankom jer sve ide preko nje, sem transfera u okviru iste banke. Rekao sam da radimo sa tri banke, i uglavnom se sve varijante transfera odrade u roku od pola sata. Hitni nalozi idu najbrže sa NLB LHB.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Za firmu.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Iskreno - kod koje god da odes nece ici glatko! :) Ja sam u svojoj firmi promenio nekoliko banaka, ukljucujuci Volks, Vojvodjansku... Kod ostalih nisam otvarao racune ali sam sa svima sastancio, razgovarao, dogovarao i nikad nista nisam napravio... Dokle god obavljas svoj platni promet, placas provizije, i nista ne pitas - sve je ok. Cim trazis neku uslugu vise, odmah nastaju problemi, beskrajne procedure, tone papirologije...cak i za najsitnije i najbanalnije stvari... Sa kreditima, bankovnim garancijama, je tek situacija strasna. Jednostavno receno banke ne zele ni malo da rizikuju, niti da izadju u susret, nego se visestruko pokrivaju za sve sto daju. Sto ce reci - ako hoces kredit od 100.000 moras da imas u banci polozeno 100.000, iako ti ako ih imas kredit nije ni potreban...
Mozda sam previse napljuvao, a nisam dao nikakav predlog, ali ne usudjujem se! :)
Trt, mrt, zivot ili smrt!
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Dule wrote:
Za firmu.
Javicu ti tacno, ali mislim da Raiffeisen bank uzima 350din svakog meseca za odrzavanje racuna firme (radio ne radio)... na sve ostale aktivnosti oni uzimaju proviziju i to u zavisnosti od transakcija koje obavljas izadje od 50-1000din mesecno (a i vise ako imas vise).
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

E nabije se i ta provizija na lepu gomilicu,pa kad zafali za neki racun sto su oni prethodno skinuli proviziju........
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Sad sam bas gledao... Imam racun u Vojvodjanskoj banci (tj. moja firma) - naknada za vodjenje racuna mesecno - 250din. E sad za platni promet sam imao jos 2.015 din. ovog meseca, a to je za ukupno 52 naloga, oko 200.000 din. uplata...
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Post Reply