ikea i kika?
ikea i kika?
nego ljudi(stolari)vi koji zivite od stolarije kako mislite da cemo izaci na kraj sa ovim velikim igracima?da li ce nas pokopati kao "forma ideale" "vitorog" i slicne trgovacke kuce koje nude namestaj za saku klikera i to nagomilu rata?kako narodu objasniti razliku izmedu industrijskog i namestaja po meri,16mm debljine u odnosu na 18mm.da ki cemo raditi duplo vise za duplo manj para?
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Kolega Singer samo ti radi što kvalitetnije i neka ti rokovi budu u sat i od riječi da si i naći ćeš kupca i imat ćeš posla u to sam siguran.Imam jednog susjeda koji je nažalost pokojini i ima radionu u svojoj kući imao je radnika i od posla nije znao kuda i sada je njegov radnik nastavio raditi u njegovoj radionici i opet nezna di će od posla.Stoga ako si uredan i od riječi imat ćeš ga sve više i više samo posao mora biti odrađen maksimalno i na vrijeme pa makar morao raditi i po noći i to ljudi cijene jer i sam sam imao neugodna iskustva sa Doma namještajem i rekao sam nikada više.
Čovijek sniva a Bog realizira!
ljudi jedva docekali da dodu slovenacke firme koje prave namestaj ikuhinje(meblo,gorenje,marles)...itd
ne pitaju za cenu(naravno oni koji imaju)napale se na moderan dizajn i tako dalje,ovi osure po usima isvi srecni zadovoljni,elem sta hocu da kazem,da za iste novce mogu kod nas "malih"dobiti napucanu kujnu do neba ikako im objasniti da te firme vataju na staru slavu sto ne osporavam jer oni skoro svi imaju modularne elemente(kao isve industrije namestaja) i ako porucis nesto van njihovog standarda jos te dodatno osure,pa cekas montazu i po mesec dana...itd.znaci kako objasniti ljudima da LESNINAnije proizvodjac vec preprodavac,prosto kako ih preusmeriti na nas?
ne pitaju za cenu(naravno oni koji imaju)napale se na moderan dizajn i tako dalje,ovi osure po usima isvi srecni zadovoljni,elem sta hocu da kazem,da za iste novce mogu kod nas "malih"dobiti napucanu kujnu do neba ikako im objasniti da te firme vataju na staru slavu sto ne osporavam jer oni skoro svi imaju modularne elemente(kao isve industrije namestaja) i ako porucis nesto van njihovog standarda jos te dodatno osure,pa cekas montazu i po mesec dana...itd.znaci kako objasniti ljudima da LESNINAnije proizvodjac vec preprodavac,prosto kako ih preusmeriti na nas?
Last edited by singer on 21 Nov 2009 21:00, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
strkicu ja to nepricam zbog toga da ja nemam posla i da nisam tacan i uredan,nego prosto neko razmisljanje u perspektivi jer ako negledamo unapred i ne prilagodimo se na bilo koji nacin obrali smo bostan.ko je unapred razmisljao nije ga iznenadilo.moze se desiti da si jednog momenta postavimo pitanje,sto djura kaze"kuda dalje,kuda dalje"pozdrav strkicu!
Napravi njihov neki top model kuhinje u pola cijene i daj reklamu ili neki oglas i čekati po meni je to jedini način jer ove bogatune ćeš teško dobiti kod sebe jer se njima neda zezati sa dolascima kod majstora pa raspravljaje kako kuda i gdje jer su obično njihove žene te koje hoće ime oliti marku jer ima njena prijateljica pa mora imati i ona a takve su u principu najobičnije kokoši ali to ti je to u životu stariji si sigurno od mene pa samim time i iskusniji tako da znaš o čemu se radi a ja samo pišem oliti govorim iz srca.
U velike se krugove tesko ulazi ali kad udjes onda pases komplet livadu.Koliko postojis ti a koliko ikea ma daj o cem pricas brate .Godine iskustva i generacije mogu da naprave pare i velike fabrike .A ovi sto naprave za godinu dana .....(djavo done,djavo odneo).Za oni koji hoce da rade nece nestati posla NIKAD.A mi da se borimo sa kikom i ikeom neznam koliki posao radis ali glupo je opet kazem sa tim da se opterecujes .Mercedes je jedan......kad to postignemo onda se neplasimo nikoga i samo uska specijalizacija ka jednoj oblasti.
-
- Samostalni majstor
Kao sto rece radmit i strkic bitan je kvalitet.Kad postignes kvalitet na potreban nivo,lakse ces i postaviti cenu a kupac lakse plati tu razliku.Upravo je to logika tih Slovenackih firmi.Slovenci su u tome uspjeli jer su se prvi oslobodili komunizma.Pratio sam par stolara koji su radili kopije tih slovenackih kuhinja,i morali su skoro pa duplati zaradu da bih bili priblizni tim njihovim cenama,morali su duplati plaseci se da kupac ne odustane zbog toliko manje cene.
Kolega Singer nemoj me krivo shvatiti nisam mislio ništa loše i nisam mislio da si neki fušer i ako sam te uvrijedio izvini nije mi bila nikakva namjera.Naime svi manje više znaju da sam ja ovdje na ovom forumu iz hobija jest da sam radio sa jednim majstorom stolarom i pokupio neka iskustva i njegovog znanja ali nemam uvijeta niti prostora da se time bavim za ozbiljno možda jednog dana i bude vidićemo.Ja na ovom forumu pišem o onome šta sam radio u svom životu i čisto iz ljubavi prema stolariji i svim ovim divnim ljudima koji su ovdje na forumu i koji su spremni da ti pomognu i pokažu i podjele svoje znanje i na tome im VELIKO hvala.Pišem u ovoj temi prosto iz razloga što sam se uvjerio sam na svojo koži,kako se veli,da ovi veliki gledaju samo kako će ti nešto utrpati i prodati a za drugo ih jednostavno boli mandalo i to je to.Ja sam mišljenja da kad jednom čovijek dođe kod stolara i nešto napravi kod njega da će taj sigurno doći i opet i sam sam tako krenuo u izradu namještaja za sebe a sada i za familiju,da budemo načisto nisu to neki veliki projekti ali neki jednostavniji ormarići jesu i za mene dovoljno i po cijeni a bogme i po kvaliteti jer kad ga ja sam zašarafim sigurno se neće raspasti,stoga mislim da nema brige o poslu niti za tebe niti za bilo kojeg profesionalca od Vas tu prisutnih samo ako se želi raditi.Meni ima dovoljno šta sam vidio i čuo o poštovanom kolegi i prijatelju Radmitu koji je svoje granice prodaje proširio skoro na cijelu nam bivšu državu a budimo iskreni to nešto znači.
Last edited by Strkic on 22 Nov 2009 08:30, edited 1 time in total.
ama ljudi skroz ste u pravu islazem se sa vama(ispade ja kao jadnicak koji se zenta sta ce biti)nego sam tu temu postavio cisto da bi mogli caskati na tu temu.da malo lajemo i na velike!!!sto se tice mene imog posla,mislim da je dovoljno reci da su moji poslovi svi preporuke i da te preporuke uglavnom ne pitaju za cene jer su videli ono sto sam radio kod drugih.moja reklama nije isla zadnjih par godina,sto je dobro jedna bitna stvar u svemu(sto se tice posla)nisam uletao u nikakve kredite nego je sve kupovano od posla.tako da sa te strane nisam opterecen.svi se mi secamo vremena 92-93 pa nadalje tada sam imao posla da nisam stizao,zato sada u odnosu na te godine je sve slabije(pretpostavljam).to neznaci da ga nema ali je zasigurno malo teze.jedan lik na seminaru jedne godine nama rece"raditi neki posao bez reklame je isto kao namigivati devojci u mraku".sto znaci SAMO REKLAMA,SAMO REKLAMA"koliko i kako trosite na vasu reklamu.jasno mi je da dobar broj vas nece odgovorit na ovaj post jer se bavite iz hobija.
strkicu nisam se ja uvredio i sve je u redu pa nismo deca hahaha. samo ti pisi iz srca valja se.radmit je u pravu sto se tice slovenaca
verovatno je to produkt podele crkvenog raskola na istocno i zapadno carstvo hehehehe
kao sto cigani "ciste nasu zemlju od otpada i sekundarnih sirovina" tako i mi olaksavamo zapad iz svih segmenata.pozdrav
verovatno je to produkt podele crkvenog raskola na istocno i zapadno carstvo hehehehe
kao sto cigani "ciste nasu zemlju od otpada i sekundarnih sirovina" tako i mi olaksavamo zapad iz svih segmenata.pozdrav
- rushinbrain
- Majstor majstora
sa ikeom,kikom,lesnina,mandi i sl nemozemo se parit,oni nisu nama konkurencija kao ni mi njima.
Mi radimo jedno oni drugo.Ljudi koji idu u lesninu znaju sta kupuju i uglavnom idu tamo oni koji nemaju para-bar sto se namjestaja tice.Ducani koji prodaju nesto kvalitetnije su i duplo skuplji od nas a ono sto je jeftino je tako tako.
A drvo sto nude u ducanima se mogu sakrit iza nas stolara.Eventualno dizajnerski komadi izvana od drveta su ok ali cijena im je takva da jedan od 100 kupi.
Mi radimo jedno oni drugo.Ljudi koji idu u lesninu znaju sta kupuju i uglavnom idu tamo oni koji nemaju para-bar sto se namjestaja tice.Ducani koji prodaju nesto kvalitetnije su i duplo skuplji od nas a ono sto je jeftino je tako tako.
A drvo sto nude u ducanima se mogu sakrit iza nas stolara.Eventualno dizajnerski komadi izvana od drveta su ok ali cijena im je takva da jedan od 100 kupi.
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene
:D:D

neznam kake su cene kod vas ali u srbiji(ns)konkretno lesnina dobro suri po usima,a kojekakve lozione se hvale kako su kupili namestaj u lesnini i KAKAVje to kvalitet.postavlja se pitanje da li su cene kod nas duplo i vise skuplje nego kod vas,a ti kazes da kod vas kupuje"sirotinja"u lesnini.ko je tu lud?ne mislim na tebe!