Dođe Ciga na buvljak i prodavac mu ponudi detektor laži za samo 100 eura. Ciga se začudi kako tako jeftino, i kupi ga posle kraćeg razmišljanja. Dolazi on kući a u tom trenutku dolazi i sin iz škole.
• Šta si dobio iz matematike? - upita ga majka sa vrata.
• Pet!
• Tuuuuuuut! - oglasi se detektor laži.
• Ma, govori šta si dobio?
• Četiri.
• Tuuuuut!
• Mamu ti j***m, govori! - nervozno će majka.
• Jedan.
• Ja kad sam išla u školu imala sam sve petice! - doda majka.
• Tuuuuuuuuuuut! - ponovo se oglasi detektor.
• Pa dobro, nisam, ali nisam imala ni sve jedinice.
Uključi se i otac u priču:
• Kad sam ja iš'o u školu...
• Tuuuuuuuuuuuuuuuuuut! - prekine ga detektor.
• Pa, dobro, da sam iš'o, nikad ne bi imao sve jedinice.
• Ma nosi se , šta me napadaš! - razurla se sin.
A majka skoči:
• Kako to pričaš sa ocem?
• Tuuuuuuuuuuuuuuuu
Mujo se prijavio na konkurs raspisan od Svetske zdravstvene organizacije WHO na temu:
"Život na planeti u novom milenijumu".
Nagrada je bila milion dolara.
Stiglo je mnogo prijava i radova.
Na glavnoj sednici UN-a, Mujin rad je proglašen za najbolji.
Njegov rad je bio čovek u gaćama sa gas-maskom koji u jednoj ruci drži ružu, a u drugoj kondom.
Izlazi Kofi Annan i čestita Muji, objašnjavajući publici zašto su baš njega izabrali pa kaže:
- Vidite poštovani gosti, gospodin Mujo je vidio današnji svijet vrlo bistrim ocima:
gas-maska predstavlja zagađenu okolinu,
kondom predstavlja pojavu mnogih polnih zaraznih bolesti,
sama nagost osobe naglašava siromaštvo koje nas je zadesilo,
ali, ruža u ruci, ipak ukazuje da za sve nas postoji nada i da će ipak za nas sve doći bolja vremena,
da ćemo sve to mi ipak prebroditi.
Ali evo, dajem reč gospodinu Muji.
- Postovane dame i gospodo, mislim da je došlo do nesporazuma,
ja sam ovu sliku uradio s drugom porukom koja ukratko glasi :
"J***ti sa kondomom isto je što i mirisati ružu preko gas maske!"
Metabo:
Za početak, dobro došao.
Velika slova znače viku. Dovoljno je da poruku ostaviš na jednom mestu, a ne da seješ gde stigneš. Druga poruka ti je obrisana.
Predsednik Upravnog odbora dobio je na poklon karte za koncert na kojem se izvodila Schubert-ova "Nedovršena simfonija".
Pošto nije mogao da ide, karte je dao menadžeru i rekao mu da on ode umesto njega. Kada ga je sutradan ujutru upitao da li je uživao u koncertu, manadžer mu je uručio sledeći pismeni izveštaj:
1. U posmatranom razdoblju četiri svirača oboe nisu imale šta da rade. Njihov broj treba redukovati, a njihove poslove raspodeliti ostalima u orkestru što će eliminisati neujednačenost u aktivnostima.
2. Svih 12 violina su svirale identične melodije. To je u potpunosti nepotrebno dupliranje, pa osoblje te sekcije treba drastično smanjiti.
3. Nema svrhe da duvači ponavljaju iste deonice koje su već odsvirali gudači. Kada bi se uklonile sve deonice koje se ponavljaju, koncert bi se mogao skratiti s' dva sata na samo dvadeset minuta.
4. Da je Schubert vodio brigu o svim navedenim stvarima verovatno bi uspeo i da dovrši simfoniju...!??