Ajd i ja da prozborim - ja se recimo necu bocnuti - dok ne budem morao. Razlog - pa ne volim da se bockam. Vise puta sam dao krv (ovo se puvenjam, da ne bude neke zabune) - i 'teo sam da umrem od muke kad onaj cika-vampir pridje sa onom debelom transfuzionom iglom, a jos mi je mucnije - kad ona vagica kaze biiiip, uzesmo mu po'litre krvi - i kad je cika vampir izvadi iz ruke. Bukvalno mi se slosi u tom momentu
Nedavno sam se razbio na bajsu, i dobio sam tetanus i nesto, i bio sam posle mesec dana i na revakcini. -prvi put seka je stavila one tanke, narkomanske iglice, drugi put seka je stavila, jer verovatno nije imala tanju - neku podebelu iglicu. -uopste mi nije bilo prijatno, iako me je vise bolelo kad me je cale par puta namlatio kao klinca, ili kad su me drugari namlatili kao nesto starijeg klinca - onda kada sam bio onaj koji je tog puta dobio po nosu
Ali eto - nesto imam averziju prema bockanju.
Razlog dva - juce na fb drugar, kolega muzicar, odlicni lekar, kaze, parafraziracu:" ovom dinamikom zarazavanja, srbi ce biti prva nacija na svetu koja je stekla kolektivni imunitet - taman kada nam pristignu i vakcine u vecim kolicinama - koje nam tada, doduse, nece vise ni biti potrebne.."
Razlog tri - kad je krenula ujdurma, licno sam je pratio jos nesto malo ranije, posto sam ziveo u kini godinu ipo, pa sam ostao u kontaktu sa kinom sve vreme - a kod njih je pocelo tada kada je pocelo, ali dakle dobra tri meseca - kod njih "gori" - evropa/usa - nista. -i onda kada je krenulo i kod nas, krizni stab je saopstavao neka svoja saopstenja, podaci su selektivno saopstavani i tako dalje - i uglavnom - danasnji zakljucci o sirenju bolesti i t.d. - nisu identicni kao prvog dana vanrednog stanja kod nas.
I recimo da sam te neke zakljucke imao eto laik - ja - posle nekoliko dana analize dostupnih podataka, i donosenja preliminarnih zakljucaka tada - koji stoje - i sada.
Razlog 4 - koji ce mozda isceznuti - ovo sto je br iznad rekao - meni se cini da je ta vakcina u principu zbrzana, i prateci sve informacije i dezinformacije - koje su nama, obicnim smrtnicima bile dostupne na netu - mnogo toga mi tu "nije cisto". Dakle ne prosto bolest-resenje, nego sva ona prica i ujdurma okolo/sa strane. E sad, dok dakle vakcine (verovatno pokasno) dodju do nas - slicno kao u onoj jednoj prethodnoj epizodi, u kojoj je g. Kon bio neko ko je bio kasnije i pod istragom - i koje smo bacili - u ostatku zapadnog sveta ce vec, verovatno toliko raje da se izbocka - da ce biti tesko moguce isfiltrirati /skriti informacije od javnosti, u smislu ako tu nesto nije o.k.
Razlog 5 - paaa, uglavnom se bavim prevencijom - dakle, trudim se da ne dovedem sebe ni u mogucnost da se zarazim.
Da sam na prvoj liniji odbrane - dakle - zdravstveni radnik, verujem da bi je primio bez blama.
*da potvrdim da sam i ja video nemalo, izuzetno losih posledica stava "ma lazu nas" "ma nije to nista" "ma to je obican grip" "ma farma-mafija zavera" "ovce nosite brnjice" i tako dalje...
Lavovi i slonovi su po prirodi, da izvinimo k...ceviti stvorovi. Misevi su, sa druge strane - oprezni. -da li je potrebno navesti - koja grupa ima veci problem sa bukvalnim, bioloskim opstankom?