GREJANJE U RADIONICI

Razne teme o raznim stvarima
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

damireeee svaka ti dala :pussa:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

imam ja ovo vec sest sedam godina opasna stvar samo sto ja u patron nabijam jako piljevinu i jos dodajem malo preradjeno ulje ceo dan skoro gori podpalim je ujutru u 8 i do 6-7 popodne drzi
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Miloše ajde slikaj uložak ako ti nije teško da vidimo kako to ustvari treba da izgleda.
Čovijek sniva a Bog realizira!
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

ok ujutru cu da postavim slike posto mi sad jos uvek gori slikacu sve mada je moja fabricka radio je nekad mbs ili ti milan blagojevic smederevo i kostala je negde ako se nevaram 40e
a sad ovih dana krecem od bureta da pravim novu posto su mi ove dotrajale a nema gotovih da se kupe hteo sam prvo od prohroma da je napravim ali jbg mnogo skuplje ispada
ovako bure 200l kosta 5e i jos par sarkica i sparinga i eto je pec za 15-20e vrhunska
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ok hvala u isčekivanju slika.
Čovijek sniva a Bog realizira!
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Bravo Miloše ,

čekamo slike pa da se bacimo u produkciju , uz slike molimo te da nam i izmjeriš dimenzije unutrašnjeg kotla, koliko treba biti povišen u odnosu na dno , koliki je fi cijevi u sredini ,.... :skool: :skool:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

ropee wrote:izmjeriš dimenzije unutrašnjeg kotla, koliko treba biti povišen u odnosu na dno , koliki je fi cijevi u sredini ,.... :skool: :skool:
:tummenupp:
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

evo i mene sa merama i slikama
pec je visoka 80cm
precnik joj je 52cm
a patron je 45cm precnik a visina 60cm podignut je u odnosu na pec deset cm da bi imao vazduh gde da kruzi
u sredi patrona je rupa fi60 i tolika se cevka stavlja dok se patron napuni odnosno nabiju suske
toliko o tome ako treba jos nesto pitajte mada mislim da je najbolje da se napravi malo veca od bureta od 200l
i samo podpalis i ima da :oskyldig:
Image
Image
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

potpuno ista je i moja, kupljena jos kad se smederevska zeljezara zvala Spin znaci njihov proizvod a sluzi me dosta godina, ulozak je pregoreo i zamenjen par puta i po istom kalupu mi je limar uradio jos jednu koja je takodje u funkciji a koja zagreva radionicu bez izolacije od oko 100m2 ili oko 440m3, na ovih -10 / -15 bude sa dva lozenja dnevno od 10 do 15 stepeni, i naravno trebao bi da postavim na ova moja mala ulazna vrata 110x230 ono sokoćalo koje broji otvori-zatvori pa malo je 100 puta dnevno a da i ne pricam da smo danas unosili ivericu eeeeee tu smo je ohladili na +5
pre nje probao sam kalolifer od 9kw - na to ni ne pomisljajte, kontrolni sat radi kao ventilator a top na butan uspeva da zagreje ali uz smrad od koje boli glava boca jedva da traje dva dana
uh napisah se :prs: sto je za mene retkost
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

miloscale wrote:mada mislim da je najbolje da se napravi malo veca od bureta od 200l
ja sam nekad u radionici sebi napravio pec od limene bacve 200 l sa poklopcem http://www.greif.hu/typo3temp/pics/83f124db3e.jpg

na dnu sam izrezo otvor 25x 20 cm i stavio resetku od neke stare peci a sa strane uradio prikljucak na dimnjak .....skinem poklopac i unutra na rsetku stavim drvenu oblicu precnika oko 20 cm i oko nje stavljam piljevinu koju treba sto bolje sabiti ..izvadim oblicu i zapalim vatru uz malo papira ..stavim poklopac i to gori ko ludo 6- 8 sati

medjutim ponekad sam imo samo jelovu piljevinu i to ona malo krupnija koju je tesko sabiti pa ona brze sagori a za drugo punjenje treba sacekati da bacva potpuno ohladi ...al takva kakva je (jeftina bacva 5 eura) dobro je grijala radionicu od 100 m2

sad pravim brikete i imam preko 200 m2 koje zagrijavam pa sam sebi napravio drugu pec :)
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

A ta druga pec, kako ona izgleda!?
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

druga pec se vidi malo na ovim slikama

ImageImage

debljina lima je 1 cm i moze dobro da ugrije radionicu i na ovoj hladnoci kakva je trenutno s tim da je radionica izmalterisna i sa vana i iznutra staklo na prozorima je 1 cm debljine a na plafonu je stiropor 5 cm debljine :)

uskoro ce doci i treca sa kojom cu da radim centralno grijanje u radionici ..fale mi jos 2-3 radijatora al to pomalo spremam za sledecu zimu :)
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

pajja wrote:pre nje probao sam kalolifer od 9kw - na to ni ne pomisljajte, kontrolni sat radi kao ventilator a top na butan uspeva da zagreje ali uz smrad od koje boli glava boca jedva da traje dva dana
uh napisah se :prs: sto je za mene retkost
zato samo piljevina je zakon za stolare ! :oskyldig:
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

ma to bi trebalo bit super, meni ne treba da bude temp više od 16-17 stupnjeva, a još se rješavam piljevine :oskyldig:

runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

bogami bez ove druge peci tesko se moze u ove zimske dane, samo bez preterivanja da plamen ne bukne!
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Post Reply