Простор < oд потребног

Razne teme o raznim stvarima
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Данас сам покушао да подигнем машину на металне цеву и да је тако померам по радионици , морам вам признати да то није баш најсретније решење , јер треба поприлично снаге за то .
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Ипосле силних мука дође дан кад се човек лупи по челу и каже "па што овајначин нисам одмах пробао"
Дођох, видех, побледех
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Сад имам нову идеју , ставим точкове прописне да стално буду на машини и са њима померам машину по потреби , када треба на њојда радим подигнем је 2-3 cm поставим пакнице и на њима машина да стоји када ради . Наравно точкови да буду нижи од машине за 1-2 cm .
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

sloba10 wrote:
maricaiivica wrote:Da nisam skoro odgledao klip... tesko :)
a trebalo je ovaj klip da postavim, vidi se u akciji
http://www.youtube.com/watch?annotation ... Fz0BkpWkts
Да сам очекивао толико :forvonad: неразумевања, помучио бих се да нацртам:hurra:
А и овако уз малу помоћ њих двоје :skool: биће направљено :hurra:
Е па НЕЋЕ бити направљено!:kapitulation:
Дођох, видех, побледех
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Bez puni razmisljanja ! ovo ti treba i kraj price Image
Dva put zine , a tri put slaže
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Није крајприче . То сам пробао и то прво .
Маљли су точкови па га и мало пољевине заустави , а потребни су и точкови са друге стране . Итако даље и тако даље .
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

То не ваља за тебе и тачка
Дођох, видех, побледех
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Moze da se nade polovnjak neki, mada novi su 300-350 eura Ali samo za setanje puno para osim ako ces koristiti i za neku robu kasnije. Ko zna svaka prava firma ima Viljuskar !! xexexe :tummenupp:
Last edited by MapleMan on 02 Dec 2011 16:03, edited 1 time in total.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Стари Гошин палетар сам нашао за 140€
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

stolart wrote:Стари Гошин палетар сам нашао за 140€
јзмери пречник задњег точка (точкића) па види колико ће моћи да "прескочи" преко било каквог парчета дрвета на поду. Једино да прво доообро почистиш под па да правиш нови размештај.
Али, твоја радионица, твоја машина, твојпалетар = твоја мука!
Дођох, видех, побледех
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

saša wrote:Problem stolarta je i moj pa i ja razmišljam o rešenju.
Najjeftinije što sam isštrumpfvovao je uz pomoć ove dizalice odignuti jedan kraj mašine pa podmetnuti ispod ova kolica i tako na sva četri ugla mašine ili ukoliko je mašina nepravilnog oblika onda na 6 mesta i problem je rešen.
Dizalica košta oko 400 dinara a jedna kolica su manje od 300 din...možda se mogu i napraviti u DIY varijanti.
Evo i slika
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/301_dizalica_wince.jpg[/url]
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/301_kolica_odozgo_wince.jpg[/url]
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/301_kolica_odozdo_wince.jpg[/url]
sa ovakvim rolerima se i pomeraju i mnogo teze masine
ja sam licno kod drugara ucestvovao u pomeranju masine od 3,5 tone. zaklopni tigl, ako nekome nesto znaci...
znaci 500 kila kao od sale... sa njima je jako bitno da jedan set rolera ne primi na sebe nesrazmerno veliku masu, jer bogu fala, oce da zaglave... ali kad smo je izbalansirali, prakticno ju je jedan covek sam gurao...
mimo toga...sa dovoljno rolera cu pomerim zgradu!
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ma ljudi sve je to jasno i da se napravi ali kada dodes do tockova videces posto su ? !!! Sloba10 rece da pogledas dali ce preci preko drvceta na podu Hmm To nije problem ako su tockovi od mekog poliuretana a ti su namenjeni da se snjima roba razvlaci i po samoposluzi gde su svuda pločice ! E taj košta ako se dobro sećam od 500 do 700 evra jer točak je oko 100 ako ne i više !! Sa viljškarima paletarima sam se družio dosta dugo u prošlosti ! A naj skuplji su električni takve sam prvi put video pre 6 godina kada se otvarala MB rodić pivara .Tada sam vozio kamion i donosio robu i njima
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

I na kraju, izgleda da paletni viljuskar odnosi prevagu.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Moj ti je predlog da za ispod masine napravis dovoljno jake palete sa kojih neces skidati masine u radu i sa paletarom (paletnim viljuskarom) mozes da ih setas gdje hoces bez ikakve muke. A sto se tice cistoce poda po kojem ces da vozis paletar ne sumnjam da se necisti redovno pa da ce bas toliko letvice da prave problem!
Post Reply