Najlon pijaca
Lose znasZnam da do sto dolar neplaćaš carinu i porez

Vec nekih 5-6 godina postoji uredba vlade da se carine sve posiljke vrednije od 20 Eur, zahvaljujuci Neckermanu koji je narudzbine seckao na pakete vrednosti manje od 100$, i naravno zahvaljujuci nezajazljivoj potrebi drzave za parama (da bi imalo odakle da se mazne, prvo mora da se napuni budzet).
Pri tom carina i porez se placa ne samo na vrednost robe, vec na ukupnu vrednost (sa sve troskovima transporta).
To samo po sebi i ne bi bilo tako strasno, posto su carine obicno male, medjutim cesto te zadesi i varijanta punog carinskog pregleda (a ne onog po skracenom postupku koji te kosta 200-300 din), pa moras da platis i speditera, sto je nekih 3-5000.
Nazalost gotovo da nema sanse da unapred provalis koji postupak ce da ti zapadne, posto to zavisi od toga sa kojom domacom kurirskom sluzbom/postom saradjuje inostrani spediter. Po onome sto do sada znam, posta ide po skracenom postupku, DHL po punom, TNT po skracenom... mada informacije su od prosle godine.
Pijaca prošle nedelje
Setih se da dohvatim aparti i slikam šta se nudi na pijaci ponekada i sam zaboravim šta sam video i šta nisam tako da nije loše sve slikati !
Evo prve ovo nije najlon ovo je preko puta njega. Ljudi pun 10 h jutarnjih nedelja !
Uploaded with ..us
Svima uvek dobro poznate reči " Gde si bio ?"- "Na najlonu pun sveta neš verovati,svega al svega ....... " Itd. Naravno svi ga volimo jer šta da radiš pre podne nedeljom
Ništa !!? Ali naravno ubiti vreme pre ručka i potražiti neku stvar koja ti možda i do duše netreba ? Mada ima i onih koji se pomole bogu da prođu dobro i na pijaci nađu ono što bi im i te kako odgovaralo za kupovinu.
Recimo ja prvo obiđem najlon to jes napravim krug oko najlona ? Tu spadaju oni koji neplaćaju zakup prodajnog mesta za ono što prodaju, Free trgovina !!
najlepše takoreći zagrevanje i opipavnje pulsa trgovaca Hmm
Tako sam nalete na par proizvoda iz naše branše. Kućice za ptice nije loše

Uploaded with ..us Pa dalje rustični stolovi i klupe
Uploaded with ..us Lepo nema šta
Uploaded with ..us Naravno građara i prodaja pod strehom ?! Kako ja to volim reći bila je na moje zaprepašćenje prepuna i trgovalo se baš !! Ljudi kupuju neverovatno načuo sam da će i drvo da poskupi i da je sirovina već poskupela
Vrlo lep komad nameštaja
Uploaded with ..us Nameštaj iz uvoza me je privukao još prošle nedelje sa prodavcem sam popričo odakle je i orjentaciono koje su cene starog polovno nameštaja I baš me je fasciniralo da ništa nije iznad soma eura !! Sav nameštaj je opet spreman za restauraciju neki manje neki više, recimo ima stolova bez jedne stolice u kompletu i itd. Uvoz je Holandija ,Nemačka
Uploaded with ..us
Uploaded with ..us Nastaviću kasnije !! ....

Evo prve ovo nije najlon ovo je preko puta njega. Ljudi pun 10 h jutarnjih nedelja !

Uploaded with ..us
Svima uvek dobro poznate reči " Gde si bio ?"- "Na najlonu pun sveta neš verovati,svega al svega ....... " Itd. Naravno svi ga volimo jer šta da radiš pre podne nedeljom

Recimo ja prvo obiđem najlon to jes napravim krug oko najlona ? Tu spadaju oni koji neplaćaju zakup prodajnog mesta za ono što prodaju, Free trgovina !!

Uploaded with ..us Pa dalje rustični stolovi i klupe

Uploaded with ..us Lepo nema šta

Uploaded with ..us Naravno građara i prodaja pod strehom ?! Kako ja to volim reći bila je na moje zaprepašćenje prepuna i trgovalo se baš !! Ljudi kupuju neverovatno načuo sam da će i drvo da poskupi i da je sirovina već poskupela

Uploaded with ..us Nameštaj iz uvoza me je privukao još prošle nedelje sa prodavcem sam popričo odakle je i orjentaciono koje su cene starog polovno nameštaja I baš me je fasciniralo da ništa nije iznad soma eura !! Sav nameštaj je opet spreman za restauraciju neki manje neki više, recimo ima stolova bez jedne stolice u kompletu i itd. Uvoz je Holandija ,Nemačka

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us Nastaviću kasnije !! ....
Last edited by MapleMan on 18 Aug 2010 20:27, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
Nastavljam sa nameštajem a za alat nebrinite ima, ima.... Ovo je vrlo lep komad Vitrina komoda sa preteranim duborezom na vratnicama i sredini
runer nadam se da ćeš se brzo oporaviti to ti i želim a i osmeh nalicu da ti bude na najlonu kad dođeš !! Znam ja to je nešto posebno !!

Uploaded with ..us
Uploaded with ..us Ovde je donja fioka dve su po celoj dužini nadam se da samo jednu možete kraće da snimite koji je rad upitanju inače ovaj komad je SAMO 500 € !!! Nema tih para da ga ovako neko odradi za manje ali ima i fele sitne na njemu No !! Bože oprosti

Uploaded with ..us Još jedan deo
Uploaded with ..us
a ovo me je podsetilo na filmove koje sam voleo ko klinac da gledam Stare kaubojštine s Đžon Vejnom, Čarls Bronsonom i Li Marvinom Klavir u Kafani i uvek razbiju ogledalo Haa
Moram priznati voleo bih da ga posedujem iako nemam pojima da sviram bio bi mi gušt samo da sedim i pijem ko kauboj iz zejebancije pored njega 
Uploaded with ..us Full wood piano

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us Ovde je donja fioka dve su po celoj dužini nadam se da samo jednu možete kraće da snimite koji je rad upitanju inače ovaj komad je SAMO 500 € !!! Nema tih para da ga ovako neko odradi za manje ali ima i fele sitne na njemu No !! Bože oprosti

Uploaded with ..us Još jedan deo

Uploaded with ..us
a ovo me je podsetilo na filmove koje sam voleo ko klinac da gledam Stare kaubojštine s Đžon Vejnom, Čarls Bronsonom i Li Marvinom Klavir u Kafani i uvek razbiju ogledalo Haa

Uploaded with ..us Full wood piano

-
- Samostalni majstor
Pre nekih mesec dana,sam bio na toj pijaci,i video ovo sve,obavio par razgovora s tim ljudima sto to prodaju,moze i povoljnija cena.Direktna ponuda,ko ima da se udruzimo u reparaciji i restauraciji ovog prelepog namjestaja.To nije sve, sta imaju kod kuce u Niziskoj.Imam neko iskustvo u tim radovima ovde kod mene u Bijeljini i Republici Srpskoj.Problemi su mi Granica.Taj posao bih se mogao raditi recimo u nekim blagim zimskim danima,kad opadne sezonski rad.Potrebna nam je neka prostorija za lakiranje,bez komore se moze.vise za odlaganje i neko ko bih mogao obavljati te stolarske radove,mislim za skidanje-kopiranje lajsni i ostalih delova koji se moraju menjati./ovde imam takav profil stolara/ i sto je najbitnije nekog ko ima dobre musterije,mislim s parama.Neko ko ce postaviti na pravo mesto taj restauriran namjestaj,bitno je da samo skloni s najlona,Tek sam bio izgubio sliku ovog namjestaja,i prestao misliti o njemu kad me MapleMan podseti.
Vala to je poseban osecaj prosetati se videti sve i svasta i onda zadovoljan na rucak. Najvise volim da spartam po polovnjacima kojih sad ima najvise subotom ali budu samo do 12h. MapleMan hvala ti na lepim zeljama pa se mozda i sretnemo negde na najlonu, a ne kao danas u bolnici sretnem se sa starim prijateljem Djonovicem koji je vlasnik Chigo line firme. Nismo se dugo videli a nikom nije bas bilo do price.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Uff mali je svet evo me opet rasteglio sam sa vremenom sve Radim trenutno na nekom brodu pa nemam baš puno vremena no juče sam jedva preživio feroksidna (pigment dvo komponentna) farba mi je uletla u oči, prašina pri brušenju moro sam ići na očnu kliniku Mast,kapi čišćenje oči su mi bile sinoć ko čvarci !! I mene eto krenulo ko i vas da se viđate po bolnicama !
No biće već bolje Runer-u baš moram da ti dodam Đonoviće znam još iz devedesetih početkom to je s Marka sećam se i dede kad su stigli iz Amerike čiča je imo jedno 90 banki a oni su bili prvi sa USA mašinama a i znam da im je i lakirnica gorela i neka baš skupa mašina a držali su prvi army shop u novom sadu,no dobri su znaju radnju.
Ali evo da dodam nastavka evo konačno malo o alatima
Evo sa jedne od tezga 
Uploaded with ..us
Inače nisam uslikao jedno deset metara na zemlji poslaganih polovnih motornih testera jedna do druge !
Ali ove nedelje ću biti bolji. Nadam se

Ovde je dobra testera i par metabo bušilica
Evo i ova za kraj ovo mesto je nekad bilo baš dobro danas su tu tezge pa mi malo fali on ko nekad mada najlon je pun ko brod Više slika nadam se sledeće nedelje iako mi nije baš dobro na najlon ću ići pa makar slep
Pozz

Ali evo da dodam nastavka evo konačno malo o alatima

Uploaded with ..us
Inače nisam uslikao jedno deset metara na zemlji poslaganih polovnih motornih testera jedna do druge !

To je frezer od 2000 wati, prodaje ga Rus na najlonu, a ima radnju u blizini najlona.
Taj sam frezer pazario u decembru i platio sam ga 110 evra.Dosta dobro je odradjen,
ima meki start, dobiju se dve caure od 8 i 12 mm i odlicno stezu.Obrati paznju da neskidas
seger prsten sa caure, jer sluzi da se otpusti caura da da bi se glodalo lakse skinulo.
Vredi te novce, a oznaka joj je TEMP.To je Ruski ili Ukrajinski alat, a takav samo slabija varijanta
ima i Ceska firma Extol.
Taj sam frezer pazario u decembru i platio sam ga 110 evra.Dosta dobro je odradjen,
ima meki start, dobiju se dve caure od 8 i 12 mm i odlicno stezu.Obrati paznju da neskidas
seger prsten sa caure, jer sluzi da se otpusti caura da da bi se glodalo lakse skinulo.
Vredi te novce, a oznaka joj je TEMP.To je Ruski ili Ukrajinski alat, a takav samo slabija varijanta
ima i Ceska firma Extol.
Hvala na informacijama. Imam u planu da ga kupim, samo sto sam malo daleko od NS-a. Ali nadam se da cu dolaziti u narednih par mjeseci. Jos jedno pitanje, ima li taj cova glodala, mene interesuju oni setovi za kuhinjska vrata i kakav im je kvalitet i cijene ako neko zna? Da znam koliko para da spremam