Stvar ukusa. Meni je previse sladunjavo. Ja najvise volim nesto tipa ciantia ili buzolea.emcanke wrote:Kakvo misljenje imate o "rojal-u"?
RAZBIBRIGA (chat-offtopic za slobodno vreme)
Velika slova na svim forumima i e-mail porukama, pa i na limundu i u našoj radionici, važe za galamu! Ako neko ima problema sa pravopisom, ovde se ne dele kečevi. jedini uslov za pisanje je da se uzme po nekad vazduh i napravi novi pasus.
Ako neko ima problema sa vidom i za to postoje razna rešenja. Ja neću da ulazim u medicinu, nego ču da predložim da se koristi kombinacija "Ctrl-točkić na mišu". Točkić gore-veća slova; točkić dole-manja slova.
U nekim pravopisima je sasvim OK da se ceo tekst piše malim slovima. To za velika slova nisam pronašao
Ako neko ima problema sa vidom i za to postoje razna rešenja. Ja neću da ulazim u medicinu, nego ču da predložim da se koristi kombinacija "Ctrl-točkić na mišu". Točkić gore-veća slova; točkić dole-manja slova.
U nekim pravopisima je sasvim OK da se ceo tekst piše malim slovima. To za velika slova nisam pronašao

- debelizmaj
- Šegrt
Iskreno mi je žao ako sam nakon 241 posta u radionici samo vikao .
Mogli ste to za vikanje ranije da mi predočite, spustio bih ton svakako.
Å to se vida tiče imam jako puno prijatelja medju zdravstvenim radnicima pa i medju oftalmolozima , i do sada mi ništa nije ukazivalo da nevidim , svakako bih potražio njihovu pomoć.
A što se pravopisa tiče smatram da sam sasvim dovoljno obrazovanja stekao da znam da napišem barem ono šta želim.
Nemogu se dakako nositi sa Vama ali ipak puno toga mogu.
Onog trenutka kada to nebudem mogao potražiću Vašu pomoć.
S poštovanjem
Popovski
Å to se vida tiče imam jako puno prijatelja medju zdravstvenim radnicima pa i medju oftalmolozima , i do sada mi ništa nije ukazivalo da nevidim , svakako bih potražio njihovu pomoć.
A što se pravopisa tiče smatram da sam sasvim dovoljno obrazovanja stekao da znam da napišem barem ono šta želim.
S poštovanjem
Popovski
Last edited by šarenko on 29 Jan 2009 00:37, edited 1 time in total.
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
Dragi kolega, čemu takav tonšarenko wrote:Iskreno mi je žao ako sam nakon 241 posta u radionici samo vikao .
S poštovanjem
Popovski

Nikoga nisam imao namere da uvredim, a ni post nisam adresirao ni na jednu adresu. Niko u postovima po forumu ne piše pravopisno tačno. To i nije cilj foruma. Ako sam te uvredio, izvini još jednom. Iskreno mi to nije bila namera ni u podsvesti.
Sareni, izgleda da si veceras malo "na cose", pa ostro reagujes.
Desava se svima, nema zamerki, ali nema zaista ni potrebe.
Sto se tice velikih slova, vise puta smo pisali (barem ja jesam), da se pisanje svim velikim slovima na internetu smatra za viku (znaci ne samo na limundu i slicno, vec je to jedan od ustaljenih principa Interneta http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette). Da ne kazem smatra se za nepristojno (kao covek koji se u drustvu dere). Naravno ne mislim da je to bio slucaj, vec ti se ucinilo da je tako zgodnije.
U sustini pisanje velikimm slovima se upotrebljava samo kada neko bas hoce da istakne nesto. Recimo videces da ja cesto upozorenja na stvari koje mogu da budu opasne napisem velikim slovima. Tipa "NI SLUCAJNO", "PAZNJA"...
Desava se svima, nema zamerki, ali nema zaista ni potrebe.
Sto se tice velikih slova, vise puta smo pisali (barem ja jesam), da se pisanje svim velikim slovima na internetu smatra za viku (znaci ne samo na limundu i slicno, vec je to jedan od ustaljenih principa Interneta http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette). Da ne kazem smatra se za nepristojno (kao covek koji se u drustvu dere). Naravno ne mislim da je to bio slucaj, vec ti se ucinilo da je tako zgodnije.
U sustini pisanje velikimm slovima se upotrebljava samo kada neko bas hoce da istakne nesto. Recimo videces da ja cesto upozorenja na stvari koje mogu da budu opasne napisem velikim slovima. Tipa "NI SLUCAJNO", "PAZNJA"...
- debelizmaj
- Šegrt
Cianti i buzole dosta lice, mada je mozda buzole malo "laksi"A BOLE KOJA JE TO MARKA AJDE NAM MALO TO OBJASNI....
Cianti (Chianti) je italijansko vino: http://en.wikipedia.org/wiki/Chianti
Buzole (Beaujolais) je francuski: http://en.wikipedia.org/wiki/Beaujolais
Oba imaju relativno malo tanina, to jest nisu "opori", da ne kazem "ne skupljaju usta", a istovemeno nisu ni sladunjavi.
Ima ih cesto u Metrou, kao i u ostalim megamarketima