RAZBIBRIGA (chat-offtopic za slobodno vreme)

Razne teme o raznim stvarima
Locked
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Danas sam čuo pa vam prenosim.

Kaže : koji je od odjevnih predmeta najveći demokrata? Pa GRUDNJAK .

Zašto : malene podiže velike podupire i drži masu na okupu .
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Dok ne probam lava, za mene je prase car svih životinja :)
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Normalno kada nisi probao Caricu Milicu
mbole wrote:Dok ne probam lava, za mene je prase car svih životinja :)
Last edited by šarenko on 25 Jan 2009 07:44, edited 1 time in total.
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A kad tek probaš Cara Lazara.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sad Lazara bas i ne bih da probam (malkice sam staromodniji po tem pitanju), a Milicu bogami probam dosta redovno (zena mi se zove Milica :))
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ok ovo moje sa Carom Lazarom je imalo dvosmisleno značenje ovako kako je napisano.Imaš pravo niti ja nebih probao nikakvog Lzara niti bilo kojeg drugog ,ali se sjećam kao mulac da je bilo vino crno ako me sjećanje nevara pod nazivom Carica Milica i Car Lazar.A pošto sam dosta boravio kod bake i pogotovo po ljeti onda sam redovito išao u dućan i narudžba bi bila :kruh mljeko za mene neka salama za doručak i boca vina baki i dedi za poslje ručka,a vino ili Carica Milica ili Car Lazar.Sad neznam jel toga još ima.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ima ga jos.
http://www.rubin.co.yu/SrbVer/index1.html

Carica Milica
Kvalitetno, polusuvo, ružičasto vino sa zaštićenim geografskim poreklom, proizvodeno po jedinstvenom tradicionalnom postupku proizvodnje ružičastih vina u podrumima Rubina od groždja sorti Prokupac, Vranac, Crni Burgundac i Game, poreklom iz kruševackog vinogradarskog podrejona. Sadržaj alkohola 11.00 vol.%.
Puni se i isporučuje :
u bocama zapremine 0.75 l i kartonskoj ambalaži 1/12,
u bocama zapremine 0.50 l i kartonskoj ambalaži 1/12.

Car Lazar
Kvalitetno, polusuvo, crveno vino sa zaštićenim geografskim poreklom, proizvodeno po tradicionalnom postupku proizvodnje crvenih vina u podrumima Rubina od groždja sorti Prokupac, Vranac, Crni Burgundac i Game, poreklom iz kruševackog vinogradarskog podrejona. Sadržaj alkohola 12.00 vol.%.
Puni se i isporučuje :
u bocama zapremine 0.75 l i kartonskoj ambalaži 1/12,
u bocama zapremine 0.50 l i kartonskoj ambalaži 1/12.

Ovo su verzije sa zagarantovanim poreklom, postoje i "obicne" stone verzije ista dva vina.

Pri tom je meni lepsa polovina bas iz Krusevca, gde se jelte nalazi i firma Rubin koji pravi ta dva vina, pa jos pasenog ima omanji vinograd...
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Aha ipak se nečeg sjećam iz onih divnih vremena,čuj bar su meni bila divna.A žalosno je to šta vina ovdje nema bar insam nigdje naletio na njih a bila su dosta popularna a zasigurno i dobra kad su se trošila.Inače uz ova dva pomenuta još se dosta pilo u ona vremena Ribar i onda je bio samo crni odnosno crno vino a danas vidim ima i bijelog istog naziva.Mada ja kad uzimam za sebe doma uzmem preko prijatelja iz Istre bijelog Malvaziju a crnog Terana,nepijemo puno inače mi recimo 5 litara bijelog traje skoro pola godine i to stvarno kad mi dođe gušt i kad sam vikendom doma kad neidem voziti inače ništa,dok supruga voli tu i tamo čašu crnog.A kažu da je i zdravo dec vina crnoga nakon ručka.To je kao i hrana ako je pravo domaće i čisto bez dodataka i kemije onda je sigurno zdravo isto ko i maslinovo ulje i recimo čisto povrće iz vrta koje nije tretirano kjekakvim pesticidima,ali toga je sve manje.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovde uglavnom ima da se nadje vina iz Dalmacije i Istre (treba malo da se potrazzi, nema bas u svakoj radnji). Cini mi se da sam bas teran uzimao pre jedno mesec dva (dal bese u metrou ii u merkatoru, ne secam se).
Jedino mi krivo sto nigde ne mogu da pronadjem Zvecevo Brandy (tzv: Zvekan)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

E vidiš ni to nisam dugo primjetio.Odkako su se otvorili ovi strani trgovački centri tih nekih proizvoda ima sve manje i manje a neki su se jednostavno izgubili.Stvar je biće u tome šta su ovi strani sada dostupniji a i prije ih je raja gledala u filmovima kao npr. viski u kaubojskim filmovima pa sada svi hoće piti viski a kao da je to nešto toliko posebno.Meni iskreno od te žestice jedino odgovara Jerger i ako se nađe prave domaće rakije od kreuške i to Vilijamovka ili od onih malih kao divlje kruške Tepke.Tako ih barem kod nas zovu.
GORAN
Precizni šegrt

Post by GORAN »

E zemljace nisi ni ti naivan
Meni je ovih dana drrugar u par navrata doneo 50 litara dunjevace
A sve je pocelo tako sto je doneo dve litre na Dunav u kafanicu da se prekrstimo pre pecanja
Ko za djavola naisli neki ugostitelji i probali...
Sad me svaki dan cimaju ima li jos

Licno viki je za mene nula u odnosu na pravu domacu rakiju
Bez alata nema zanata
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Nevolim da pišem o temama u kojima se malo ili uopšte ne razumem ali volim da čitam i tako
Ma nemogu da ostanem miran , ja rakiju voluckam ili nevolim mada smo radili neke predstave oko Berana u Crnoj nam bratskoj Gori i na Polici (mesto kod Berana,direktor škole izvadi flašu i kaže samo po čašicu ovo ja pečem za prave goste...i probasmo
LJUDI JA U ŽIVOTU NIÅ TA JAČE A LEPÅ E OKUSIO NISAM ma koju čašicu popismo flašu nas trojica i odosmo kod diše na ručak i tamo KOKAJ KOKAJ KOKAJ DO PRED JUTRO
RED PRÅ UTA KOBASICE SIR PA RAJKU ( TO JE RAKIJA OD JABUKE, KRUÅ KE I KAJSIJE ZAJEDNO)
ČASNU REČ NE DA NISMO BILI PIJANI MOGAO SAM GORSKI VJENAC DA GOVORIM BEZ PROBLEMA.

Posle nje vrlo retko otpijem čašicu ( moja Iskrica na slavi nazdravi gostima sa rakijom KOJU MI pečemo od naše šljive i znam da je čista)
Toliko mi je u sećanju ostala Poličanska rakija, a i danas postoji CAR LAZAR I CARICA MILICIJA ( pardon MILICA) I TO VOLIM DA POPIJEM POSLE RUČKA GOTOVO REDOVNO ČAÅ U DVE.

U principu su ista oba nema bitnijih razlika
ali bih voleo da nadjem nekada je postojalo BAÅ  SLATKO A STARO mislim PROÅ EK da se zvalo
nisam siguran
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Prosek nije bas obicno vino. Ne znam tacnu tehnologiju (mada su mi nekada davno objasnjavali na Peljescu), ali je bilo nesto tipa suvo grozdje ili sta vec.
Cini mi se da sam ga vidjao u Merkatoru.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Kakvo misljenje imate o "rojal-u"?
debelizmaj
Šegrt

Post by debelizmaj »

crno vino moze se pije (car lazar i carica milica .. pilo se davno u srednjoj ... ) ali
belo vino ..odmah me uhvati ..
Locked