pa evo - nedavno zamenim ja 70 200/4L za tamron isti 2.8, ono top of the line, osetno skuplji od tog kenjona. (ima meni zgodnu foru - kao "makro" uostravanje (na blize od onih oko metar i kusur koliko je za taj raspon), a za nesto sto ja skljocam. i jos ja i doplatim nesto malo para. moj kenjon, o.k. mazen/pazen, nikad cuknut i ogreban - ali skljocao sam njim podosta (mislim u total-score prosecnog srpskog svadbara - nisam koristio opremu

), i ono uvek sam ga nosio kad idem negde, a potrefilo se da je tog idenja negde i bilo u poslednjih 10 god. od kad su nam skinuli shengen i t.d. -uglavnom dakle - taj kenjon, deset godina star - ono kliknes ga, i on pasuje maltene u nulu. zazor ako ima, je hiljaditog dela milimetra. -tamron, prakticno nov - zazor je u desetim delovima milimetra. recimo. -a top of the line.
i taaakoooc...
ukratko - braco, rols, porshe, milvoki, bla bla bla - ako se ima para, bez sekunde razmisljanja. ako se nema - j**i ga - parksajd u jugo, pa polako pod juga...

(dobro, ajde, jugo me posluzio osetno bolje nego vecinu ljudi koje znam zapadni auti) - evo parksajd u ladu - pa lagano - pod ladu