BR wrote:Lazovicu, Vesper ima i vrlo ozbiljan sajt, a ovo na Facebooku i INstagramu sluzi samo za reklamu. Recimo, nikada ne bih kupio nesto od nekoga ko nema sajt i ima samo facebook,, posto to govori o neozbiljnosti. Clan sam nekoliko grupa kolekcionara alata na FB-u, i vrlo retko sam u njima video neki ozbiljan post, koji nije postojap na nekom drugom sajtu.
A sto se postavljanja fotografija tice, razlog za njihovo postavljanje na instagram ili FB a ne na forum moze da buide samo lenjost. Danas je registracija domena, i placanje hostinga relativno prosto, pogotovo za nekoga kome treba nesto malo bloga i storage za fotografije, tako da je besmisleno igrati se sa sajtovima koji nemaju nikakva postovanja za autorska prava.
Od svega mi je najgori Pinterest, koji kompletno pociva na kradji..Na srecu pa Google IMG search pronalazi fotografije i na njemu a onda nije preteran problem dokazati ko je vlasnik..
Ja bi samo referirao na ovaj dio o FB i da nema netko svoju stranicu. Ono sto ti FB omogucuje je da imas relativno brz distribucijski sistem koji ti iskreno nemozes ni za 10 god napraviti na svojoj web stranici. Radio sam web stranice za vece kompanije di moras zabiljeziti svaki trag misa, na konto toga vidis di klijent na stranici lupi cak i klik u prazno te u ta polja ciljano stavljas reklame i slicne stvari. FB je ogroman alat za brzo rasirivanje vijesti, bilo lose bilo dobro samo ga treba prisvojiti i dobro iskoristiti ja ga nevolim no ono sto s njim mozes napraviti je malo cudo. Ja to uvijek usporedujem da svatko tko otvori firmu FB moze sam kontrolirat uz malo paznje ucenja i volje, to moze postat zamjena za nekog ciku iz marketinga, dok ako otvoris svoju web stranicu nitko te ne moze naci na trazilicama posto je to ovisno o posjecenosti + jos drugi parametri.
Instagram je po meni najbolji od svih, zasto? samo gledas slike i video, "opustanje" mozga nema toliko teksta kao kod FB + reklame su stvarno minimalne.
Pinterest za skupiti ideje nabrzaka dusu dao, mislim da je svima jasno da kad jednom stavis na web sliku ili nesto, tesko da ces ikad to skinuti a da se nece 100 ljudi pozvat da je to njihovo.