феникс wrote:Ђто се стручњака тиче - доказали су се одавно....
Није сада ни место ни потреба да се прегањамо око политичара него треба помоћи на неки начин ојађеним људима.
Mnogo si toga napisao, ne mogu na svaku rec da ti odgovaram. Svako ima neka svoja iskustva i svoja shvatanja, pa zato i drugacije razmisljas od mene i imas drugacija ubedjenja.
Na izbore bih izlazio da postoji opcija :ni jedan od ponudjenih", jer su se svi izredjali i rezultat vidis i sam. Od nekog ko te je vec ukopao, nemoj ocekivati nista bolje ni sledeci put.
Strucnjaci postoje. U Beogradu se skoluju na najmanje 3 fakulteta i svake godine izlaze nove generacije, ali ih drzava ne angazuje, valjda nema se para, pa je uvek nesto drugo prece. A zna se lepo kako se organizuju te sluzbe, to nisu nova saznanja. Radili su nasi i po inostranstvu te poslove drugim drzavama, tako da nam iskusni ljudi ne fale, samo odgovorni.
Znaci nema sta da se preganjamo. Situacija je takva kakva je. Ako iz prethodnih godina nadlezni nisu izvukli pouke, nadam se da ce sada kad ima i ljudskih zrtava.
Upravo sam malopre imao tel. poziv sa dalekog istoka, tamo je u vestima objavljeno "Beograd black out", sto je ocigledno netacno. Ovde nemamo bas nikakvih problema. Problemi ce biti neko vreme po Sumadiji sa pitkom vodom i dok se ne dovedu osnovne infrastrukture u red.
A krivo si me razumeo u vezi Italije. Ja ih ne poredim sa nama po BDP ili standardu, nego sam ih naveo zato sto se tamo vec godinama desava da za 24 sata negde padne i po 200 litara kise i javljaju se odroni i poplave. To je Balkan do sada zaobilazilo, ali eto pocelo je i ovde. Ciklona sa kisonosnim oblacima se vrtela iznad BiH i Srbije 3 dana, pratio sam na ovom sajtu:
http://www.sat24.com/en/eu
Sto se stanja tice, na nekim mestima u Obrenovcu je voda naglo naisla i bilo je mesta gde je bila i 7 metara. To znaci da je naleteo talas, a da verovatno nije bilo nikakvog benta ili je popustio. Oko organizacije nije moje da mislim niti da pronalazim krivce, ali ima tu i neozbiljnosti i neodgovornosti u preventivi i obavestavanju stanovnistva, mada stvarno nije vreme za rasprave nego za sagledavanje gde se sta treba preduzeti da do ovoga vise ne dodje u tolikom obimu. Ne moze se protiv prirode 100%, ali dosta se sigurno moze. Kad si vec pomenuo strucnjake, imamo kadrove i za odbranu od poplava, od erozije i hodrogradjevince i da se ne moze nista popraviti, te profesije ne bi ni postojale.