Poplave

Razne teme o raznim stvarima
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Pezzo wrote:Bilo bi mnogo dobro da gresim. Spadam u onih 50% koji ne izlaze na izbore. I zaobidji politiku na ovom forumu, licno te molim.
Савет (препорука) који ми дајеш - да заобиђем политику на овом форуму ти је на месту и апсолутно сам за то да политици овде није место
Ипотпуно се слажем са твојим саветом!
Да те питам:
Зар је моја порука грех а твоја није?
Ниси ли и ти а и неки пре мене умешао политику овде?
Не треба да ми одговараш на ова два питања - одговори себи.
А неко од "црвених"би требало да избрише тему - непотребна је барем у овом облику
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa ne znam ko je crveniji, tebi je na avataru srp i cekic :)

Pazi ovako, povodom ovih polava, jeste to rezultat i klimatskih promena, ali nije 100%. Mi na Balkanu nismo cesto imali poplave ovako velikih razmera, ali ne znaci da ih vise nece biti. Ja pratim vec duzi niz godina kako se to ponavlja po Italiji, pa oni ne kukaju kao da je smak sveta. Bilo im je pre godinu dve da im bujica u grad nanese blato visine i po 2 metra, pa opet sve ociste i zivot se nastavlja. I to im se desava i u jesen i u prolece na raznim mestima. I kako to tamo izgleda, pogledaj na slikama: http://alturl.com/xiprt I oni sagledavaju sta im se desava i sta su sve uzroci koji su doprineli da katastrofe budu vece. Cesto su to nepropisna i neodgovorna vadjenja sljunka i kamena, razni otkopi i sl.

Ako uzmemo u obzir izjave strucnjaka po nasim novinama, stete bi mogle biti drzasticno manje da gradjani ne bacaju djubre po kanalima. Za odrzavanje kanala postoje nadlezne sluzbe i inspekcije koje za to primaju platu ! Brate, nije posteno da se sad optuzuju samo gradjani da su bili nesavesni, jer da je svako savesno radio svoj posao, takvih komentara ne bi bilo.
Jednostavno, treba se pripremiti za sledece padavine na jesen, a ljudima koji su ostali bez krova nad glavom treba pomoci solidarnim akcijama dok ne stanu na noge. Do jeseni se moze sve popraviti. Nadajmo se samo da ne bude previse zrtava.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Protiv prirode se nažalost ne može :( , problem je što ni ljudi nisu baš računali na ovoliku razinu vode pa nisu bili za evakuiranje , no kad je doslovno voda došla do grla tad su shvatili da su ipak možda trebali poslušati :( .
Znam da je teško ostaviti dom , otići u neki dom , strepiti što će biti , no materijalna šteta je popravljiva , a ljudski život ne .
Mnogi su spasioci riskirali živote i vraćali se po pojedince drugi ili treći put , nagovarali ih ne evakuiranje , unatoč opasnostima i po vlastite živote - to treba cijeniti .
Drugo , ujedinjenje svih građana , akcija prikupljanja pomoći kod nas i u inozemstvu su pokazali da smo tu jedni za druge u najtežim situacijama .
Naravno, žalosno je da političari iskorištavaju ovakve situacije za svoju osobnu promociju , no u ovakvim situacijama možeš vidjeti tko će pomoći i kako , jer lijepe riječi i suosjećanje ne pomažu .
osim ovih akcija humanitarnih pomoći , trebati će razmisliti i o pomoći u vidu materijala , za obnovu domova , možda bi se i mi nekako mogli uključiti , pa barem skupiti novac ili materijal za obnovu jednog doma ( npr. boja za zidove, drvo , ....) neki komad namještaja, ....
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Radenko,kakvo je stanje kod tebe u VA?:forvonad:

mi odneli hrane,robe i igracaka u humanitarni centar,nadam se da ce nekom koliko-toliko pomoci a najvise decici koja bi trebalo da zaborave barem na trenutak ovaj uzas :(
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Кад кажем "црвени" свима је јасно да мислим на уређиваче сајта.
што се аватара тиче - мислиш ли стварно да комшија сингер изгледа као овајна његовом аватару?
А требало би да као паметан човек умеш да схватиш разлику између убеђења и интереса (по партијскојприпадности)

Ако ћемо "пази овако" могу и ја.
Пази овако: Ову земљу преко 20 година урнишу санкције инфлација рат и лопови великог калибра и ни мало није умесно поредити је са јталијом
Људи који се диче тиме да спадају у неки % оних што не излазе на изборе мени личе на нека жива бића (не смем да кажем која да те не бих можда увредио) која својевољно пуштају да их неко други води кроз живот или самим себи покушавају да своју немоћ и неспособност оправдају тиме што "они за то нису гласали"
Ђто се стручњака тиче - доказали су се одавно.... Зато онајопштински председник из Крупња лепо и поштено рече: "Добили смо и прошле године за одбрану од поплава три ипо милиона ал' смо их потрошили за друге намене.
Није сада ни место ни потреба да се прегањамо око политичара него треба помоћи на неки начин ојађеним људима.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

@feniks - pa singer i je okačio svoju sliku u avatar :smejanje:
misliš li da on tako ne izgleda ?
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

ropee wrote:@feniks - pa singer i je okačio svoju sliku u avatar :smejanje:
misliš li da on tako ne izgleda ?
Улепшавао је слику у фотошопу :buga:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

malo sam smanjio usta :happy:

nemojte vise da oftopickarite,tema je jasna i sva saznanja i sve sto je vezano za isto(tekstovi,obavestenja...)pisite ili kopirajte ne bi li nekome mozda pomogli u ovoj gunguli :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

феникс wrote:Ђто се стручњака тиче - доказали су се одавно....
Није сада ни место ни потреба да се прегањамо око политичара него треба помоћи на неки начин ојађеним људима.
Mnogo si toga napisao, ne mogu na svaku rec da ti odgovaram. Svako ima neka svoja iskustva i svoja shvatanja, pa zato i drugacije razmisljas od mene i imas drugacija ubedjenja.
Na izbore bih izlazio da postoji opcija :ni jedan od ponudjenih", jer su se svi izredjali i rezultat vidis i sam. Od nekog ko te je vec ukopao, nemoj ocekivati nista bolje ni sledeci put.

Strucnjaci postoje. U Beogradu se skoluju na najmanje 3 fakulteta i svake godine izlaze nove generacije, ali ih drzava ne angazuje, valjda nema se para, pa je uvek nesto drugo prece. A zna se lepo kako se organizuju te sluzbe, to nisu nova saznanja. Radili su nasi i po inostranstvu te poslove drugim drzavama, tako da nam iskusni ljudi ne fale, samo odgovorni.
Znaci nema sta da se preganjamo. Situacija je takva kakva je. Ako iz prethodnih godina nadlezni nisu izvukli pouke, nadam se da ce sada kad ima i ljudskih zrtava.

Upravo sam malopre imao tel. poziv sa dalekog istoka, tamo je u vestima objavljeno "Beograd black out", sto je ocigledno netacno. Ovde nemamo bas nikakvih problema. Problemi ce biti neko vreme po Sumadiji sa pitkom vodom i dok se ne dovedu osnovne infrastrukture u red.

A krivo si me razumeo u vezi Italije. Ja ih ne poredim sa nama po BDP ili standardu, nego sam ih naveo zato sto se tamo vec godinama desava da za 24 sata negde padne i po 200 litara kise i javljaju se odroni i poplave. To je Balkan do sada zaobilazilo, ali eto pocelo je i ovde. Ciklona sa kisonosnim oblacima se vrtela iznad BiH i Srbije 3 dana, pratio sam na ovom sajtu: http://www.sat24.com/en/eu

Sto se stanja tice, na nekim mestima u Obrenovcu je voda naglo naisla i bilo je mesta gde je bila i 7 metara. To znaci da je naleteo talas, a da verovatno nije bilo nikakvog benta ili je popustio. Oko organizacije nije moje da mislim niti da pronalazim krivce, ali ima tu i neozbiljnosti i neodgovornosti u preventivi i obavestavanju stanovnistva, mada stvarno nije vreme za rasprave nego za sagledavanje gde se sta treba preduzeti da do ovoga vise ne dodje u tolikom obimu. Ne moze se protiv prirode 100%, ali dosta se sigurno moze. Kad si vec pomenuo strucnjake, imamo kadrove i za odbranu od poplava, od erozije i hodrogradjevince i da se ne moze nista popraviti, te profesije ne bi ni postojale.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

singer: situacija kod mene u Valjevu nije mnogo losa kolubara je sa pritokama malo odnela put prema loznici ali je i podkopala most na ulasku u valjevo ali vise je napravila stete nizvodno prema Lajkovcu odnosno Obrenovcu tamo je dosta poplavila danas sam se cuo sa ljudima iz velikog polja kod Obrenovca kazu da je tamo katastrofa sve je odnela i poplavila.
Last edited by radenko on 19 May 2014 20:57, edited 1 time in total.
smirglaj nikad dosta
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

:kapitulation:
Pezzo wrote:
феникс wrote:Ђто се стручњака тиче - доказали су се одавно....
Mnogo si toga napisao, ne mogu na svaku rec da ti odgovaram. Svako ima neka svoja iskustva i svoja shvatanja, pa zato i drugacije razmisljas od mene i imas drugacija ubedjenja.
Na izbore bih izlazio da postoji opcija :ni jedan od ponudjenih", jer su se svi izredjali i rezultat vidis i sam. Od nekog ko te je vec ukopao, nemoj ocekivati nista bolje ni sledeci put.

Strucnjaci postoje. U Beogradu se skoluju na najmanje 3 fakulteta i svake godine izlaze nove generacije, ali ih drzava ne angazuje, valjda nema se para, pa je uvek nesto drugo prece. A zna se lepo kako se organizuju te sluzbe, to nisu nova saznanja. Radili su nasi i po inostranstvu te poslove drugim drzavama, tako da nam iskusni ljudi ne fale, samo odgovorni.
Znaci nema sta da se preganjamo. Situacija je takva kakva je. Ako iz prethodnih godina nadlezni nisu izvukli pouke, nadam se da ce sada kad ima i ljudskih zrtava.

Upravo sam malopre imao tel. poziv sa dalekog istoka, tamo je u vestima objavljeno "Beograd black out", sto je ocigledno netacno. Ovde nemamo bas nikakvih problema. Problemi ce biti neko vreme po Sumadiji sa pitkom vodom i dok se ne dovedu osnovne infrastrukture u red.

A krivo si me razumeo u vezi Italije. Ja ih ne poredim sa nama po BDP ili standardu, nego sam ih naveo zato sto se tamo vec godinama desava da za 24 sata negde padne i po 200 litara kise i javljaju se odroni i poplave. To je Balkan do sada zaobilazilo, ali eto pocelo je i ovde. Ciklona sa kisonosnim oblacima se vrtela iznad BiH i Srbije 3 dana, pratio sam na ovom sajtu: http://www.sat24.com/en/eu

Sto se stanja tice, na nekim mestima u Obrenovcu je voda naglo naisla i bilo je mesta gde je bila i 7 metara. To znaci da je naleteo talas, a da verovatno nije bilo nikakvog benta ili je popustio. Oko organizacije nije moje da mislim niti da pronalazim krivce, ali ima tu i neozbiljnosti i neodgovornosti u preventivi i obavestavanju stanovnistva, mada stvarno nije vreme za rasprave nego za sagledavanje gde se sta treba preduzeti da do ovoga vise ne dodje u tolikom obimu. Ne moze se protiv prirode 100%, ali dosta se sigurno moze. Kad si vec pomenuo strucnjake, imamo kadrove i za odbranu od poplava, od erozije i hodrogradjevince i da se ne moze nista popraviti, te profesije ne bi ni postojale.
:kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation::kapitulation:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Bas lepo od tebe sto nemas opet 25 pitanja :)
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Pezzo wrote:Bas lepo od tebe sto nemas opet 25 pitanja :)
јмао бих ја питања.:stolt:
А ко да ми одговори?:butter:
Немојпретеривати - ипак није то столарија па да имаш одговоре на СВА питања :skratta:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

@radenko

dobro je za cuti :pljesk::pljesk::pljesk::part:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

O stolariji niko i ne zna sve, to je mnogo obiman stari zanat.
Post Reply