Elektronski termostat sa uticnocom

Razne teme o raznim stvarima
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Pa za sobu naravno Profesore bole jasno mi je do srži. Praksa je jedno savet je iz prakse dat ! Nijedan nemože da ti reguliše tačnu temperaturu u sobi. On traži konstantnu temperaturu u sobi zato lepo tajmer izračunaš mu po sobnoj dok ugreje i dok digne za koji vremenski perod da se ponovo upali ! i pratiš vremensku prognozu naročito zimi. Tim načinom ušteda je veća nego sa Termostatom i oslanjanjem na njega i to je provereno upraksi ! struja poskupljuje to je problem. Mada moje rešenje za zimu će biti na vodonik !!!! plinski set i centralno rešeno. Grejanje na vodu !!
Dva put zine , a tri put slaže
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Ово је за тебе права справа! Кад хоћеш да те сачека топла соба пошаљеш СМС поруку и укључио си грејалицу па "мала" неће да зебе ;-)
јмаш 4 команде: на пример укључиш грејалицу укључиш бојлер, упалиш светло - ако стижеш ноћу, а за четврту се сам сети шта би било најбоље
А за хидропак сам ти већ објаснио шта и како....

"GSM kontroler v2" odnosno "TwoWay Thing" je uređaj koji vam omogućuje da putem SMS poruka kontrolišete 4 releja. Pored 4 izlaza za releje tu imamo i 4 ulaza na koje možemo spojiti senzore te dobiti SMS poruku ili čak primiti poziv od GSM Kontrolera ukoliko se neki senzor aktivira.

Članak objavljen u časopisu InfoElektronika broj 73

Ovaj uređaj je prvenstveno realizovan da bi se mogla odrediti lokacija vozila dobivena sa GPS prijemnika. Takođe je moguće spojiti bilo kakav mjerni uređaj sa kojeg je moguće pokupiti podatke (mjerenje temperature, vlage, pritiska, brzine, napona, struje...) uz pomoć mikrokontrolera. GPS prijemnik ili bilo koji drugi navedeni uređaji ili senzori se spajaju na dodatne module koji nisu opisani u ovom tekstu.
Last edited by sloba10 on 18 Aug 2011 22:10, edited 1 time in total.
Дођох, видех, побледех
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

sloba10 wrote:За хидрофор купи "мразни термостат". Он има фиксирану температуру на +4 степена и чим је температура нижа од +4 укључује грејач а ја бих ти препоручио да поставиш један електровентил и да овајтермостат кад падне температура отвори електровентил и пусти воду да из хидрофора тече у бунар. Чим порасте температура он ће да затвори воду. Не треба ти грејач јер је вода у бунару +14 степени. Успут ће и мотор мало да размрда пумпу да не стоји на једном месту а променом воде у резервоару ће угрејати простор.
+4 степена је доња граница због особине воде да је на +4 најгушћа (зато лед плива на води).
За собно грејање је најбитније где ћеш поставити термостат - у односу на грејалицу, прозоре, врата, бетонске елементе у зидовима и још којечега. Ту ти лепо одрађује и обичан собни термостат за ТА-пећи.
Taj mrazni nije losa ideja... Dobro bi bilo i to sa elektroventilom... Jedino sto ne mogu da vracam vodu nazad u bunar, jer nije kalsican kopani bunar, nego buseni - samo rupa za cev, iz cevi ide crevo direktno u hidropak. Tako sam radio prosle godine - pustim da mi curka voda na sudeperi unutra i ne moze da zaledi ni u pumpi, ni u crevu, ni u cevima...ali se hidropak pali po malo ceo dan... Mogao bih da stavim elektro ventil i na njega da prikljucim crevo koje od hiropaka ide u kucu, da ostavim cesmu lagano odvrnutu i onda umesto da mi vraca u bunar curi u sudoperu... Hvala.
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

MapleMan wrote:Pa za sobu naravno Profesore bole jasno mi je do srži. Praksa je jedno savet je iz prakse dat ! Nijedan nemože da ti reguliše tačnu temperaturu u sobi. On traži konstantnu temperaturu u sobi zato lepo tajmer izračunaš mu po sobnoj dok ugreje i dok digne za koji vremenski perod da se ponovo upali ! i pratiš vremensku prognozu naročito zimi. Tim načinom ušteda je veća nego sa Termostatom i oslanjanjem na njega i to je provereno upraksi ! struja poskupljuje to je problem. Mada moje rešenje za zimu će biti na vodonik !!!! plinski set i centralno rešeno. Grejanje na vodu !!
Tajmer imam, i to sam vec radio. Ali, to opet zahteva promene rezima u zavisnosti od promene spoljne temperature, zato i hocu termostat. Da, ako nisam tu po 5 dana, temperatura ipak bude konstantna...
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

sloba10 wrote:Ово је за тебе права справа! Кад хоћеш да те сачека топла соба пошаљеш СМС поруку и укључио си грејалицу па "мала" неће да зебе ;-)
јмаш 4 команде: на пример укључиш грејалицу укључиш бојлер, упалиш светло - ако стижеш ноћу, а за четврту се сам сети шта би било најбоље
А за хидропак сам ти већ објаснио шта и како....

"GSM kontroler v2" odnosno "TwoWay Thing" je uređaj koji vam omogućuje da putem SMS poruka kontrolišete 4 releja. Pored 4 izlaza za releje tu imamo i 4 ulaza na koje možemo spojiti senzore te dobiti SMS poruku ili čak primiti poziv od GSM Kontrolera ukoliko se neki senzor aktivira.

Članak objavljen u časopisu InfoElektronika broj 73

Ovaj uređaj je prvenstveno realizovan da bi se mogla odrediti lokacija vozila dobivena sa GPS prijemnika. Takođe je moguće spojiti bilo kakav mjerni uređaj sa kojeg je moguće pokupiti podatke (mjerenje temperature, vlage, pritiska, brzine, napona, struje...) uz pomoć mikrokontrolera. GPS prijemnik ili bilo koji drugi navedeni uređaji ili senzori se spajaju na dodatne module koji nisu opisani u ovom tekstu.
Ovo je super resenje, samo malo vise kosta...bar ono sto sam ja video ranije, mada sad je jos i popust...
http://www.rovex.rs/daljinsko-upravljan ... bilni.html
http://www.norveskiradijatori.co.rs/putempoziva.html
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

malli wrote:Ovo je termostat za centralno grejanje.

[url]http://www.dodaj.rs/t/18/Vx/2a8YjOV/sdc11812.jpg[/url]

On je i vremenski (pali i gasi) u određeno vreme a i temperaturni (pali i gasi) na određenoj temperaturi.Zadaješ mu noćnu i dnevnu temperaturu.

Regulišeš ga po danima tako da može svakog dana da radi drugačije.Ima 4-5 već napravljenih programa, a programe možeš i sam da praviš.

Jedan od tih programa je program protiv smrzavanja, samo sam zaboravio na koliko pali.

Toliko od mene. :stolt:
Ovo mi je savrseno za unutra. Vidjao sam ih, jedino sto mi se ne svidja je sto rade na baterije, bar ovi sto sam ih vidjao, al moze i to da se zbudzi...
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Nikola wrote:
malli wrote:Ovo je termostat za centralno grejanje.

[url]http://www.dodaj.rs/t/18/Vx/2a8YjOV/sdc11812.jpg[/url]

On je i vremenski (pali i gasi) u određeno vreme a i temperaturni (pali i gasi) na određenoj temperaturi.Zadaješ mu noćnu i dnevnu temperaturu.

Regulišeš ga po danima tako da može svakog dana da radi drugačije.Ima 4-5 već napravljenih programa, a programe možeš i sam da praviš.

Jedan od tih programa je program protiv smrzavanja, samo sam zaboravio na koliko pali.

Toliko od mene. :stolt:
Ovo mi je savrseno za unutra. Vidjao sam ih, jedino sto mi se ne svidja je sto rade na baterije, bar ovi sto sam ih vidjao, al moze i to da se zbudzi...
Nego, nemam pojma kako to da povezem na npr. grejalicu ili elektroventil ili grlo od sijalice? Kapiram da treba da ga vezem izmedju uredjaja i uticnice, al nemam pojma kako...mozda ce znati ovi u radnji (u sta cisto sumljam), ili po uputstvu od termostata...
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ovako nesto sam hteo da kupim, ali ne znam gde...

http://www.conrad.ba/artikel.php?ks=620423
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

malli
Majstor početnik

Post by malli »

Nikola je naposao: Ovo mi je savrseno za unutra. Vidjao sam ih, jedino sto mi se ne svidja je sto rade na baterije, bar ovi sto sam ih vidjao, al moze i to da se zbudzi...

Baterije nemoj da te brinu staviš Durasel i one su mani trajale 5 godina termostat jako malo troši, a radi i leti i zimi.Pozzz. :D
Nije znanje znanje znati već je znanje znanje dati.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Conrada je drzao jedan tip na Nbg buvlajku, to jest preko njega je moglo da se poruci sve iz kataloga.
Negde u prvom-drugom redu, deo blize Savi.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Дођох, видех, побледех
Post Reply