Не оспоравамmaricaiivica wrote:danijel wrote:Може доколицом да се сматра и оно што је корисно,ако нешто битније,корисније стави у други план,било из незнања или задовољства.E pa ti si dokon cim iza ponoci sedis za tim racunarom
Verski praznici
Pod neraditi na verske praznike se ne smatra da bi trebalo da se ceo dan lezi za "sve cetiri u vis" vec da tih dana covek ne bi trebalo da radi ono sto radi svaki dan i ono sto mu je profesija, tj. da se tih dana okrene necemu drugom. Npr. ako sa detetom iskuje kucicu da ptice to nije greh ili se kao mi bavi stolarijom a to mu je hobi a profesionalno se bavi zemljoradnjom. Nadam se da je neko shvatio sta sam hteo da kazem. Konkretno u mom slucaju, ja na praznik ne bi tregalo da sedim na poslu i razmatram kako da ubrzam racunarsku mrezu. Ali ako se na taj dan bavim stolarijom kao svojim hobijem, koji radim iz potpunog zadovoljstva, gde me ne pritiskaju nikakvi rokovi i materijani faktori, i u kome uzivam i psihicki se relaksiram od svakodnevnog posla - to nije greh!
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."