Перо, ако смем да приметим ово је буклија (или бућа или дрвена чутура) исто онолико колико је и икона на медијапану икона.
Све те дрвене посуде за течност су настале ихајгодина пре струга.
Е сад што неки праве "новокомпоновану" верзију то је нешто друго.
Nikolasd wrote:Zdravo majstori,
razmišljao sam da napravim bure za rakiju ( ili vino ) i da ga spojim sa lepkom za drvo ( umesto metalnih obruča ) . Ne razumem se mnogo u hemiske reakcije , pa da li bi rakija ili vino nagrizli lepak , odnosno da li bi lepak promenio ukus rakije ili vina ...
Ja bih ti predlozio da probas pa da vidimo sta ce da se desi.Ako te bude strah da pijes iz toga zovi ja cu.Ako lepkove i lakove nisam pio udisao sam ih ato mu dodje na isto
Ja koliko sam upoznat sa tim proizvodima mislim bačvama nikada ih nitko nije ljepio nisakakvim ljepilom.Jedan moj prijatelj se bavi izradom bačava ustvari više izradom kaca mi to zovemo tako KACA a to je ustvari drvena bačva ali sa gornje strane otvorena i kod nas ljudi u tome spremaju žito pšenicu a i sole meso.Naime moj pokojni tetak je u okolici Knina imao vinograd i znam da su i sada bačve tamo i koriste se već ohoho vremena i napravljene ali isključivo obruči.
Kako je već rečeno drvo kad nabrekne i kad se počne širiti nema tog ljepila koje će to uspregnuti a i kako su ti rekli znaju čak i obruči pucati stoga nema tu mjesta ljepilu,tradicionalno na starinski i provjeren način.