Ako mogu da ga obuhvate dvojica, onda je obim maksimalno oko 3.6m (da kazemo da ta dvojica nisu dvometrasi, vec prosecnih 1.8m, a tipicno je raspon ruku, od vrha srednjeg prsta do vrha srednjeg prsta jednak visini).
Posto je obim kruga = precnik *PI, to ce reci da precnik moze da bude maksimalno oko 1.1 metar.
Ali to je u slucaju da ta dvojica bas moraju da "zategnu" da ga obuhvate, to jest da se samo dodiruju vrhovima prstiju.
Tako da verovatnije pricamo onecemu reda 80-90cm.
To je vec pristojno debelo, ali i dalje ostaje problem toga da je stablo mrtvo, i velika je verovatnoca da je drvo ustvari trulo (bas zato sto je uginulo od previsoke vode).
Da li stolari otkupljuju i kolko bi kostao orahovo drvo?
Pozdrav drugari 
Zamolio bih Vas da mi kazete koliko se sada kreće cena oraha? Imam orah u dvorištu, nije posečen, planiram da to uradim ovih dana mislim da je i najbolje to sada uraditi. Nisam merio obim jer je u selu, a otprilike je možda prečnik pola metra a dužina stabla 3 metra. Orah je zdrav, nije truo, ili vlažan i td...barem tako izgleda spolja.

Zamolio bih Vas da mi kazete koliko se sada kreće cena oraha? Imam orah u dvorištu, nije posečen, planiram da to uradim ovih dana mislim da je i najbolje to sada uraditi. Nisam merio obim jer je u selu, a otprilike je možda prečnik pola metra a dužina stabla 3 metra. Orah je zdrav, nije truo, ili vlažan i td...barem tako izgleda spolja.
Last edited by Karudijan on 11 Nov 2015 18:28, edited 1 time in total.
Razlicito kosta u Makedoniji i u Sloveniji, a i u Hrvatskoj i Srbiji, o Bosni i Crnoj Gori da ne pricamo. A ako krenemo do Kanade ili Rusije, cena moze da bude tek skroz drugacija.
A posto ne znamo odakel si (posto nisi procitao pravila foruma a ni ono sto PISE VELIKIM SLOVIMA NA VRHU SVAKE STRANICE FORUMA), ne znamo ni da ti kazemo.
A posto ne znamo odakel si (posto nisi procitao pravila foruma a ni ono sto PISE VELIKIM SLOVIMA NA VRHU SVAKE STRANICE FORUMA), ne znamo ni da ti kazemo.
Nije najbolje sada uraditi. Najbolje je pred sam pocetak vegetacije, to ce reci negde sredina ili kraj februara (zavisi kakva je godina).
Tada je sadrzaj vezane vlage u drvetu najmanji, pa je i susenje najkrace, a i svi ostali problemi prilikom susenja su najmanji.
Tek kad ga oboris, videces sta ustvari imas, to jest u kakvom je stanju, i dal od toga mogu da ispadnu daske ili je samo za potpalu.
Cene ne znam, al javice se vec neko.
Tada je sadrzaj vezane vlage u drvetu najmanji, pa je i susenje najkrace, a i svi ostali problemi prilikom susenja su najmanji.
Tek kad ga oboris, videces sta ustvari imas, to jest u kakvom je stanju, i dal od toga mogu da ispadnu daske ili je samo za potpalu.
Cene ne znam, al javice se vec neko.