kako se racuna kapacitet turbine za vazduh
kako se racuna kapacitet turbine za vazduh
Potrebna mi je mala pomoc oko turbine za vazduh kako da izracunam koliko kubika vazduha na sat moze da ubaci u farbaru poznato je broj obrtaja turbine velicina lopatice i broj lopatica hvala!
smirglaj nikad dosta
Ej Radenko, imam neke podatke sa obrascima, ali nemam pojma gde su mi ti papiri. Ali ima tu mnogo varijanti i slozenih obrazaca i jako je to tesko izracunati i priblizno. Kad se turbina napravi, onda se meri taj protok, to mere i na masinskom fakultetu u Beogradu. Tu ima niz parametara i lakse je da ti kazem odmah da se nebi zaludjivao. Mislim da sam nalazio i na netu od nekih nasih proizvodjaca, ali za njihov proizvodni program. Lakse bi ti bilo da uporedis sa nekom postojecom koja je slicna, ako ne znas tip i proizvodjaca. Zavisi i od snage motora i broja obrtaja, oblika i velicine lopatica, duzina cevi, broja krivina i njihove zakrivljenosti. Najlakse ti je da to probas na licu mesta ako mislis da moze da zadovolji.
Inace ne znam ni sta ce ti, osim ako zelis da pravis nadpritisak zbog visokog sjaja (za preko 60 gloss-a). Ja nemam uduvavanje, a kad sam pravio, racunao sam potrebnu kvadraturu otvora za odgovarajuce filtere i moram da ti kazem da je protok vazduha jako tesko ugoditi. Ja sam imao mnogo srece da mi je uspelo i funkcionise mi perfektno.
Inace ne znam ni sta ce ti, osim ako zelis da pravis nadpritisak zbog visokog sjaja (za preko 60 gloss-a). Ja nemam uduvavanje, a kad sam pravio, racunao sam potrebnu kvadraturu otvora za odgovarajuce filtere i moram da ti kazem da je protok vazduha jako tesko ugoditi. Ja sam imao mnogo srece da mi je uspelo i funkcionise mi perfektno.