pareni bagrem

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
mladen978
Precizni šegrt

pareni bagrem

Post by mladen978 »

Postovane kolege ,
zeleo bih da sa vama pokrenem ovu temu i da ujedno vidim da li neko od vas ima iskustva u vezi parenog bagrema. Naime ,zelim da pripremim begremovinu za izradu parketa za svoju kucu ,pa bih jednu izvesnu kolicinu napario. Interesuje me da li neko od vas ima iskustva sa ovim .
prvenstveno me zanima sta uraditi sa njim kada izadje iz parione(da li treba da odstoji neko vreme pa da se onda susi ili ne)
hvala
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

iskreno neznam kakav je proces
ali znam da je mnogo lep pareni bagrem konkretno sam radio neku kucu i ljudi su kupili cini mi se negde okolina novog sada
parket znaci bio je mnogo lep parket imam jos neke parcice tu kod mene posto je moj drugarpostavljaopa malo preteklo a po recima proizvodjaca
je jedini parket koji moze da ide na podno grejanje ako se seti sutra potrazicu ti komade pa da ti slikam davidis kako izgleda a sto se tice samo procesa nemam pojma iskreno
Montezuma
Šegrt

Post by Montezuma »

Ako može ići na podno grijanje, znači li to da je skoro pa inertan, odnosno nema promjene volumena?
Btw, ne znam ni ja što treba, ali zdravoseljačka logika mi nalaže da mu treba osigurati što stabilnije uvjete, jer će ti ispucati. Znači ne ga sad stavit u jako suh prostor, nego za početak možda u neki podrum, ali provjetravat, dok se ne smanji količina vlage u njemu, pa onda nakon koji mjesec dana na sušenje.

Ali možda griješim, neka me drugi isprave.
Last edited by Montezuma on 10 Apr 2013 08:28, edited 1 time in total.
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Sto se tice bagrema za parket izbor je odlican,nijansa boje zavisi od stepena parenja,znaci sto se vise pari dobija boju mahagonija jos kada se izlakira izgleda savrseno,sto se tice tvog pitanja za susenje mislim da to treba da se posavetujesa sa parketarom,ipak je to njihov dijapazon.
Post Reply