GREJANJE U RADIONICI
Onda on nema vodu po vrhu,ali kako si rečio odvod vode na rešetku,ubih se a to ne mogu da smislim(makar na neki lak način)?KOTAO KOJI RADI NA SLIČNOM PRINCIPU PRAVI NEKO U BEČEJU SAMO JE MANJI I LOŽI SE ODOZGO I U NJEGA MOŽE PILJEVINA .NIKAKO NISAM USPEO DA SAZNAM KO ?ČOVEK KOD KOGA SAM VIDEO KOTAO JE UMRO A NJEGOVI NEMAJU POJMA.
Kako se računa energetska vrednost kotla?
- peradetlic
- Majstor majstora
izvinite ako vam smetaju velika slova ali ja tako nemoram da blejim u ekran da vidim šta sam napisao(smeju mi se deca)
Last edited by jomiwork on 14 Feb 2012 15:17, edited 1 time in total.
http://www.termozavar.com/kotao_na_piljevinu.html
Malo sam dokon ovih dana
,pa evo ga još jedan predlog
Malo sam dokon ovih dana

Sa CTRL i + (plus) tasterima možeš da povećavaš slova u bilo kom pretraživaću (browseru).jomiwork wrote:izvinite ako vam smetaju velika slova ali ja tako nemoram da blejim u ekran da vidim šta sam napisao(smeju mi se deca)
Firefox : na View->zoom->Zoom in.
Internet exploiter ->View->Text size->Largest
Ili kao kod tebe - chrome -> Klik na ključ gore desno -> pa na zoom podesi veličinu slova koja ti odgovara.
пре 30+ година сам на троваљку савијао тридесетак метара цеви од 5/4 или 6/4 цола (не сећам се више тачно- последица старости) у спиралу и ставио код колеге у обичну пиљевару ( илити бубњару - како се популарно зове). Бубњара у радионици а радијатори у кући и милина једна, за млађе људе који воле да набијају два пута на дан (пиљевину) :smejanje:Dule wrote:http://www.termozavar.com/kotao_na_piljevinu.html
Malo sam dokon ovih dana,pa evo ga još jedan predlog
Дођох, видех, побледех
probao sam da ubacim uložak u moju peć, ustvari to mi je bila prvobitna ideja , tačno stane pola bureta od 200l,osim što sam se umorio od nabijanja nisam postigao veću temperaturu od 30c u kotlu a probao sam i da sipam ulje na trinu............................
i tako smo nas troje stajali i gledali u peć ko tri budale:pucko:
i onda je došla i četvrta budala (moj kum)koja nema blage veze sa ovim(vozi taxi) i predložila da vidimo kako gori bez uloška ????????????
za 10 min smo napravili pregradu ,malo piljevine malo čokanja iza 15min 60c
toliko sam bio sretan da umalo nisam kresno kuma (morao je da pobegne):pljesk:
i tako smo nas troje stajali i gledali u peć ko tri budale:pucko:
i onda je došla i četvrta budala (moj kum)koja nema blage veze sa ovim(vozi taxi) i predložila da vidimo kako gori bez uloška ????????????
za 10 min smo napravili pregradu ,malo piljevine malo čokanja iza 15min 60c
toliko sam bio sretan da umalo nisam kresno kuma (morao je da pobegne):pljesk:
Last edited by jomiwork on 14 Feb 2012 20:10, edited 1 time in total.
uploads/98_kotao_spreda.jpg više cevi rezmak između cevi oko 3cm i dole moraš imati vodu tu je nonstop užareno ito ti je 50% temperture.
VAŽNO!!!!!!!!!!!! bar unutrašnji plašt bi trebalo da bude od kotlovskog lima ja to nisam znao pa sam morao da menjam unutrašni plašt posle 4 godine. za ovakvu konstrukciju kako si nacrtao to bi posle bilo teško izvodljivo
VAŽNO!!!!!!!!!!!! bar unutrašnji plašt bi trebalo da bude od kotlovskog lima ja to nisam znao pa sam morao da menjam unutrašni plašt posle 4 godine. za ovakvu konstrukciju kako si nacrtao to bi posle bilo teško izvodljivo