GREJANJE U RADIONICI
pec je visoka 80cm
precnik joj je 52cm
a patron je 45cm precnik a visina 60cm podignut je u odnosu na pec deset cm da bi imao vazduh gde da kruzi
u sredi patrona je rupa fi60 i tolika se cevka stavlja dok se patron napuni odnosno nabiju suske
toliko o tome ako treba jos nesto pitajte mada mislim da je najbolje da se napravi malo veca od bureta od 200l
i samo podpalis i ima da
A da li može da se cev fi 60 zavari u patron i da se izbusi po obodu, da piljevina ne može da se uruši i napravi bum? I gde se peć potpaljuje?
precnik joj je 52cm
a patron je 45cm precnik a visina 60cm podignut je u odnosu na pec deset cm da bi imao vazduh gde da kruzi
u sredi patrona je rupa fi60 i tolika se cevka stavlja dok se patron napuni odnosno nabiju suske
toliko o tome ako treba jos nesto pitajte mada mislim da je najbolje da se napravi malo veca od bureta od 200l
i samo podpalis i ima da
A da li može da se cev fi 60 zavari u patron i da se izbusi po obodu, da piljevina ne može da se uruši i napravi bum? I gde se peć potpaljuje?
POZDRAV KOLEGE :ja sam 10 godina lupao glavu oko grejanja i konačno sam ubio dve muve jednim udarcem;napravio sam kotao za centralno, ložim piljevinu (nema presovanja nabijanja,...)lopata za sneg i napred kao u lokomotivu.Grejem kuću i stan(oko 220m2)a u radionici sam ubacio dva kalorifera na toplu vodu(50m2)pošto nemam dovoljno piljevine kupim na pilani to me košta oko 250e za celu godinu
.da napomenem da mi je kotlarnica odmah uz radionicu (danas je bilo -20c kad sam ušao u radionici je bilo +10 a da nisam palio kalorifere):skratta:
PS žena i deca naravno idu po kući u atlet majci!:forbannad:
.da napomenem da mi je kotlarnica odmah uz radionicu (danas je bilo -20c kad sam ušao u radionici je bilo +10 a da nisam palio kalorifere):skratta:
PS žena i deca naravno idu po kući u atlet majci!:forbannad:
Last edited by jomiwork on 10 Feb 2012 02:00, edited 1 time in total.
e ajd sad pojasni,ja imam kotao za cg u radionici i tako bi nesto uradio(spojio radijatore jos u radionici) ali me zanima lozenje piljevine u kotao-probao sam ali se gusi vatra!!!
ima li neka caka???:forvonad:
p.s. piljevinu inace dajem komsiluku :pucko: pa bih i nju da iskoristim ako je moguce ::neznam::
ima li neka caka???:forvonad:
p.s. piljevinu inace dajem komsiluku :pucko: pa bih i nju da iskoristim ako je moguce ::neznam::
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ako imate običan kotao onda nema šanse a zato što dim ide preko ogreva prema gore. moj kotao radi bez ventilatora.
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 584e8f41cd
DA NAPOMENEM DA SVE NA SLIKAMA JE SA ODPADA!
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 584e8f41cd
DA NAPOMENEM DA SVE NA SLIKAMA JE SA ODPADA!
Last edited by jomiwork on 10 Feb 2012 12:01, edited 1 time in total.
AKO STE VIDELI SLIKE ONAJ BELI KALORIFER JE SAĆE OD RASHLADNE VITRINE ON DOBRO RADI I NA 40c A PLAVI JE ORIGINAL ZA HALE NJEMU TREBA OKO 55-60cPOÅ TO SU DEBLJE CEVI.RAZVEO SAM SAM SA PVC CEVIMA ZA VODU (NAJ JEFTINIJE )
USLIKAĆU PEĆ KAD BUDE PRAZNA I ODMAH ĆE VAM SVE BITI JASNO.NEMOJTE ME PITATI ZA PRORAČUN KOLIKO MOŽEDA GREJE,SVE ZAVISI OD PROSTORIJE,PROZORA........JA SAM DO OVOGA STIGAO POSLE DVA TRI POTPUNA PROMAÅ AJA JER KAD PITAM NEKOG KO SE BAVI GREJANJEM DALI ZNA DA IZRAČUNA KOLIKO ČEGA TREBA DOBIJEM SAMO TUP POGLED'??!!
PSkakoda postavim slike ovde?
USLIKAĆU PEĆ KAD BUDE PRAZNA I ODMAH ĆE VAM SVE BITI JASNO.NEMOJTE ME PITATI ZA PRORAČUN KOLIKO MOŽEDA GREJE,SVE ZAVISI OD PROSTORIJE,PROZORA........JA SAM DO OVOGA STIGAO POSLE DVA TRI POTPUNA PROMAÅ AJA JER KAD PITAM NEKOG KO SE BAVI GREJANJEM DALI ZNA DA IZRAČUNA KOLIKO ČEGA TREBA DOBIJEM SAMO TUP POGLED'??!!
PSkakoda postavim slike ovde?
Ovo je ono što me već dosta dugo muči,na svako moje pitanje da li može oni(majstori za grejanje) su odgovarali da ne može,gde sa tim,a iz bojlera koja temperatura izlazi? pa sve traje ohooohoojomiworkRAZVEO SAM SAM SA PVC CEVIMA ZA VODU (NAJ JEFTINIJE
Moje pitanje koliko vremena ima kako si ovo stavio?
Å ta ima u ovom belom kaloliferu?
ps.da li može radijator u radionicu?
- maricaiivica
- Moderator
Sa onim zelenim cevima koje se topljenjem spajaju moze biti problema.Dule wrote:Ovo je ono što me već dosta dugo muči,na svako moje pitanje da li može oni(majstori za grejanje) su odgovarali da ne može,gde sa tim,a iz bojlera koja temperatura izlazi? pa sve traje ohooohoo
Moje pitanje koliko vremena ima kako si ovo stavio?
Sa ovim belim koje se lepe, nece. Kod mene u zgradi su svima te zelene popistile na mestu vara, na toploj grani ka lavabou.
Te bele cevi (nibco, cini mi se da se zvao jedan proizvodjac) postoje u dosta razlicitih varijanti, pritisak koji izdrzavaju, temperatura, agresivne tecnosti,...
a postoje i plastične cijevi namjenjene za centralno grijanje. Spajaju se sa spojnicama koje se uprešaju :tillfreds: , alat je od istog proizvođača kao i cijevi ( to mi je jedan prijatelj objašnjavao - on je napravio centralno grijanje sa plastičnim cijevima )
Inače kada radite sa plastičnim cijevima, svakako trebate paziti da od istog proizvođača kupite i spojnice i cijevi ( plastika je vrag - ni jedna nije potpuno ista , ovisi o smjesi materijala pa tako da bi se topljenjem dobio izuzetan hermetički spoj mora biti isti materijal, ako je različiti neće se stopiti jedno u drugo u potpunosti i postoji mogućnost propuštanja :skool:
Inače kada radite sa plastičnim cijevima, svakako trebate paziti da od istog proizvođača kupite i spojnice i cijevi ( plastika je vrag - ni jedna nije potpuno ista , ovisi o smjesi materijala pa tako da bi se topljenjem dobio izuzetan hermetički spoj mora biti isti materijal, ako je različiti neće se stopiti jedno u drugo u potpunosti i postoji mogućnost propuštanja :skool:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif