Glupost ( i prevara) zvana hho

Razne teme o raznim stvarima
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Nemam šta da pobrkam pod prvo ? Ako je zbog toga jer su se magneti prodavali ko ludi je zato što je na hiljade njih ispitivalo i testiralo taj njegov patent kad su videli na youtubu ! A što se tiče da sam dodao da je rok 400 godina njima to je iz razloga što opet mora da postoji neka garancija na rok trajanja !! Pa i ako su bez roka ! Ali i ovo je laž izgleda http://www.youtube.com/watch?v=8sorgApq ... re=related I ovo je laž http://www.youtube.com/watch?v=epLOEaoPMFUčini mislim nevidi se dobro na snimku ?? i hho je laž i jbg sve je laž !! Oh da i Dejvid Koperfil je laž !!
Last edited by MapleMan on 21 Aug 2011 00:41, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

dikar wrote:Mbole za argonsko zavarivanje znam, ali meni je varilac "objasnio" da je plazma smesa vodoroda i kisloroda i ja mu poverovao.
U pravu si nije metanol nego etanol.
Plazma je jonizovani gas. Bilo koji gas. Ustvari bilo koja materija kad je dovedes do gasovitog stanja i jonizujes. To je jednostavno cetvrto agregatno stanje.
dikar wrote:Sto se vodene pare tice stvara se na pocetku malo ali nakon 20 minuta temperatura se je penjala na 80 stepeni. Kod trece probe bocu sam stvljao u hladnu vodu i bilo je prilicno kondenzata, a prasak je imao malo drugaciji, cistiji zvuk. Kod cetvrtog pokusaja sve je otislo u 3 lepe p... m...
Koliku si ti to struju pustao, kad je tako ugrejalo?
I koliko si to praskavog gasa napravio, da je tako puklo?
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

koristio sam automobilski pinjac 12v 10 A sa selenskim diodama, Imao sam 4 katode i 4 anode plocice su bile 10x5 x 0.1cm celicne, a eksplodarila je plasticna boca od 1.5l koka kole. Eksplozija se je uvukla unutra u bocu. Sreca da sam bio iza paravana, a jos veca da nisam koristio staklenu teglu
Kao katalizator sam koristio 3/4 kesice soda bikarbone na litar destilisane vode, a kod zadnjeg pokusaja dodao sam 2-3 grama morske soli.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Maple ima neceg ali treba proveriti, ali ja nebih vise
Ja imam ford sieru od 1990 godine multi point injektion 2000ccm3, 120 konja stotku dize za 9.5 sek. Sve je bilo ok dok me sin nije nagovorio da ugradim TNG. Ugradnja + atest je kostao 650 eura, Za 6 godina sam promenio 2 garniture kablova za svecice (40 eura garnitura), 12 svecica (6 eura komad, mora da je Motorcraft, zamene nema), 2 benzinske pumpe (70 eura komad) U zadnje 2 godine na svakih 6 meseci cistim injektore ultrazvukom, jednostavno zapeku da auto nece da upali ni na benzin ni na plin. Sve ovo se desilo u zadnjih 15000 km.Na beznin je radila do 120000km prvu garnituru kablova i svecica sam promenio na 92000 km i to onako reda radi.
Dalje svake godine platim 25 eura za reatest.
E sad TNG jeste jeftiniji za voznju, u novcu jeftinije prodjem 100km sa TNG nego sa benzinom, ali ako dodam sve kvarove i nije bas tako jeftino.
Last edited by dikar on 21 Aug 2011 13:10, edited 1 time in total.
Post Reply