Najveca stolica

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
radmit
Moderator
Moderator

Najveca stolica

Post by radmit »

ImageEvo malo smo svrljali po Italiji ja i moj kolega i vidite nasta naletimo.Najveca stolica na svetu.FENOMENALNO!!!!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

ala su ga deljali,prelepo

:D

Zamislite koliki je abrihter
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Ovo je nešto od metala - vide se zakovice kojima je spajano!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nije, pravljena je od crvenog bora, a ovo su "ekseri" (doduse malo veci :))
Evo je slika koja je malo veca: http://static.panoramio.com/photos/original/5674749.jpg

Inace nalazi se u Manzanu, koji je "prestonica" proizvodnje stolica u Italiji (nesto kao Val Trompio za oruzare, ili Modena za automobile). Fabrike koje se tamo nalaze prave oko 40 miliona stolica godisnje :)
http://www.time.com/time/magazine/artic ... 11,00.html
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Kazu da ima 1200 firmi i firmica u toj oblasti koje se samo bave proizvodnjom stolica.Ja sam bio u jednoj fabrici 25 radnika 6000 konstrukcija mesecno.Organizovana proizvodnja do bola.Mesto je Udine po nasem ili oblast Udineze.Podelili su poslove,jedni rade nogar drugi sprocnu,treci lakiraju a cetvrta firma samo tapaciranje
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

radmit wrote:Kazu da ima 1200 firmi i firmica u toj oblasti koje se samo bave proizvodnjom stolica.Ja sam bio u jednoj fabrici 25 radnika 6000 konstrukcija mesecno.Organizovana proizvodnja do bola.Mesto je Udine po nasem ili oblast Udineze.Podelili su poslove,jedni rade nogar drugi sprocnu,treci lakiraju a cetvrta firma samo tapaciranje
Stolica od 23 tone ! Dok sam radio za Astru kancelariski nameštaj ,stolice u glavnom za jedan mesec sklopili smo preko 10 000 stolica tačnije 12 313 komada ,oborili rekord u staroj jugi A zašto smo svi posle samo dva meseca od tada podobijali otkaze je razlog što se gazda vratio iz Udina sa sajma gde je firma koja je proizvodila stolice, a sa kojom smo mi sarađivali Bankrotirala ! Razlog U Đenovi i Fjorentini su bile puštene dve fabrike u rad. Sa po 5000 kineza koji su oborili sve cene po sajmu I naravno gazda donese stolicu i kaže ! "majstore kako je odrađena ova stolica" ? Majstor ! " drvena stolica je dobra i dobro istapacirana dobro nitnovana .......sve ok " Gazda !! " E ljudi moji vidite ja ovu stolicu plaćam samo 15 eura i neznam kako ćemo dalje raditi ali sa ovom novom firmom ćemo sarađivati ,a moraćemo i da smanjimo broj radne snage u našoj firmi ......... itd ! Ko je kriv Kinezi !! Puna ih je Italija :cool:
Dva put zine , a tri put slaže
Post Reply