Makete, modeli i igračke....naravno od drveta

Razne teme o raznim stvarima
Xpert Senka
Šegrt

Post by Xpert Senka »

mbole wrote:A sta su ti Bakugani (facebooku je naravno pristup zabranjen direktno na ruteru:))?

Sta znam, ova moja "malecka" (kakvi malecka, poraslo to), nije bas tip za tehniku, al zato obozava da kuva, a ja obozavam sto ona obozava da to radi :)
Mada sklepa sama ono sto im treba za tehnicko (dobro uz par saveta, i malo vise alata nego sto je predvidjeno, ali glavno je da joj nisam ja radio).

Jos se secam prve dve Revelove makete ME-109 i Corsair, kupljene u Beteksu na terazijama neke 1975. Secam se i Lankastera u razmeri 1:32, jednog predivnog motora (zaboravio sam da li bese Triumph ili Norton), jednog bojnog broda...
Posle je dosao Lahor (za cirus nikada nisam skupio dovoljno para), i leteo je sasvim lepo na livadama iza hale Pionir (otprilike tamo gde je sada servis Radulovic).

Onda je sa maketama nastavio burazer, a negde krajem 80-tih smo kupili prvi air brush. Vulkanizer me je gledao totalno bledo kad sam mu trazio da na ficinu gumu montira jos jedan ventil :) i verovatno se pitao iz koje ludare sam pobegao. Na jedan ventil nozna pumpa za kola, na drugi ventil air brush. Jedan pumpa (glumi kompresor), drugi farba, a guma sluzi kao boca.

Jos pamtim zbunjen pogled mog drugara koji je naisao dok se ja i burazer raspravljamo da li pilotove naocari treba da budu crne ili braon. Jos kad je ukapirao da nas dvojica pricamo o pilotu od plastike koji je ceo visok oko 15mm, a naocari su sirine mozda 1mm, konacno je shvatio da nismo normalni :)
Primetio sam ja srodnu patologiju, ali nisam znao da je srodnost tolika. I Revel i Corsair i Messerschmitt da nekako prođu. Ali kada pomenu Pionir, e to mi prelilo čašu...;)
Tek toliko umesto pozdrava...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nije valjda da si i ti iz tog kraja?
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Izgleda smo svi iz istog kraja.......
Jel neko zna nekog elektroničara, Robeova stanca mi nešto ne funkcioniše. Verovatno je ubilo 20 godina na tavanu, pa da je neko stručniji pogleda. Imate poziv da svratite do moje ordinacije ovih dana, naravno ako imate vremena. Mogli bi smo neku sekciju da organizujemo za klince, idu lepi dani.
Bilo jednom, biće opet
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Nasao sam neke free planove za igracke ovde http://www.craftsmanspace.com/free-proj ... plans.html
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Hvala, korisno.

Da li negde ima malo sposobniji amaterski cirkular? Bio sam u Metro-u i našao za 17ak hilj, ali bih ja da probam za manje od toga. Bolji mi za moje igračkice i ne treba. Po oglasima sve neke aždaje od po 1500,2000,2500 hilj eura. To mi nešto mnogo za moj kalibar znanja i veštine.
Last edited by jolollo on 07 Feb 2011 21:48, edited 1 time in total.
Bilo jednom, biće opet
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

na kakav misliš ručni ili stoni??????
za sve je kriv Toma Sojer
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Neki stoni, može i einhelica, samo da ima potapanje testere. U metrou nađoh za 17500din, što mi nešto mnogo na prvu loptu, ali ako ne bude nekih dobrih ponuda, uzeću ga. Naoštrio sam se na neke igračke gde bi trebalo da se seče cirkularom, a ujedno mi on fali da kompletiram kolekciju amaterskog alata za makete i igračke.
Bilo jednom, biće opet
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

jolollo wrote:Izgleda smo svi iz istog kraja.......
Jel neko zna nekog elektroničara, Robeova stanca mi nešto ne funkcioniše. Verovatno je ubilo 20 godina na tavanu, pa da je neko stručniji pogleda. Imate poziv da svratite do moje ordinacije ovih dana, naravno ako imate vremena. Mogli bi smo neku sekciju da organizujemo za klince, idu lepi dani.
Jos ako ste isli u "OS Oslobodioci Beograda" i ako vam je biologiju predavala baba Mica...

Znam jednog dekicu koji je "deda" za elektroniku, ali na zalost imao je pre nekog vremena manji mozdani udar, pa ne znam koliko je spreman da se bavi. Meni je opravio festov punjac, kad je servis izjavio kako jedino moze da se promeni ploca (inace ispravljac ima mikroprocesor i daleko je od onoga sto se uobicajeno smatra "ispravljacem").

Gde ti je ta ordinacija?
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

probaj nutool TS1000. Zgodna mala spraqvica, a ne košta više od 10000, naravno dinara. Ja imam to i solidno radi.
Last edited by spock on 08 Feb 2011 09:34, edited 1 time in total.
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Sava Burića 14g, kod rukometnog terena ima Alfa 164 ispred vrata. Svaki dan posle 6 popodne i naravno ceo vikend. Svako dobrodošao.
Bilo jednom, biće opet
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Sinoć palo preslaganje igračaka i moram priznati da se nakupilo dosta toga

Image
Bilo jednom, biće opet
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Ne znam da li jos trazis cirkulare ali evo nekih jeftinih i novih. Isti model koliko vidim ali razliciti prodavci. Pitaj za spustanje.

http://www.limundo.com/kupovina/Masine- ... VO/2413727
http://www.limundo.com/kupovina/Masine- ... AR/2429702

Pozdrav
Post Reply