Pa o-kej. zatvoris kafane, oslobodis poreza kafedzije, eventualno im uletis 'leba i mleko iz robnih rezervi i cao.
Doduse, moguce da je moj osnovni problem (kao i vecine globalne populacije), sto merim svet prema sebi - a ne -prema svetu. I onda tripujem da ako sam ja iz fazona - "ama necu da lizem gelendere i nepoznate ljude - nego 'ocu da provozam bajs", ili "ama nece moj matori to isto da radi - nego mu je u sklopu terapije redovna blaga fizicka aktivnost, plus, nista nikad skrivio nije, plus, nije bilo optuzbe, plus, nije bilo procesa, i na kraju, nije bilo presude na skoro dva metra kucnog pritvora" - da su takvi i svi ostali ljudi. Ono hladna i proracunata glava, - a ne kao muva bez glave.
E sad, sve vlasti u celom svetu, prate sve komunikacije recimo - i sigurno imaju algoritme koji im daju bolji uvid u realno stanje. (tipa - sad neko ko je zaduzen za sektor - u bilo kom de-beu, bilo koje zemlje - zna na keca (t.j. na pet klikova na tastaturi nekog kompa) - da nam kaze tacno, u plus minus jedan - koliko posto ljudi misle da je zavera, koliko posto ljudi misli da je zajebancija, koliko posto ljudi jedva ceka vakcinu, koliko posto jedva ne ceka, i tako dalje. - I u tom smislu - dakle svojih projektovanih ciljeva (ostati na vlasti), i svojih proklamovanih duznosti (briga o javnom zdravlju izmedju ostalog) - pokusavaju da naprave kompromise, i donose (debilne) odluke koje donose. Ne'm pojma.
Covid19... bez teorija zavere mollim
Vidis... dugo sam imao slicno misljenje, kako su svi ljudi pametni, obrazovani... ili barem velika vecina.
OK, nisu svi naravno imali trigonometriju u malom prstu, neko je imao drugacija interesovanja, ali su svi imali zdrav razum, i elementarnu logiku. Retko smo se palili na gluposti, mada je bilo par likova koji su uvek pokusavali da podvale neku prevaru (no takve smo prilicno brzo "resavali"
)
A onda me je surova stvarnost razuverila, i shvatio sam koja kolicina morona se krece unaokolo
Danas mi deluje ko da sam u skolu isao sa nekim eksperimentalnim odeljenjima sve suvih genijalaca.
OK, nisu svi naravno imali trigonometriju u malom prstu, neko je imao drugacija interesovanja, ali su svi imali zdrav razum, i elementarnu logiku. Retko smo se palili na gluposti, mada je bilo par likova koji su uvek pokusavali da podvale neku prevaru (no takve smo prilicno brzo "resavali"

A onda me je surova stvarnost razuverila, i shvatio sam koja kolicina morona se krece unaokolo

Danas mi deluje ko da sam u skolu isao sa nekim eksperimentalnim odeljenjima sve suvih genijalaca.
kep duge plovidbe u penziji, kafanska diskusija (zemlja je ravna
) ... :
-ne ne, nije okrugla, ravna je...
-odakle ti to?
- pa evo vidi, zasto kad prodjemo kroz suec, a za australiju, nikada nismo isli direkt tamo, nego niz afriku dole do kraja na jugu, tu natocimo do cepa, i onda tek za australiju, ili 'vamo uz aziju, pa onda ud'ri...
- aha, o.k. - a koliko je odozgo do dole afrika - 10 000 i kusur km.
-o.k. -a koliko je odatle do australije?
-pa isto 10ak hiljada...
-o.k. a koliko dobacuje brod kad ga natocis do cepa? -11 000.
-o.k. a da ste raspalili diagonalu - suec-adelaid?
- pa 13ak.
aha. o.k. -vazi. da, ravna je.

-ne ne, nije okrugla, ravna je...
-odakle ti to?
- pa evo vidi, zasto kad prodjemo kroz suec, a za australiju, nikada nismo isli direkt tamo, nego niz afriku dole do kraja na jugu, tu natocimo do cepa, i onda tek za australiju, ili 'vamo uz aziju, pa onda ud'ri...
- aha, o.k. - a koliko je odozgo do dole afrika - 10 000 i kusur km.
-o.k. -a koliko je odatle do australije?
-pa isto 10ak hiljada...
-o.k. a koliko dobacuje brod kad ga natocis do cepa? -11 000.
-o.k. a da ste raspalili diagonalu - suec-adelaid?
- pa 13ak.
aha. o.k. -vazi. da, ravna je.

regularan tip skroz