Koliko se secam, jednosmerna ima vecu efektivnu vrednost, al' i pozaboravljao sam bas dosta toga. ipak su rane devedesete podaleko za nama.
Da, to sa misicima, o tome pricam (remecenju impulsa) - znaci taj strujni impuls je toliko jaci od mozdanog - i toliko jak - da se misic bukvalno grci do maksimuma svojih mogucnosti. I to radi prebrzo.
*Licno recimo mislim (ali ovo samo mislim, ne tvrdim, a ne da mi se da pitam net), da u slucaju strujnog udara jednosmernom strujom, dolazi do samo jedne kontrakcije - u momentu kada dodje do prolaska struje - dakle prilikom tog impulsa od nula pa do napona na kome ce telo biti, ali da ne ostane misic trajno zgrcen, nego da se po uspostavljanju jednosmernog protoka otpusti. Opet, ponovicu - to samo mislim - posto dok sam se zezao elektronikama i strujama, nikada nisam osetio da me pukla jednosmerna, ali naizmenicna me je vala tresla vise puta. Cak mi je dva puta uredno progorela rukicu junacku. -Jednom skontam ja da mi nesto ne radi kraj kabla koji ide u pojacalo, i kao daj da namestim to lepo (onaj utikac kao u kompove i stampace i t.d.), iskljucim, skinem zice, i nesto me ukucani cimnu. I zaboravim ja na to lepo.
Sutradan palim nesto, bocnem taj od pojacala - jer su bili isti sa te strane do stekere taj, i neki drugi, aha, nije to to je onaj, - i ostavim ga tako bocnutog. Posle se vratim i stoji onaj kabl onako, lepo zive zice, gole, i ja ih lepo zgrabim sakom fazu i nulu, bogami za jedan sekund dok nisam uspeo da se oslobodim - progoreo mi je malo dlan

I desnica junacka, bogami je bolela... -k'o sa sam se s kosovskog boja vratio, i dobro natupio sablju

Sad moram da palim, opusteno me sad kopka - bas cu da iskopam kad se vratim veceras, da vidim sta kaze net na te teme.