Mozda ne bismo trebali javno ni pisati o ovome ali volimo da pisemo svi ovde i razmenjujeno misljenja pa ajde. Vidim da je vecina kojih su se javili protiv.
I dobro, shvatio sam sve kao i "huh"

, naravno i ocekivao sam donekle otpor pa sam i krenuo malo sa podelom Telegram + Forum ali nije proslo, kao pola pola.

Moram na Discord da predjem znaci 100%.
A opet ovo su predlozi samo da se unaprede stvari. Po meni barem, da se unaprede.

Slazem se da zarada ne treba da je prioritet. Prioritet je razmena iskustva, znanja i tako dalje ali da vidimo gde je to bolje i izrazenije onako cinjenicno.
Pa evo nekih prakticnih cinjenica:
1. Razmena znanja i iskustva
Ta razmena informacija, znanja i iskustva gde ide brze, jednostavnije i bolje, na Discord (Discord je besplatni software za brzi forum prakticno) ili na phpBB-u?
2. Podela multimedijalnog sadrzaja
Ako hoces da podelis video ili sliku, zasto me teras na 15 klikova umesto na tri sa telefonom na Discordu? Mislim, moras da napises tutorijal kako da podelis sliku...
3. Komunikacija
Ako hocu da posaljem privatnu poruku clanu zasto moram da kliknem 10 puta umesto dva?
4. Poseta
Zasto moram da cekam da se neko seti da dodje na forum, prvo da se seti da nije bio dugo na forumu, da ukuca http://...da vidi temu ako je nadje pa da mi odgovori... Iako ima zelju da pomogne ne zna da je neko pitao uopste...mora da otvori email da bi video notifikaciju...ako je subscribe na temu...
5. Obavestenja
Ako hocu da doniram za zajednicu zainteresovanih za stolariju zasto moram da kopam po temama da bih skapirao da se sa 3000+ clanova nateze za hosting i server...a Discord je besplatan recimo...i ima bolje osmisljen tip obavestenja...
6. Automatizacija
Sto rucno pisemo pravila i teramo clanove da ih citaju kada postoje botovi koje pre ulaska na kanal Stolarske Radionice mogu da traze da se upise lokacija, isto za druge stvari koje mogu da se automatizuju...lose reci itd.
Ima jos ali nema veze da ne smaram...jos jedno samo...
7. Recimo ko je zadnji puta i kada na desktop otvorio ovaj forum? Garantujem manje od 10% ljudi to radi u danasnje vreme...a ovaj forum nije predvidjen za telefone...nabudzen je da izgleda kao da jeste stilski...
Protiv ovoga iznad tesko ima argumenata.
Ja iskreno ne razumem zasto motor od 3000+ ljudi vozite u Yugu autoputem, a nudi vam se Ferari...a ovo se ne cudim jer se pravim pametan, doduse imam viska vremena ovih dana, nego skreno mi nije jasno gde bi to forum izgubio na vrednosti, kvalitetu ili znacaju da se unapredi...mislim ljudi Cern i Nasa imaju Discord... Postavio bih screenshot sa telefona kao dokaz ali treba mi minimum 10 minuta za to...kapirate poentu...
E sad, meni je drag forum, obiluje znanjem i ako bilo ko skapira da ja zelim da imam neke koristi od ovoga osim unapredjenja i korisnickog iskustva na pogresnom je putu zaista.