UVODmbole wrote: ↑01 Nov 2021 11:19 Razliciti su nam koncepti.
A da "teramo" nekoga da cita, nesto sto ga ne interesuje, na bilo koji nacin, "interakcijom" ili zovi to kako god hoces... necemo.
Ako vec hoces da ukazes na prednosti necega, budi vrlo konkretan. Ta i ta stvar je ovde ovako, tamo je onako...
Evo na ove tri stvari da se osvrnem. Jer su one sustina. I ajde konkretnije. I da se ogradim od pretpostavki, ja kazem da je prosirenje foruma dobro resenje. Ne kazem niti sam za ukidanje foruma i prelazak na bilo sta drugo bez foruma.
RAZLIKA KONCEPTA
Oko koncepta, slazem se i jesu razliciti, to je poenta, ne treba da budu razliciti u meri da ne mogu da se tolerisu, jer mogu zajedno ruku pod ruku da idu, ja mislim bar.
Nego evo konkretno, je li vise ljudi u speedu kao ja recimo danas ili su celovecernji? Ako je vise ljudi u speedu da li forum moze da odgovori na njihove zahteve? Ili po njima, forum je prespor i zele nesto malo brze, a kad imaju vremena moze i forum sto da ne.
Nemojte da brkamo moj licni pogled ili tvoj ili mariceiivice recimo, nego objektivno da donesemo zakljucak.
TERANJE NA NESTO
Ne teramo nikoga ni na sta. Cak da sutnemo email svima da Stolarska Radionica ima Discord za ove u speedu bilo bi simpaticno i ovi u speedu kao ja sto sam bi ispratili to, ja mislim.
INTERAKCIJA i ANIMACIJA I REALNO VREME
Pa sve je kao forum i moze na forumu sve ali komplikovanije i sporije. Ne iz moje i vase perspektive, perspektive dugogodisnjeg korisnika foruma. Vec iz perspektive klinca koji je navikao na brzinu i nove tehnologije.
Ja hocu osmehom/negodovanjem/smajlijem/potvrdom/znakom/simbolom da reagujem na neciji post. Samo toliko jer sam malo introvertan recimo, ne volim da pisem ali volim stolariju i volim da citam o njoj. Sta sad treba da otvorim post i ostavim smajli? Mislim moze ali ja sam navikao na lajk button ili dislike u realnom vremenu.
Ako to dozvolimo animirali/zaintersovali smo ih da ucestvuju. Eto svo troje nekako pokusah da objasnim na sta mislim.
STVARNE POTREBE
Tesko je konkretno o potrebama clanova foruma govoriti jer nemamo povratnu informaciju. A nju cemo dobiti ako mi dozvolite da napravim Discord kad stignem i uputimo ponekog od novih clanova, ili nekom email notifikacijom tamo i budete podrska tamo kao i ovde kad stignete. Jer ja nemam stolarsko znanje.
Za dva meseca ili tri poslati email clanovima foruma da li su za to da se Discord ugasi ili ne.
Znaci sve je user centered.