Modelarske testerice

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
velja
Vrhunski majstor

Modelarske testerice

Post by velja »

Gde ima da se kupe modelarske testerice? Interesuje me No_2 i No_0. Ako ima negde u Srbiji.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Nisam baš siguran da sam te razumeo u vezi modelarski tetserica, al da probamo jel misliš na ovako nešto :

Image

Pozdrav Misko.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne, modelarske testerice su ono sto je korisceno na casovima OTO-a (ko je imao opstetehnicko obrazovanje, ne znam da li su to ukinuli u medjuvremenu).
Znaci metalni tanak ram sa lukom, dubok, i tanke testerice duzine oko 15cm.
Negde sam ih skoro video, al da me sad ubijes...
Dal bese u uradi sam ili tako nesto. Ja imam jednu LUX-ovu garnituru (po par komada redom, od najmanje do najvece, plus za metal, plus upredena). Cini mi se da sam je svojevremeno kupio u Madjarskoj, al mozda bi vredelo da se pogleda u Woby-u.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

velja wrote:Gde ima da se kupe modelarske testerice? Interesuje me No_2 i No_0. Ako ima negde u Srbiji.
Viđao sam ih u Merkuru na B.Kosi, kao i ramove.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Da to su te za OTO, samo sto mi trebaju vrlo fine. Standardne za drvo su No_5. Jel' su te u MERKURU nesto sitnije?

Image
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Svratio sam danas do "Uradi Sam", i imaju etiketu i cenu za No.1, 3 i 5, ali ih nema u rafu. Znaci verovatno ce ih biti, samo su trenutno nestale.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

velja wrote:Da to su te za OTO, samo sto mi trebaju vrlo fine. Standardne za drvo su No_5. Jel' su te u MERKURU nesto sitnije?

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/15_eberlefinis.gif[/url]
Sad sam pogledao, ove što imam su BAHCO, br. 5 i kupljene su pre jedno 3 meseca u Merkuru. Kad budem tamo ponovo išao pogledaću stanje.
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

Сигурно имаш у књижарама, само не знам које дебљине и (не)квалитета.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

mbole wrote:Ne, modelarske testerice su ono sto je korisceno na casovima OTO-a (ko je imao opstetehnicko obrazovanje, ne znam da li su to ukinuli u medjuvremenu).
Znaci metalni tanak ram sa lukom, dubok, i tanke testerice duzine oko 15cm.
Negde sam ih skoro video, al da me sad ubijes...
Dal bese u uradi sam ili tako nesto. Ja imam jednu LUX-ovu garnituru (po par komada redom, od najmanje do najvece, plus za metal, plus upredena). Cini mi se da sam je svojevremeno kupio u Madjarskoj, al mozda bi vredelo da se pogleda u Woby-u.
Znači ovako izgleda taj pribor :

Image

ah da i dan danas sa predmet zove OTO ( pitao sam klinca 8 razred ),a možda da pitaš ove trgovine pošto ga oni prodaju školama:
http://www.faktor.co.yu/index.php?cPath ... page=index

http://www.profesional-promet.co.yu/index.php?cPath=3

Pozdrav Misko.
Last edited by Misko on 01 Apr 2008 23:56, edited 1 time in total.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Kupio sam u knjizari ali su nekvalitetne. Celik nije tako los, ne tupe se tako brzo ali rez nije cist. Naime, kad su seceni zubi tester ostale su "pucne" koje menjaju pravac kretanja testerice i cepaju materijal na izlazu.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

metabo wrote:
velja wrote:Da to su te za OTO, samo sto mi trebaju vrlo fine. Standardne za drvo su No_5. Jel' su te u MERKURU nesto sitnije?

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/15_eberlefinis.gif[/url]
Sad sam pogledao, ove što imam su BAHCO, br. 5 i kupljene su pre jedno 3 meseca u Merkuru. Kad budem tamo ponovo išao pogledaću stanje.
Danas sam bio u Merkuru, tamo ima modelarskih testerica BAHCO (kvalitetne) br. 3, br. 5 i br7. Cene su 200-250 din za 12 kom.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Hvala lepo. Prekljuce sam kontaktirao IMPULS Metal trade koji su zastupnici za BAHCO i dali su mi cene za dve velicine koje me zanimaju. Cena je 200 do 300 din ali kad sam im napisao da mi posalju brzom postom, nisu mi odbovorili na mail. Verovatno su ocekivali da porucim 2-3 kontejnera testerica a ne po jedno pakovanje.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Bila je neka firma koja radi BAHCO u Zemunu. Ajd kad budem prolazio tuda bas cu da pogledam kako se zovu (znam tacno gde su samo se ne secam kako se zovu).
danko31
Majstor

Post by danko31 »

Za testerice mozes pogledati u prodavnici MASS alati ( Proxxon) mislim da je Partizanski put 83b tel:011/2970-062,2970-063... Beograd ,ja ih koristim za elektricnu masinicu odlicne su.
danko31@nadlanu.com
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Kad smo kod elektricne masinice, primetio sam da einhell ima adapter da se koriste obicne testerice. Woby haus ne drzi vise einhel nego GUDE a njihova masinica nema odgovarajuci adapter. Koju ti masinicu koristis? Ja razmisljam o kupovini jedne jer mi iz ruke pravi problem kad secem vise furnira(recimo 4 + podloga).
Post Reply