Modelarske testerice
Modelarske testerice
Gde ima da se kupe modelarske testerice? Interesuje me No_2 i No_0. Ako ima negde u Srbiji.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Ne, modelarske testerice su ono sto je korisceno na casovima OTO-a (ko je imao opstetehnicko obrazovanje, ne znam da li su to ukinuli u medjuvremenu).
Znaci metalni tanak ram sa lukom, dubok, i tanke testerice duzine oko 15cm.
Negde sam ih skoro video, al da me sad ubijes...
Dal bese u uradi sam ili tako nesto. Ja imam jednu LUX-ovu garnituru (po par komada redom, od najmanje do najvece, plus za metal, plus upredena). Cini mi se da sam je svojevremeno kupio u Madjarskoj, al mozda bi vredelo da se pogleda u Woby-u.
Dal bese u uradi sam ili tako nesto. Ja imam jednu LUX-ovu garnituru (po par komada redom, od najmanje do najvece, plus za metal, plus upredena). Cini mi se da sam je svojevremeno kupio u Madjarskoj, al mozda bi vredelo da se pogleda u Woby-u.
Sad sam pogledao, ove što imam su BAHCO, br. 5 i kupljene su pre jedno 3 meseca u Merkuru. Kad budem tamo ponovo išao pogledaću stanje.velja wrote:Da to su te za OTO, samo sto mi trebaju vrlo fine. Standardne za drvo su No_5. Jel' su te u MERKURU nesto sitnije?
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/15_eberlefinis.gif[/url]
Znači ovako izgleda taj pribor :mbole wrote:Ne, modelarske testerice su ono sto je korisceno na casovima OTO-a (ko je imao opstetehnicko obrazovanje, ne znam da li su to ukinuli u medjuvremenu).

ah da i dan danas sa predmet zove OTO ( pitao sam klinca 8 razred ),a možda da pitaš ove trgovine pošto ga oni prodaju školama:
http://www.faktor.co.yu/index.php?cPath ... page=index
http://www.profesional-promet.co.yu/index.php?cPath=3
Pozdrav Misko.
Last edited by Misko on 01 Apr 2008 23:56, edited 1 time in total.
Kupio sam u knjizari ali su nekvalitetne. Celik nije tako los, ne tupe se tako brzo ali rez nije cist. Naime, kad su seceni zubi tester ostale su "pucne" koje menjaju pravac kretanja testerice i cepaju materijal na izlazu.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Danas sam bio u Merkuru, tamo ima modelarskih testerica BAHCO (kvalitetne) br. 3, br. 5 i br7. Cene su 200-250 din za 12 kom.metabo wrote:Sad sam pogledao, ove što imam su BAHCO, br. 5 i kupljene su pre jedno 3 meseca u Merkuru. Kad budem tamo ponovo išao pogledaću stanje.velja wrote:Da to su te za OTO, samo sto mi trebaju vrlo fine. Standardne za drvo su No_5. Jel' su te u MERKURU nesto sitnije?
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/15_eberlefinis.gif[/url]
Hvala lepo. Prekljuce sam kontaktirao IMPULS Metal trade koji su zastupnici za BAHCO i dali su mi cene za dve velicine koje me zanimaju. Cena je 200 do 300 din ali kad sam im napisao da mi posalju brzom postom, nisu mi odbovorili na mail. Verovatno su ocekivali da porucim 2-3 kontejnera testerica a ne po jedno pakovanje.
Kad smo kod elektricne masinice, primetio sam da einhell ima adapter da se koriste obicne testerice. Woby haus ne drzi vise einhel nego GUDE a njihova masinica nema odgovarajuci adapter. Koju ti masinicu koristis? Ja razmisljam o kupovini jedne jer mi iz ruke pravi problem kad secem vise furnira(recimo 4 + podloga).