....или како се већ зову каналице које служе томе да дуж њих клизе стакла (ради се о витрини). Избегао бих алуминијумске шине по којима клизи стакло у раму са лагерима. Нигде не могу да их
нађемРадим витрину од јасена, па ми алуминијум не одговара, него бих да брушено стакло клиза по фрезованим каналима (жљебовима) али се бојим да ће стакла да ми запињу ако у фрез не утопим и те лајсне. А можда неко има боље решење....Волео бих да спакујем та два стакла тако да заузимају што мању ширину, тјда ми размак између канала буде што мањи. Зато се и плашим да само уфрезујем жљебове јер ће ми се сигурно одвалити неко парче дрвета између канала.... Хвала
шубер лајсне
Mislim da ti je cirkular rešenje. Podesiš dubinu na npr. 5mm, fiksiraš paralelnu vođicu, staviš oštar list tester sa pedesetak zuba (debljina 2,5 mm) i udri po savršenom kanalu za staklojanko wrote:....или како се већ зову каналице које служе томе да дуж њих клизе стакла (ради се о витрини). Избегао бих алуминијумске шине по којима клизи стакло у раму са лагерима. Нигде не могу да их
нађемРадим витрину од јасена, па ми алуминијум не одговара, него бих да брушено стакло клиза по фрезованим каналима (жљебовима) али се бојим да ће стакла да ми запињу ако у фрез не утопим и те лајсне. А можда неко има боље решење....Волео бих да спакујем та два стакла тако да заузимају што мању ширину, тјда ми размак између канала буде што мањи. Зато се и плашим да само уфрезујем жљебове јер ће ми се сигурно одвалити неко парче дрвета између канала.... Хвала
Da bi ti kanali bili što bliži jedan drugom posluži se trikom tako što će se vođica po kojoj klizi cirkular sastjati od dve dve spojene lajsne između kojih staviš (vizit)karte do debljine razmaka između kanala. Kad završiš prvi kanal, izvučeš te karte, spojiš lajsne i napraviš drugi kanal. Moj ti je savet da razmak između kanala ne bude manji od 5 mm. Nadam se da si razumeo!