daske za ikone

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
demijan
Brzi dodavač alata

daske za ikone

Post by demijan »

pozdrav svima!interesuje me da li neko pravi i prodaje daske(od lipe pre svega) za ikone na podruchju beograda i blize okoline?
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Koje te dimenzije interesuju,i koja kolicina?...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
demijan
Brzi dodavač alata

Post by demijan »

to zavisi od narudzbina.zimus sam imao pozive al sam odbio veliki dio zahtjeva ih jer nisam imao nekog ko bi mi uradio dasku(neku zalihu od dve velicine imam kod sebe ali to je malo) a da ne cekam 10ak dana i vise.iskreno,ja ne znam koliko je to komplikovan posao u smislu da tako po narudzbi se isplati nekom uraditi jedna ili 5 na primer(mislim da sam zimus oko 50ak odbio zbog nemanja daske trazene velicine).poenta,meni bi znacilo da imam nekog tu u okolini kome bih mogao reci treba mi ta i ta velicina i oblik ,za koliko moze biti gotova i odem po nju tj u mnozini jer uglavnom se vishe naruchuje i znam da bi se vremenski broj porudbina povecao jer svako meoje -nemam tu dasku-naruciocu je odbijanje nekoliko potencijalnih.
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

imaš gotove daske u beogradu u prodavnici pravoslavne crkve duborecko tamo kupuje redovno
ima više vrsta i veličina čak i sa izrezbareniim okvirima
za sve je kriv Toma Sojer
demijan
Brzi dodavač alata

Post by demijan »

znam.imam ikonopisce koji vole kako im ja pripremim podlogu(a njima je to jako bitno) i bolje je radim nego neki za prodavnice i mislim da mogu jeftinije da budu.zato mi treba stolar koji hoce da radi daske.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Pa ako je stalna potraznja kod tebe ,najvise ti se isplati da narucis po 50 komada od najtrazenijih dimenzija.Svaki ozbiljniji stolar bi ti za tako vecu kolicinu spustio cenu,i naravno za deset dana imao bi najmanje 100 komada gotovih dasaka...
Last edited by zvecanac on 18 May 2011 21:22, edited 1 time in total.
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Post Reply