Da li je neko negde video da ima da se kupi pirograf (pyrograph) ovde?
Principom podseca na lemilicu, ima zagrejan tanak vrh, i sa njim se moze pisati/crtati po drvetu.
Vise o tehnici mozete naci ovde : http://en.wikipedia.org/wiki/Pyrography (pri dnu ima dosta linkova na ostale izvore informacija)
Pirograf
Pa sad, ako nema gde da se kupi, onda mora da se pravi... hm... poznato mi to odnekud!velja wrote:Ja sam pravio prosle godine jednom drugaru, ako nekog interesuje mogu da objasnim kako se pravi.

To mi je jasno (da radi "na struju"velja wrote:Boggy mislim da ima neke veze sa elektronikom-elektrikom pa ne bi trebalo da bude problema.

da li pisati ovde, ili u nekoj drugoj sekciji foruma.... to vec ne znam... mozda u duborezu?
- Marko Enter
- Majstor majstora
Weller pravi tu alatku koja moze da crta po drvetu i ima nekoliko vrhova za druge poslove , kao npr sa secenje sundjera,za letovanje zica , elektronike itd, cena je oko 30 eura ali je stvarno dobar tu nema sta weller je weller, ja mislim da i ERSA radi takve pistolje, najbolje se raspitaj u neku radnju gde se prodaje elektronika
evo u prilogu jedna slika wellera

pozdrav Marko
evo u prilogu jedna slika wellera

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata 

Ovako sam ja to resio:
Koristi se regulator za svetlo (DIMMER) na koji umesto sijalice vezes primar trafoa. Trafo treba da ima bar 4cm kvadratna presek jezgra. Treba namotati sekundar zicom 1mm ili 1,5mm jedno 10-ak navojaka. Na tom kraju se stave redne kleme i cekas zica 0,3-0,5mm. Temperatura treba da bude takva da zica jedva zari za meko a nesto jace za tvrdo drvo.
Koristi se regulator za svetlo (DIMMER) na koji umesto sijalice vezes primar trafoa. Trafo treba da ima bar 4cm kvadratna presek jezgra. Treba namotati sekundar zicom 1mm ili 1,5mm jedno 10-ak navojaka. Na tom kraju se stave redne kleme i cekas zica 0,3-0,5mm. Temperatura treba da bude takva da zica jedva zari za meko a nesto jace za tvrdo drvo.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."