masina za izradu elipsastog valjak i drugih oblika
masina za izradu elipsastog valjak i drugih oblika
Molim da mi neko pomogne. Vec dugo vremena trazim masinu koja moze da pravi drske ili valjke cija je osnova elipsa ali ne i krug jer strug za drvo imam. Pitanje nije bezveze ako neko misli da ne znam sta pricam. Znam da napravim to na strugu ali uz puno nemastanja i zezanja. Meni treba da nakon obrade sa cirkulara to u jednom prolazu uradim bez puno gublejnja vremena. Treba mi masina koja bi to radila u jednom prolazu a da nije neka skupa cetvorostrana jer je to previse ulaganja za posao koji nisje siguran. I na kraju da li neko zna gde tako nesto mogu naci kao i smigrl masinu tj polirku kroz koju se cetkastim smirgl trakama finaliziraju takvi oblici. Hvala unapred na svakom savetu kolegama stolarima.
Sve s eteze zivi od pravog bavljenja stolarijom. Ziveli stolari!
Sve s eteze zivi od pravog bavljenja stolarijom. Ziveli stolari!
Upravo sam to hteo da izbegnem jer mi je radionica prepuna masina i nema vise gde da ih stavim a jos jedna velika mi bas ne treba. Princip rada bi bio mozda sa nekim rotacion im glavama i templateima za oblike - da li je cisti cilindar ili je konusni cilindar i slicno... Cuo sma naziv naroski za tu masinu ali je ne mogu naci nigde. Kazu da je to neka "Rundlerica" Da li znas nesto o tome?radmit wrote:Nole ,tebi verovatno treba 3m ili 4m masina,jel mislis nesto kao drzalica za sekiru?
ali rundalica ne pravi elipsastu drsku nego okruglu a to je velika razlika. Ja sam sebi pravio rundalicu koju sam spomenuo u forumu ali ona je radjena za jedan posao i predvidjena je za fi12 do fi20. U principu je ista i za drzalja samo je robusnija i ima jace motore jer radi fi40 sto je precnik drzalja za lopate. ako te tako nesto zanima ja ti mogu pomoci nekim savetima da je uradis ako u blizini imas masinsku radionicu.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
To se radi na strugu sa ehcentrom viewtopic.php?id=973&p=1
Rade objasni ovo 3m ili 4m, jer je comjek ocigledno shvatio da je to 3 metra ili 4 metra, da li si bas to mislio!?Nole1 wrote:Upravo sam to hteo da izbegnem jer mi je radionica prepuna masina i nema vise gde da ih stavim a jos jedna velika mi bas ne treba. Princip rada bi bio mozda sa nekim rotacion im glavama i templateima za oblike - da li je cisti cilindar ili je konusni cilindar i slicno... Cuo sma naziv naroski za tu masinu ali je ne mogu naci nigde. Kazu da je to neka "Rundlerica" Da li znas nesto o tome?radmit wrote:Nole ,tebi verovatno treba 3m ili 4m masina,jel mislis nesto kao drzalica za sekiru?
www.stolarskaradionica.com/forum/viewtopic.php?id=1031
3Mi li 4M,je oznaka koliko komada radi odjednom.
3Mi li 4M,je oznaka koliko komada radi odjednom.
Last edited by radmit on 05 Apr 2010 17:12, edited 1 time in total.