daljinski ! ?

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
danko31
Majstor

daljinski ! ?

Post by danko31 »

gdese moze naci daljinski prekidac za motor od 2-3kw monofazni ili trofazni.Slucajno sam video na netu u jednoj radionici kolega pali i gasi odprasivac na daljinac,am sto stedi struju em sto ne seta po radionici do odprasivaca da bi ga ukljucio ili iskljucio?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Danko druze prvo sredi one trojance na tvom webu:),ja sam to isto video i svidja mi se,i zanima me isto,ali imam jedno pitanje da dodam tvom:da li moze da se na trofaznom motoru ugradi "soft"start da ne cimne motor kad krene(trofazni)?pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Uh sto dobra fora,jos da ima dva daljinca. :rolleyes:
trebalo bih da pobudi sklopku motora.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

"trebalo bih da pobudi sklopku motora."
ne razbiram Dule na sta mislis?
Last edited by singer on 31 Dec 2009 11:15, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Takav "daljinac" sam prilicno dugo trazio, i ovde ga nigde nisam nasao. Cak sam razmisljao da ga pravim (naravno uvek zaboravim da ukljucim usisivac pri prvom prolazu glodalicom ili cirkularom :().
Onda sam natrcao na njega kod holzstara. Ima verzija za monofaznu i za trofaznu (monofazna ima jedan prikljucak 220V, a trofazna jedan 380 i jedan 220). Cak ima i odlozeno paljenje/gasenje (kad se pali masina, saceka par sekundi pa onda ukljuci usisivac kako bi se izbeglo preopterecenje mreze, a nakon sto iskljucis masinu on drzi usisivac ukljucen jos nekih 3-4 sekunde da pokupi zaostalu prasinu).
http://www.holzstar-machines.com/produc ... index.html (pri dnu strane ALA2 i ALA10)
E sad, nisam pitao koliko bi kostao ovde da se naruci kod dinaka.

Sto se tice "soft" starta, mislim da nije nemoguce, ali bi bilo skupo. U sustini treba ti regulator broja obrtaja za trofazni motor, koji ustvari menja frekvenciju. To su koliko znam skupe igracke. E sad, kad imas njega, elektronika koja ce pri pokretanju polako da promeni frekvenciju od 0 do 50Hz je manje vise jednostavna.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja sam to video na felderovim frezerima i na jos nekim(na youtubu),on kresne a osovina pocne polako da se zaukava. e to mi se bas dopada pa sad neznam da li je do motora ili elektronike ali super je stvar:)
Last edited by singer on 31 Dec 2009 13:48, edited 1 time in total.
danko31
Majstor

Post by danko31 »

treba ti frekventni regulator. Simensovi su se pokazali kao dobrim.S njim mozes da pravis meki start,ubrzavanje i usporavanje motora,jos nekih dosta fora.Ali su skupi.Moze da se poveze vise motorana jedan frekventni regulator,ali ne mogu da rade istovremeno.

Svim kolegama zelim sve naj u novoj 2010. EKO ERO
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Kako radi dalinski na tv?
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Pogledaj na ovoj adresi http://www.sah.rs/ imaju puno regulatora.
Last edited by Gaga on 01 Jan 2010 19:06, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

skupa igracka.:P
danko31
Majstor

Post by danko31 »

Napravio sam daljinski za odprasivac !,drugar elektronicar (mozak operacije) napravio ,materijal ga kostao 60e.Radi super palis i gasis kada ti treba, domet dovoljan za radionicu 10-15m.Ukljucujem motor 2,2 kv trofazni.U principu moze svaki motor da uljuci i izkljuci.kome treba nek se javi. Danko 0643610550 Extra stvarcica.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

danko ubaci slike da vidimo kako izgleda daljinski i postavi cenu za ostale(60eu? samo za tebe jer ti je drugar ili za bilo koga):)pozdrav!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Daljinski u smislu "daljinskog kao za televizor", ili daljinski koji pali usisivac kad ukljucis recimo cirkular?
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

Kod nas u Hrvatskoj po trgovačkim centrima vidio sa setove sa po 4 monofazne utičnice sa daljinskim upravljanjem on/off. na cijene nisam obračao pažnju.
Post Reply