Engleski nazivi za alat su strap clamp, frame clamp... itd
Evo par slika raznih varijanti, da bude jasnije na sta mislim:

pozdrav i hvala
bogi
Ovako smo to resili:mbole wrote:Evo videh u shopnotes #17 ima jedan od sistema koji moze dosta lako da se napravi:
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/30_trakastastega-1.jpg[/url]
Evo uglova iz Schachermayera:mbole wrote:...Inace i ja bih se odlucio za plastiku, samo ako je dostupna.
Hehm, hvala na savetu, u svakom slucaju.... dobro je znati sta je najbolje za zastitu od nezeljenog lepljenja... ja uglavnom koristim (valjda) polipropilenske najlon kese, one shushkave... jedino je problem sto hoce ca se pocepaju a da to ne primetis dok nije kasno.mbole wrote:...Kad bi moralo da se radi od drveta/medijapana, povrsine koje pritezu bih oblozio debelom kozom. Ako je malo namazes voskom (ili parfinom od svece) nece da se ulepi.
HvalaMisko wrote:konkatiraj firmu www.mi-lumen.co.yu jako su ozbiljni i imaju dosta alata firme Wolcraft.
Nalaze se u Krlajevu a mogu ti poslati i brzom poštom, ukoliko sad se setih na nadješ u Dabs alatima na Novom Beogradu.
Ok, cime bi lepio kozu na drvo... mozda pitam glupost, izvin'te...mbole wrote:Debela koza (od kakve se na primer prave opasaci), je dobra zato sto je dovoljno meka da ne osteti materijal koji stezes, a opet dovoljno tvrda da moze pristojno da se stegne. Pri tom nije ni preterano skupa.
Kad je "nenamazana" ne kliza, pa je dobra za recimo celjusti na stegi (šafštuku) kad obradjujes neki komad.