aluminijumski spoj

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
AndrijaT
Brzi dodavač alata

aluminijumski spoj

Post by AndrijaT »

Nisam siguran kako se zove i da li sam ga dobro nazvao ali znam da mi treba. Gde u BG ima da se uzme aluminijumska lajsnica koja ide izmedju dva komada univera medijapna ili sl kada su spojeni na 90 stepeni. Najčešće se koristi na stolovima za spoj noge i gornje ploče.. Valjda me je neko razumeo :(
Dokon um djavolje igralište
AndrijaT
Brzi dodavač alata

Post by AndrijaT »

evo i slike da ne bude nedoumica...

Image

spoj noge i stola taj deo mi treba ili makar ime pa ću ja da obilazim radnje i da se raspitujem....
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Bojim se da je ovo dosta specifican komad okova, odnosno da nije uopste standaradan, pa samim tim i nema neko ime.
Sasa1
Šegrt

Post by Sasa1 »

Ja mislim da je al parče kutija cev recimo 100x100 da je odsečeno na strugu i navučeno na krajeve noge 100x100xvisina i da je sve spojeno hangar vijkom. krajevi su malo obrađeni da parče cevi čvrsto navučeš na noge
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Parce medijapana od 12mm,iseceno na potrebnu dimenziju i prefarbano sa zeljenom nijansom sive(moze cak i sprej) sasvim korektno odradjuje posao. :)
AndrijaT
Brzi dodavač alata

Post by AndrijaT »

Imam ja ideju kako bi to uradio ali sam mislio da li ima da se kupi negde. Koliko sam ja to ukapirao to je komad aluminijuma u sredini narezan navoj za M8 ili M6 u ćoškovima probušene rupe za šrafove (iver, hol ili sl) zašrafiš za gornju ploču kroz nogu rupa, brezon na metar i šrafi. Ali mrzi me da pravim konstrukciju da li ima da se kupi negde gotovo 18mm pa na metar i udri... Nešto sam se ulenjio da sečem aluminijum poliram brusim ...
Post Reply