glodalo za bušenje rupa fi 85mm

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
donivko
Precizni šegrt

Post by donivko »

Interesantni predlozi,vidi se poznavaoci od struke,hvala na diskusiji.Ali ipak tragam za glodalom za stubnu bušilicu,jer se samo tako može postići efikasnost i kvantitet,ovo je moguće ako bi bila manja količina,jer nemam samo taj proizvod u ponudi,a i ne mora da bude okruglog oblika,čak se više traži nešto poput slike koju ću postaviti,iz daske se ubiju ivice metodom pogodnom,itako da nije neophodno za obradu oblica,ali uvažavam predloge

Ako neko zna glodala za bušenje rupa sa ravnim dnom 85mm prečnika bušenja ili ko ih izrađuje,može da napiše.

Image
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

donivko wrote:Hvala svima na predlozima,

probaću kod izrađivača alata u Srbiji,mada bi mi više odgovaralo da kupim gotov proizvod,kao na Amazonu,iako nemam iskustva sa kupovinom preko interneta,i koliko sam shvatio ne šalju za područije Srbije,Kako nisam stručan da ocenim kakva vrsta glodala je u pitanju za tu namenu zato i tražim rešenje da kod nas kupim ono što mi treba

Ako neko ima još ideja gde mogu kupiti gotov proizvod može ostaviti na forumu,u prilog šaljem kako treba da izgleda izbušena rupa.

http://www.dodaj.rs/f/l/Fg/1VRopMkX/9.jpg
http://static.kupindoslike.com/DRVENA-P ... 152572.jpg
Od ovog modela ,dodje do ovoga???
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
donivko
Precizni šegrt

Post by donivko »

Tema je široka za potpuno objašnjenje proizvoda željenih,
moja tema se odnosi na najpraktičnije rešenje za bušenje rupe za pikslu,već navedenu,glodalo...

objasnio sam da su predlozi interesantni za obradu,mada ima i korisnih za bušenje

(priznaj da ti se sviđaju slike,Milane) :D
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
caca
Majstor

Post by caca »

CNC masina dusu dala za ovake zaje....... :forvonad:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Aco, ona zuta okrugla, sa sajta iz Trstenika, je i radjena na cnc. Na istom sajtu se vide i masinski duborezi (cuturice) i rezanje i pirografija cnc laserom.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

donivko wrote:Tema je široka za potpuno objašnjenje proizvoda željenih,
moja tema se odnosi na najpraktičnije rešenje za bušenje rupe za pikslu,već navedenu,glodalo...

objasnio sam da su predlozi interesantni za obradu,mada ima i korisnih za bušenje

(priznaj da ti se sviđaju slike,Milane) :D
Priznajem svidjaju mi se:stolt:pedantni radovi lepo ofarbani...
P.S. Po mome ,da se nebi izlagao vecem trosku,ja bi to odradio ovako...
Drzac pepeljare radio bih iz dva dela,prvi deo drveta bio bi jednak visini pepeljare koji bi izbusio okruglom testerom predvidjenu za bor masinu, neznam kako se zove ali se koristi za otvaranje otvora na sudoperama i rigipsu...
Drugi deo debljine 8mm nalepio bih kao dno...
Bilo bi mnogo lepse kada bi se to odradilo u dve vrste drveta razlicitih boja na pr.orah jasen itd.lepo osmirglalo i lakiralo...
P.S.ove okrugle testere se prodaju u kompletima i ima ih razlicitih dimenzija,ja mislim da bi pomogle i Peru za pravljenje otvora za satne mehanizme...
I ovo ce da prodje.
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

imam ja te testere ali mi ne pomažu
koristim ih za nešto drugo
meni je problem kod satova što drvo nikad nije iste debljine veličine ali i nemam neku veliku količinu nedeljno između 5-10komada ako je dobra nedelja
zasad odradi i ručna glodalica

mada za njega odlična ideja iz dva dela da radi
za sve je kriv Toma Sojer
donivko
Precizni šegrt

Post by donivko »

Naravno da je cnc opcija kada se ima,ali u suprotnom investicija je skupa za pojedinačno rešenje

Razmišljao jesam o izradi iz dva dela,i može vrlo efikasno da se odradi,ali u razgovoru sa trgovcima,dolazi se do mišljenja,da nisu spremni da ispituju tržište novinama,žele samo proverene modele i iz jednog dela,naravno može se pokušati nekom ponuditi za probu,ali već se opredeljuju za postojeće modele,kažu traži se bez vidljivih spojeva i što jednostavnije
Zašto je to tako,nisam trgovac,samo želim da proizvodim ono što se traži

Kvalitetna burgija-glodalo je prava stvar za takve majstorije...
Last edited by donivko on 08 Jan 2013 18:30, edited 1 time in total.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Interesuje me ako nije tajna koliko su spremni ti trgovci da ti plate po komadu na tu kolicinu,(pretpostavljam vise od 50 a manje od 80 din.po komadu)...
I ovo ce da prodje.
donivko
Precizni šegrt

Post by donivko »

poslaću ti na pp,zbog teme
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

auuuuuuuu biznis tajna

u svakom slučaju trgovac bolje prođe i više će zaraditi nego onaj ko proizvodi

ali već ako hoćeš da nešto proizvodiš moraš i da uložiš da bi se vratilo

ali i dalje kažem da se to radi na strugu
donivko
Precizni šegrt

Post by donivko »

e pero jesi đavo,nije biznis tajna nikakva,evo objasniću jer cene i valuta jesu promenljive

ja na prodat proizvod ugrađujem se duplo od proizvodne cene,a trgovac duplo od cene proizvoda i moje ugradnje ,pa računom se dobija koliko je to

tačno je da treba uložiti,ali diskusija i neko jeftinije rešenje nije na odmet uvek

a ja kažem da je praktičnije sa burgijom-glodalom :D

CMT jesu skuplja varijanta,ali mislim da su pravo rešenje,ima i kineskih mnogo jeftinijih ali kvalitet nepouzdan,ova valjda opravdavaju sredstva
Last edited by donivko on 08 Jan 2013 22:11, edited 1 time in total.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Pero je u pravu,na strugu je najbolje i najprakticnije resenje,a ti kada vec imas strug probaj i jedno i drugo...Za glodala smo ti rekli gde ima da narucis...Pocni da radis i obavesti nas slikom i reci koja je brza,laksa i lepsa metoda...
I ovo ce da prodje.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Bojim se da ce kad krenes da busis tom burgijetinom ispasti da je strug+glodalica brzi.
Koliko god da je stubna busilica koju imas jaka, jednostavno kroz tvrdo drvo ce ovoliki precnik ici sporo. Samo drvo i tip burgije ne dozvoljavaju velike brzine busenja.

Drugo, sve vreme pominjes glodalo, a ovo je burgija. Specificna, ali burgija (cak lepo i pise "Drill bit").
Razlika izmedju glodala i burgije je u dozvoljenom broju obrtaja, to jest glodalo je balansirano, ima mnogo preciznije dimenzije prihvata posto se vrti 10000 i vise obrtaja, a burgija se vrti nesto reda 2000-3000 max (i manje za ovoliki precnik).
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

sa stubnom ćeš imati problema teško će to ići i stezivanje predmeta obrade pa do bušenja
težak će to da bidne dinar

i dalje kažem odradi se komad na strugo spoljno na meru okruglo i debljinu ili četvrtasto
posle se radi rupa i gotov komad

ja sa stubnom radim skoro svaki dan muke su to žive ai srećom radim po par komada nečega ne velike serije
Post Reply