Pocetak: nabavka opreme
i ja mislim da je vertikalni bezbedniji posto sam video jednog radnika koji mozda radi vec 20 godina na horizontalnom,jest da je pazljiv i iskusan ali monotonija moze da prouzrokuje povredu na radu.
Moja zamisao jeste i da se radnici rotiraju u toku rada, tako da bi cak i taj, eventualni, faktor iznenadjenja iskljucili.
Naravno da sam i ja sam jedan od njih (radnika).
Moja zamisao jeste i da se radnici rotiraju u toku rada, tako da bi cak i taj, eventualni, faktor iznenadjenja iskljucili.
Naravno da sam i ja sam jedan od njih (radnika).
Moj dobar prijatelj,od koga uzimam plocaste materijale ima horizontalni formatizer.Bio sam '97. u Tihosu,mislim da je Cvijiceva,ako se ne varam,imali su vertikalni formatizer.Ovaj sto ima moj prijatelj je savrsen i ne moze da se poredi sa vertikalnim.Digitalizovan je,displej,preko tastature podesavate nagib testere u stepen,levo ili desno,...Ima vise prednosti nego vertikalni,a cena prava sitnica 23.000EU,kanterica,radi obicnu i ABS kant traku,sica 13.000EU.
Eeeee sad,sto rece Mbole,ni meni nesto tu ne pije vodu,malo sam zbunjen.Ako ti zaista posedujes toliki KES,moj ti je savet,kupis stancic u Bg ili NS (koji izdas),kupis dobermana i kacket i sednes na trg i gledas curice kako prolaze!!!
Eeeee sad,sto rece Mbole,ni meni nesto tu ne pije vodu,malo sam zbunjen.Ako ti zaista posedujes toliki KES,moj ti je savet,kupis stancic u Bg ili NS (koji izdas),kupis dobermana i kacket i sednes na trg i gledas curice kako prolaze!!!
Nije mi ni najmanje bila namera ni da te uvredim,niti povredim,sto osecam u tvom odgovoru.Ako jesam,izvinjavam se!!!
Podatke sam ti dao,cene,kao i misljenje koju bih ja kupio kada bih bio u situaciji da biram izmedju vertikalne i horizontalne,kao i to sta bih ja da imam toliko para,'nako,uzgred.
Polovne su macka u dzaku,niko osim prodavca ne zna koliko su izraubovane,uostalom kao kada kupujes polovan auto(da li je bio u vlasnistvu pravnog ili fizickog lica).
E sad posto ti nemas te pare,a ne znam koliko imas godina,a opet iz mog iskustva,nemoj misliti ponovo da sam zlonameran,to nije odlika ljudi koji rade sa drvetom(u pitanju je 15 godina rada u struci,jako puno poznanstava sa ljudima iz struke,gde su neki uspesniji a neki manje uspesni,a jedini zajednicki imenitelj je sto se niiiiii jedan nije obogatio od drndanja drveta),ja,kada bih mogao da vratim vreme unazad tamo negde u onu lepu '93. otisao bih ponovo da polazem onaj ispit za uslov za drugu godinu ekonomskog u Subotici,koji sam pao pa odustao od svega i zapalio na Krit jer mi je bilo dosta svega,a ovo radio za sebe i one koji su mi dragi.Verovao ti meni ili ne,vreme je pokazalo da ja nisam bio u pravu,a ja ti mogu poslati slike sta sam do sada uradio,ono reprezentativno,jer svi mi radimo i bezvezne stvari radi gole egzistencije.
Podatke sam ti dao,cene,kao i misljenje koju bih ja kupio kada bih bio u situaciji da biram izmedju vertikalne i horizontalne,kao i to sta bih ja da imam toliko para,'nako,uzgred.
Polovne su macka u dzaku,niko osim prodavca ne zna koliko su izraubovane,uostalom kao kada kupujes polovan auto(da li je bio u vlasnistvu pravnog ili fizickog lica).
E sad posto ti nemas te pare,a ne znam koliko imas godina,a opet iz mog iskustva,nemoj misliti ponovo da sam zlonameran,to nije odlika ljudi koji rade sa drvetom(u pitanju je 15 godina rada u struci,jako puno poznanstava sa ljudima iz struke,gde su neki uspesniji a neki manje uspesni,a jedini zajednicki imenitelj je sto se niiiiii jedan nije obogatio od drndanja drveta),ja,kada bih mogao da vratim vreme unazad tamo negde u onu lepu '93. otisao bih ponovo da polazem onaj ispit za uslov za drugu godinu ekonomskog u Subotici,koji sam pao pa odustao od svega i zapalio na Krit jer mi je bilo dosta svega,a ovo radio za sebe i one koji su mi dragi.Verovao ti meni ili ne,vreme je pokazalo da ja nisam bio u pravu,a ja ti mogu poslati slike sta sam do sada uradio,ono reprezentativno,jer svi mi radimo i bezvezne stvari radi gole egzistencije.
VIDIM DA SE OVDE RADI O IVERICI, PA DA PRIPOMOGNEMO AKO MOZEMO, POZDRAV SVIMA KAO PRVO... :)ovde se radi o nekoj masini za kantovanje, ja mogu da pomognem toliko da vam pokazem sliku rucne kant masine, vrlo je jednostavna...ali kantuje samo obicnu kant traku, mnogo je brze od peglanja, prakticna je za rukovanje...e sad samo da vidim kako da ubacim sliku u ovo prozorce... ne ljutite se ako ne stignem danas.... a sto se tice para za nove masine, ipak je mozda bolje da i neki put pocnemo sa polovnim...jer da svi imamo para za nove ko zna ko bi se sve ovim poslom bavio (mislim na pravu stolariju-drvo),...imam jos toga da kazem al evo komsike na kafu....
, pozdrav

kako citas....tako razumes...
pa recimo da sam ja vidio svojim očima hvatanje rukava jednog recimo majstora.
prizor nimalo nije bio divan.
a dok recimo na horizontalnom formatizeru niti sam kad čuo niti vidjeo da se neko povredio.
mada ta mašina nije baš za svakoga.i definitivno nemože svako da radi sa stolarskim mašinama.
a slikicu ću postaviti sad početkom februara kad mi stigne formatizer iz italije.
ovaj nije baš za slikanje.ali je to ta mašina na koju si mislio ili opisao.
a naveo sam barem meni je bezopasniji horizontalni formatizer.
za nekoga je opasno i da radi sa bušilicom.
a neko može rezati nokte na formatizeru.
da nebude opet zabune, nerežem nokte na mašini .ali smjem da zavučem prste tamo gdje neko nesmije
ni da gleda.
a dok recimo na horizontalnom formatizeru niti sam kad čuo niti vidjeo da se neko povredio.
mada ta mašina nije baš za svakoga.i definitivno nemože svako da radi sa stolarskim mašinama.
a slikicu ću postaviti sad početkom februara kad mi stigne formatizer iz italije.
ovaj nije baš za slikanje.ali je to ta mašina na koju si mislio ili opisao.
a naveo sam barem meni je bezopasniji horizontalni formatizer.
za nekoga je opasno i da radi sa bušilicom.
a neko može rezati nokte na formatizeru.
da nebude opet zabune, nerežem nokte na mašini .ali smjem da zavučem prste tamo gdje neko nesmije
ni da gleda.
ko radi taj se i umori
Ma sve je moguce naravno. Mada po onome kako sam ja video da izgledaju vertikalni, treba stvarno biti talenat pa da ti to uspe.pa recimo da sam ja vidio svojim očima hvatanje rukava jednog recimo majstora.
Svi koje sam video do sada (po prodavnicama plocastih materijala), imali su kompletno zatvoreno kuciste u kome su motor, list testere i predrezac. List testere i predrezac su uvuceni u kuciste i izlaze napolje tek kad pritisnes seo sklop motorra o plocu. Pri tom to pritiskanje izvodis dosta dugackom plugom.
Meni je to u poredjenju sa listom testere koji viri napolje iz materijala (iako ima stitnik) daleko bezopasnija varijanta.
Pogledaj link viewtopic.php?id=893 , za često postavljana pitanja.markonii wrote:IMAM SLIKE RUCNE KANT MASINE... ALI AKO MOZE MALA POMOC OKO TOGA DA KAKO DA UBACIM PAR SLICICA, NIKAKO MI NE IDE OD RUKE....
p.s.
Pisanje velikim slovima znači galamu.
Zdravo
Ako si iz Srbije kupi oglase, imas mnogo oglasa sa formatizerima i kantericama.Cak sam vidio nove oko 2500€ formatizer,kanterica oko 1700€.Pogledaj tu varijantu,to neko pravi u Srbiji.Sigurno ces raditi sa njima bar godinu dana,kakve god da su toliko ce da izdrza.Ako bude posla lako ti je kupiti dobre masine,a ako ne bude kako si ocekivao neces mnogo izgubiti ,imati ces nove masine koje ces moci prodati uz neveliki gubitak.Moje misljenje je bolje poceti sa slabijim novim i jeftinijim masinama.Najvece ulaganje ce ti biti u repromaterijal.Moras se snadbjeti sa mnogo raznih dezena univera + kant trake obicne i abs za svaki dezen,kao i sa medijapanom i,lesonitom,obicnom ivericom.Moras imati mnogo materijala da bi mogao izaci u susret svakom kupcu.Samo univera imas 20-30 dezena koji su trazeni podjednako,treba ti od njih barem 15-20 tabli po dezenu sto je oko 100 m kvadratnih puta recima 20 dezena puta oko 7€ treba ti ce ti samo za univer oko 15000€ + za kant trake + za ostalo.U svakom slucaju puno srece.
Pozdrav
Ako si iz Srbije kupi oglase, imas mnogo oglasa sa formatizerima i kantericama.Cak sam vidio nove oko 2500€ formatizer,kanterica oko 1700€.Pogledaj tu varijantu,to neko pravi u Srbiji.Sigurno ces raditi sa njima bar godinu dana,kakve god da su toliko ce da izdrza.Ako bude posla lako ti je kupiti dobre masine,a ako ne bude kako si ocekivao neces mnogo izgubiti ,imati ces nove masine koje ces moci prodati uz neveliki gubitak.Moje misljenje je bolje poceti sa slabijim novim i jeftinijim masinama.Najvece ulaganje ce ti biti u repromaterijal.Moras se snadbjeti sa mnogo raznih dezena univera + kant trake obicne i abs za svaki dezen,kao i sa medijapanom i,lesonitom,obicnom ivericom.Moras imati mnogo materijala da bi mogao izaci u susret svakom kupcu.Samo univera imas 20-30 dezena koji su trazeni podjednako,treba ti od njih barem 15-20 tabli po dezenu sto je oko 100 m kvadratnih puta recima 20 dezena puta oko 7€ treba ti ce ti samo za univer oko 15000€ + za kant trake + za ostalo.U svakom slucaju puno srece.
Pozdrav
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.

napokon nesto da uradim.... evo par slicica te rucne kanterice, pa ako sam pomogo, nema na cemu...

metabo: pozdrav i tebi. Malo sam sredio sličice, ne mora sve mbole

Last edited by markonii on 14 Jan 2009 18:12, edited 1 time in total.
kako citas....tako razumes...