Mala ručna blanja

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Veritasove imas naravno na http://www.leevalley.com/wood/page.aspx ... =1&p=41182 salju ovamo, primaju visa kartice. E sad transport je molo skuplji, a zajebancija sa carinom zagarantovana. Koliko mi je poznato to ovde niko ne prodaje.
cikaprle
Zarezivač olovaka

Post by cikaprle »

cao bojane,
pa kod nas nema nista da se kupi jer sam ja trazio to da kupim da ne bi donosio kuci tone i tone alata, jer me to kosta mnogo para.ali izgleda da nemam izbora jer kod nas nema da se kupi.kod nas uglavnom se prave rende od drveta a dleto ili noz se kupuje pa se za njega pravi telo ili nosac.to ima svoje prednosti i mane.ne bi ulazio u tezu diskusiju o tome ali ko kod nas u srbiji bi recimo potrosio 500 600 us$ za rende? kod nas ljudi ne bi kupovali recimo lie-nielsen za 800 dolara.ja kad bi se vratio u srbiju da radim sve bi doneo sa sobom.opcija koja je teza ali nemas izbora.u recimo zapadnim zemljama imas specijalizovane radnje za stolare ali kod nas to nema kao u americi ,jer kod nas nema stolara sve neki direktori i menadzeri ali nema radnika stolara.kod nas oni misle stolar uh bljak.to ne valja?chudan narod.
a plasim se da ako donesem alat da ce da mi ukradu na carini nashi lopovi, tako da moram jos da cekam da srbija udje u evropu da donesem alat i mashine bez carine pa tek onda da radim...sad je velika carina na uvoz mashina i alata, i kod nas nisi ni pocheo biznis i odma porez.tesko kod nas za stolare?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko se secam sama carina i nije nesto visoka. Cini mi se reda par procenata. Al je zato PDV 18%.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

cikaprle wrote:.........
pa kod nas nema nista da se kupi jer sam ja trazio to da kupim da ne bi donosio kuci tone i tone alata, jer me to kosta mnogo para.ali izgleda da nemam izbora jer kod nas nema da se kupi.kod nas uglavnom se prave rende od drveta a dleto ili noz se kupuje pa se za njega pravi telo ili nosac.to ima svoje prednosti i mane.ne bi ulazio u tezu diskusiju o tome ali ko kod nas u srbiji bi recimo potrosio 500 600 us$ za rende? kod nas ljudi ne bi kupovali recimo lie-nielsen za 800 dolara.ja kad bi se vratio u srbiju da radim sve bi doneo sa sobom.opcija koja je teza ali nemas izbora.u recimo zapadnim zemljama imas specijalizovane radnje za stolare ali kod nas to nema kao u americi ,jer kod nas nema stolara sve neki direktori i menadzeri ali nema radnika stolara.kod nas oni misle stolar uh bljak.to ne valja?chudan narod.
a plasim se da ako donesem alat da ce da mi ukradu na carini nashi lopovi, tako da moram jos da cekam da srbija udje u evropu da donesem alat i mashine bez carine pa tek onda da radim...sad je velika carina na uvoz mashina i alata, i kod nas nisi ni pocheo biznis i odma porez.tesko kod nas za stolare?
Pa velikih "robnih kuca" za stolare nema, ako nekom vec treba kvalitetno, onda se uvozi direktno, nijedan trgovac nece lagerovati preteranu kolicinu skupog i kvalitetnog alata jer se to slabo kupuje... pogledaj na http://www.schachermayer.rs/ oni izgledaju "ozbiljnije" ali nemaju sve na lageru sto ima u katalogu... mora da se ceka za neke stvari da uvezu.

Ako si vec u USA, i sve vreme unazad si bio tamo, onda je sada najgori moguci trenutak da se vracas... pogotovo ako mislis profesionalno da se nastavis da bavis ichim ovde... nije problem da ti radis (niko ti to nece braniti :) )... ali ne mozes sam sve... (osim alata) trebace ti saradnici, podizvodjaci, trgovci, dobavljaci, kupci(!)... nista se ne moze samostalno nigde... pa ni ovde... jedini je problem sto je ovde sve u poprilicnom rasulu i javasluku... jos uvek... mozda "mrda" na bolje... ali sporo... skoro neprimetno...
I da.... nije problem samo za stolare... skoro svi zanati prelaze u cistu trgovinu... najbrza zarada i najmanji rizik (ako se prodaje jeftina roba)

Inace, slobodno pisi... ja te razumem.
Last edited by boggy on 27 Aug 2008 06:00, edited 1 time in total.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Ja sam nabavio malo rende za 5 eura :)
Image
Image
Image
Image

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Marko Enter wrote:Ja sam nabavio malo rende za 5 eura :) pozdrav Marko
Ama gde Marko,

pozdrav Yetta,
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Kako bre gde. Pa u Nemacku :)
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

mbole wrote:Kako bre gde. Pa u Nemacku :)
Nije valjda da opet treba da krećem put Nemačke za samo 5 eura ??

Hajde da Marka unapredimo za spoljnjeg saradnika sa zadatkom dobavljača ??
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

Ех Џета, па није то она блања што ти треба. Ова има исти угао као велике, а теби треба са мањим углом да би могао да идеш преко годова. Ето уштедео сам ти 5 евра и пут за Немачку и визу...:D
А да је лепа, лепа је.
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Mladen wrote:Ех Џета, па није то она блања што ти треба. Ова има исти угао као велике, а теби треба са мањим углом да би могао да идеш преко годова. Ето уштедео сам ти 5 евра и пут за Немачку и визу...:D
А да је лепа, лепа је.
Mladene sad mi je već lakše, hvala ti na uštedi, još kada bi ovi naši snizili cene gasa i ostalog - gde bi nam bio kraj !?
Jel da se vidi da sam ipak stolar-amater ??
Lepota blanje mi zasenila " stručnost " :)
Last edited by yetta on 10 Nov 2008 21:02, edited 1 time in total.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

A što ti ne bi zaseo i malo pročačkao po netu, kupio jedan nož, pa onda sam sebi napravio blanju?
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Bojan wrote:A što ti ne bi zaseo i malo pročačkao po netu, kupio jedan nož, pa onda sam sebi napravio blanju?
Sve ću da ti objasnim kada se vidimo na godišnjem okupljanju na sajmu ! :)
Pozdrav
Post Reply