Stubna busilica
- petar kameni
- Brzi dodavač alata
Stubna busilica
Gde da kupim stubnu bušilicu
Last edited by mbole on 21 Feb 2012 12:29, edited 1 time in total.
u kikindi ima lik ko ji ti za 250 e napravi bušilicu koja radi sto čuda, teška je ko tuč,levi desni smer ,više mehaničkih brzina ,reže navoj, mk prihvat........e sad nije baš sve sjajno mašina izgleda više kao delo nekog modernog umetnika pošto ima delova od fiće do mercedesa,no komšija je koristi svaki dan a viđo sam ga da je koristi i kao glodalicu za metal
mislim da se preziva benđesku (benđa) u masarikovoj ulici e sad dal je levo ili desno od nove ideje zaboravio sam raspitaj se tamo svi ga znaju ,tip izgleda ko onaj naučnik iz povratka u budućnost čak nosi i takav mantilbrainless wrote:Ej, pa ja baš sad živim u Kikindi, evo već godinu dana.. Može neki kontakt?
http://www.serijskiubojica.hr/slikem/20 ... .lloyd.jpg
Last edited by jomiwork on 08 Oct 2014 21:09, edited 1 time in total.
Sve sto si nabrojao, nesto manje a nesto vise, zavisi kako ti se posreci 
Tipicno najveci i najteze resiv problem (ako ga je uopste moguce resiti) je ceo sklop glave koji se mrda.
Drugi, lakse resiv (ali skup) problem je sama stezna glava, Stegnes burgiju u nju, a ona landara, otpustis stegnes ponovo, opet samo malo manje, Pa opet, pa opet dok se konacno ne nacentrira kako treba. Glava ima da se kupi na svakom cosku, al te sto kupis za sitne novce su iste takve. Kvalitetnih glava ima retko a i kad ih nadjes (recimo nesto tipa Rohm), ima znoj da te obilje od cene.
Velika je razlika izmedju stubne busilice i busenja iz ruke. Kad busis iz ruke, ruka sama amortizuje sve nepravilnosti.
Kod stubne je sve "utegnuto", i ako bilo koji deo nije kako treba, dobijaces ovalne rupe, polomljene burgije, rupe koje su ukoso, milimetar dalje nego sto si hteo...
A i cela svrha stubne busilice je da busis precizno, inace ti je brze i jednostavnije da to radis iz ruke.

Tipicno najveci i najteze resiv problem (ako ga je uopste moguce resiti) je ceo sklop glave koji se mrda.
Drugi, lakse resiv (ali skup) problem je sama stezna glava, Stegnes burgiju u nju, a ona landara, otpustis stegnes ponovo, opet samo malo manje, Pa opet, pa opet dok se konacno ne nacentrira kako treba. Glava ima da se kupi na svakom cosku, al te sto kupis za sitne novce su iste takve. Kvalitetnih glava ima retko a i kad ih nadjes (recimo nesto tipa Rohm), ima znoj da te obilje od cene.
Velika je razlika izmedju stubne busilice i busenja iz ruke. Kad busis iz ruke, ruka sama amortizuje sve nepravilnosti.
Kod stubne je sve "utegnuto", i ako bilo koji deo nije kako treba, dobijaces ovalne rupe, polomljene burgije, rupe koje su ukoso, milimetar dalje nego sto si hteo...
A i cela svrha stubne busilice je da busis precizno, inace ti je brze i jednostavnije da to radis iz ruke.