Stubna busilica

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
petar kameni
Brzi dodavač alata

Stubna busilica

Post by petar kameni »

Gde da kupim stubnu bušilicu
Last edited by mbole on 21 Feb 2012 12:29, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

najlon pijaca,wobyhaus,limundo,kupindo,kupujem prodajem..........:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Promenio sam naslov teme, posto "pero" ne govori ama bas nista o tome sta to tebi treba da kupis. A znamo da tebi treba :)

Stubnih busilica ima veoma raznih, kako po snazi, tako i po tipu, ceni... Od kineskih igrackica, do masincina od par tona. Moras da budes malkice konkretniji
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

petar kameni wrote:Gde da kupim stubnu bušilicu
Imaš za uzeti skoro na svakom ćošku ALI ti je bitno postaviti preduvjete kupnje a to ti sam znaš šta ti treba kako ti treba itd. itd.:prsgore:
Čovijek sniva a Bog realizira!
brainless
Brzi dodavač alata

Post by brainless »

Pozdrav! Planiram da kupim stubnu bušilicu. Zanima me koliko bi mi za hobi bavljenje stolarstvom taj neki einhell od oko 200 € završio posao, i na šta treba da obratim pažnju, koje snage treba da ima motor, itd..?
Već 10 godina početnik.
miki_bgd
Majstor početnik

Post by miki_bgd »

Ja sam pregledao Beograd i za te pare nema nista. Na kraju nisam ni kupio... ne zna se koja je veci krsh.
Tek za 600-700 eura ima busilica koje se ne klimaju!
jomiwork
Precizni šegrt

Post by jomiwork »

u kikindi ima lik ko ji ti za 250 e napravi bušilicu koja radi sto čuda, teška je ko tuč,levi desni smer ,više mehaničkih brzina ,reže navoj, mk prihvat........e sad nije baš sve sjajno mašina izgleda više kao delo nekog modernog umetnika pošto ima delova od fiće do mercedesa,no komšija je koristi svaki dan a viđo sam ga da je koristi i kao glodalicu za metal
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Neka minimalna cena je 400 eura za mali Sarlah B13. I to je otprilike prva ozbiljna stubna busilica. Sve ostalo su igrarije. Pogotovo nazovi nemacki PRC proizvodi.
brainless
Brzi dodavač alata

Post by brainless »

Ej, pa ja baš sad živim u Kikindi, evo već godinu dana.. Može neki kontakt?
Već 10 godina početnik.
jomiwork
Precizni šegrt

Post by jomiwork »

brainless wrote:Ej, pa ja baš sad živim u Kikindi, evo već godinu dana.. Može neki kontakt?
mislim da se preziva benđesku (benđa) u masarikovoj ulici e sad dal je levo ili desno od nove ideje zaboravio sam raspitaj se tamo svi ga znaju ,tip izgleda ko onaj naučnik iz povratka u budućnost čak nosi i takav mantil
http://www.serijskiubojica.hr/slikem/20 ... .lloyd.jpg
Last edited by jomiwork on 08 Oct 2014 21:09, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

BR wrote:Neka minimalna cena je 400 eura za mali Sarlah B13. I to je otprilike prva ozbiljna stubna busilica. Sve ostalo su igrarije. Pogotovo nazovi nemacki PRC proizvodi.
Kako se taj sarlah pise u originalu? Ne uspevam da ga nadjem na netu.
brainless
Brzi dodavač alata

Post by brainless »

Ne bi da davim, ali jel može neko da mi obrazloži malo, u čemu je problem kod "nemačkih kineza"? Da li nisu "u vinklu", ili se klima glava, ili nisu precizne, ili se brzo pokvare, itd.. Nisam siguran da za to malo što meni treba treba da dam tolike pare..
Već 10 godina početnik.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sve sto si nabrojao, nesto manje a nesto vise, zavisi kako ti se posreci :)

Tipicno najveci i najteze resiv problem (ako ga je uopste moguce resiti) je ceo sklop glave koji se mrda.

Drugi, lakse resiv (ali skup) problem je sama stezna glava, Stegnes burgiju u nju, a ona landara, otpustis stegnes ponovo, opet samo malo manje, Pa opet, pa opet dok se konacno ne nacentrira kako treba. Glava ima da se kupi na svakom cosku, al te sto kupis za sitne novce su iste takve. Kvalitetnih glava ima retko a i kad ih nadjes (recimo nesto tipa Rohm), ima znoj da te obilje od cene.

Velika je razlika izmedju stubne busilice i busenja iz ruke. Kad busis iz ruke, ruka sama amortizuje sve nepravilnosti.
Kod stubne je sve "utegnuto", i ako bilo koji deo nije kako treba, dobijaces ovalne rupe, polomljene burgije, rupe koje su ukoso, milimetar dalje nego sto si hteo...

A i cela svrha stubne busilice je da busis precizno, inace ti je brze i jednostavnije da to radis iz ruke.
Post Reply