Лајсне за дрвене ролетне
- PanchoVilla
- Dodavač alata
Лајсне за дрвене ролетне
Да ли неко зна где у Београду могу да се купе лајсне за дрвене ролетне?
- PanchoVilla
- Dodavač alata
- PanchoVilla
- Dodavač alata
Е, па овако, да мало појасним. Ð ади се о дрвеним ролетнама старим преко 35 година. Последњих 15-ак година нису уопште одржаване и биле су изложене атмосферским утицајима. Пре пар дана сам их префарбао садолином, чисто да их заштитим од даљег пропадања. Пре тога сам их колико-толико ишмирглао да скинем остатке претходне фарбе и уклоним сивило које је настало од влаге. Проблем претставља последња лајсна у низу која се од топлоте искривила и отежава спуштање и подизање ролетне. На другојролетни коју тек треба да префарбам последња лајсна се искривила и одвојила, јер се прилично расушила.
Да би све то било јасније, ево и пар слика.

јскривљена последња лајсна

јсто то, само из другог угла

Лајсна која се одвојила
Димензије лајсне су:
- дужина 106 cm
- ширина 6.5 cm
- дебљина 1.5 cm
Занима ме да ли негде могу да се набаве овакве лајсне? Да ли то уоште неко прави, с обзиром да су, нажалост, дрвене ролетне потиснуте алуминијумским?
Да ли је можда могуће некако исправити постојећу лајсну?
Још једно питање: да ли постоји неко средство којим се могу намазати вођице, па да ролетна боље клизи при подизању и спуштању.
Унапред хвала.
Да би све то било јасније, ево и пар слика.

јскривљена последња лајсна

јсто то, само из другог угла

Лајсна која се одвојила
Димензије лајсне су:
- дужина 106 cm
- ширина 6.5 cm
- дебљина 1.5 cm
Занима ме да ли негде могу да се набаве овакве лајсне? Да ли то уоште неко прави, с обзиром да су, нажалост, дрвене ролетне потиснуте алуминијумским?
Да ли је можда могуће некако исправити постојећу лајсну?
Још једно питање: да ли постоји неко средство којим се могу намазати вођице, па да ролетна боље клизи при подизању и спуштању.
Унапред хвала.
Last edited by PanchoVilla on 23 Sep 2014 19:45, edited 1 time in total.
Sivilo je mnogo verovatnije nastalo od sunca (UV) a ne od vlage.
Sredstvo koje ce pomoci da to bolje klizi je obicna parafinska sveca. Naravno pre toga treba poskidati svu stroku sa vodjica.
Bilo bi dobro da nacrtas kako izgleda profil te lajsne, to jest kako su spojene posto se to sa slika ne vidi).
Sredstvo koje ce pomoci da to bolje klizi je obicna parafinska sveca. Naravno pre toga treba poskidati svu stroku sa vodjica.
Bilo bi dobro da nacrtas kako izgleda profil te lajsne, to jest kako su spojene posto se to sa slika ne vidi).
Verovatno imaju dva utora kroz drvene lajsne i spojeno metalnim kopčama.
Možda da probaš od njih da naručiš ako je isti sistem spajanja.
http://www.prestige.co.rs/drvene-roletne/
- PanchoVilla
- Dodavač alata
Контактирао сам горе наведену фирму. Нажалост, не продају појединачне летвице, већ само ролетне као комплетан производ.DataS wrote:Verovatno imaju dva utora kroz drvene lajsne i spojeno metalnim kopčama.
У сваком случају, хвала на помоћи.