Rezana suva građa-drveni materijal za obradu
Rezana suva građa-drveni materijal za obradu
Pozdrav,poštovani forumaši
na ovom forumu ili nekom sličnom sam pročitao da se u okolini Kraljeva,tačnije između Kraljeva i Vrnjačke Banje nalazi neko mesto ili stovarište drvene građe za razne namene u proizvodnji,po ceni koja se kreće oko 12000-15000dinara po kubiku,u pitanju je sušeno drvo-valjda,Drvenih elemenata ima raznih dimenzija koje mogu da se upotrebe za željenu namenu.uglavnom ih koriste proizvođači suvenira kao gotove četvrtače jer su već formirani za rad na strugu,nije potrebna dodatna priprema elemenata
Moje pitanje je da li neko poznaje ili je nabavljao ovu vrstu materijala iz pomenute oblasti- okolina Kraljeva,ili bilo gde u Srbiji,konkretno od pomoći bi bilo makar mesto gde se proizvodnja nalazi ako ne telefon za upit?
ukoliko neko ne želi javno da saopšti informaciju možemo kontaktirati preko mail-a,svaka pomoć je prihvatljiva
Unapred zahvalan!
na ovom forumu ili nekom sličnom sam pročitao da se u okolini Kraljeva,tačnije između Kraljeva i Vrnjačke Banje nalazi neko mesto ili stovarište drvene građe za razne namene u proizvodnji,po ceni koja se kreće oko 12000-15000dinara po kubiku,u pitanju je sušeno drvo-valjda,Drvenih elemenata ima raznih dimenzija koje mogu da se upotrebe za željenu namenu.uglavnom ih koriste proizvođači suvenira kao gotove četvrtače jer su već formirani za rad na strugu,nije potrebna dodatna priprema elemenata
Moje pitanje je da li neko poznaje ili je nabavljao ovu vrstu materijala iz pomenute oblasti- okolina Kraljeva,ili bilo gde u Srbiji,konkretno od pomoći bi bilo makar mesto gde se proizvodnja nalazi ako ne telefon za upit?
ukoliko neko ne želi javno da saopšti informaciju možemo kontaktirati preko mail-a,svaka pomoć je prihvatljiva
Unapred zahvalan!
Last edited by donivko on 21 Sep 2013 13:42, edited 1 time in total.
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
Pozdrav
Evo neke informacije od mene, odnosno prenecu ti iskustva mog sestrica koji proizvodi suvenire, kako mi on rece firma je http://www.borjak.rs/prerada.php (nadam se da ovo nije reklama), tamo imas sve cene, recicu ti za tu cifru koju si ti naveo okvirno za tih 15000 dinara mozes da dobijes dasku 1 kubik bukovine i to kako ti se isece sto se tice kvaliteta, i to sirovu, ne pricam o ponudi ove firme, inace dodaj susenje od 40 do 70 eura pa eto ti cene, on sad trenutno kupuje iz Ivanjice bukovu dasku suvu na 10 % vlage prva klasa u totalu, duzine 2,2 m za 220 eura i ta ti je cena vrlo pristupacna, naravno ako hoces da kupujes elemente ili dasku nizeg kvaliteta bice i po povoljnijoj ceni, za suvenire ce da prodje, turisti gledaju da je suvenir zanimljiv i originalan a ako je drvo malo i skartno prolazi ako je dobar prodavac
Zelim ti puno uspeha u radu i moja ti je preporuka samo kupi suvu gradju jer je vreme najskuplje, zimi se prirodno sporo susi materijal
Evo neke informacije od mene, odnosno prenecu ti iskustva mog sestrica koji proizvodi suvenire, kako mi on rece firma je http://www.borjak.rs/prerada.php (nadam se da ovo nije reklama), tamo imas sve cene, recicu ti za tu cifru koju si ti naveo okvirno za tih 15000 dinara mozes da dobijes dasku 1 kubik bukovine i to kako ti se isece sto se tice kvaliteta, i to sirovu, ne pricam o ponudi ove firme, inace dodaj susenje od 40 do 70 eura pa eto ti cene, on sad trenutno kupuje iz Ivanjice bukovu dasku suvu na 10 % vlage prva klasa u totalu, duzine 2,2 m za 220 eura i ta ti je cena vrlo pristupacna, naravno ako hoces da kupujes elemente ili dasku nizeg kvaliteta bice i po povoljnijoj ceni, za suvenire ce da prodje, turisti gledaju da je suvenir zanimljiv i originalan a ako je drvo malo i skartno prolazi ako je dobar prodavac

Zelim ti puno uspeha u radu i moja ti je preporuka samo kupi suvu gradju jer je vreme najskuplje, zimi se prirodno sporo susi materijal

Zahvaljujem se Bradilko na brzom odgovoru
,sigurno će biti iz ponude koju si naveo odgovarajućeg materijala i cene.Kada kažeš Ivanjica misliš na Trgopromet ili ima neki drugi prerađivač drveta iz okoline
U svakom slučaju najbitnije je da je materijal sušen ili paren svejedno,a elementi završavaju posao za to odlično,jer mi ne treba stolarska građa već za strug
Ako ima neko neki predlog još neka se javi
Pozdrav forumaši!

U svakom slučaju najbitnije je da je materijal sušen ili paren svejedno,a elementi završavaju posao za to odlično,jer mi ne treba stolarska građa već za strug
Ako ima neko neki predlog još neka se javi
Pozdrav forumaši!
Last edited by donivko on 21 Sep 2013 11:10, edited 1 time in total.
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
Ima ponuda sa niskim cenama, ali kad odes da vidis sta se prodaje, onda ti bude jasno i zasto je ta cena. Drvo moze biti i crvljivo, ispucalo, izvitopereno, nedovoljno ili nepravilno suseno, pa mozes doci u situaciju da slabo sta od njega mozes da iskoristis. I onda ti dodje skuplje nego da si odmah kupio kvalitetan materijal.
Da se nadovezem na temu pitanjem...
Kako se ostali snalaze sa nabavkom materijala? (pitanje je prvenstveno za one na podrucju Vojvodine, a koji se vise amaterski bave stolarstvom tj. netreba im a nisu ni u mogucnosti da recimo naruce nekoliko kubika). Koliko sam primetio gradja na nasim drvarama je katastrofa, a ni cene im nisu bas pristupacne....
Kako se ostali snalaze sa nabavkom materijala? (pitanje je prvenstveno za one na podrucju Vojvodine, a koji se vise amaterski bave stolarstvom tj. netreba im a nisu ni u mogucnosti da recimo naruce nekoliko kubika). Koliko sam primetio gradja na nasim drvarama je katastrofa, a ni cene im nisu bas pristupacne....

Iako se bavim amaterskim tj hoby obradom drveta trudim se da nadjem sto bolji materijal...Iako radim u Novom Sadu drvo nabavljam u Rumi od coveka koji ima svoju susaru i prodaje drvo na veliko ali uvek izadje u susret i proda nekoliko kvadrata colarica nama hobistima...
Kazem nekoliko kvadrata posto racuna 40m2 u kubik colarice i tako mu je lakse da obracuna...
Drvo je bez cvorova i suvo...
Kazem nekoliko kvadrata posto racuna 40m2 u kubik colarice i tako mu je lakse da obracuna...
Drvo je bez cvorova i suvo...
Ovako...bukva colarica duzine oko 1.2m je 320e,jasen 540,orah 600, hrast 700, camovina je oko 420...ne znam bas tacno nisam je skoro uzimao...
Inace bukva redovne duzine je 480e
Inace bukva redovne duzine je 480e
Last edited by infinity on 02 Dec 2013 11:38, edited 1 time in total.
Mogu sutra da proverim za telefon,ja živim u Rumi i mislim da se firma zove Milano, a gazda Beronja.Ko dolazi u Rumu neka pita za kafić Milano čovek drži kafić i sušaru.Skoro sam bio u Sremskoj Mitrovici u sušari Grading tražite Nevenu ili Nenada gledao sam bukvu suva 90/5cm dužine 300e kubik 2,2mdužine 500e kubik,ima oraha mazera i ostalog drveta i dosta koretno lagerovano i naravno sve suvo!Pa eto možda nekom bude od pomoći.
To je otprilike duplo vise od onoga sto sam letos placao.. A za tih 185 eura za 5/90 sit sam se nabirao jedno 0.3m3 iz gomile od 15. Samo treba otici do Zlota.zole wrote:bukvu suva 90/5cm dužine 300e kubik 2,2mdužine 500e kubiki.
Last edited by BR on 02 Dec 2013 22:11, edited 1 time in total.
Зато сам и написао:BR wrote:To je otprilike duplo vise od onoga sto sam letos placao.. A za tih 185 eura za 5/90 sit sam se nabirao jedno 0.3m3 iz gomile od 15. Samo treba otici do Zlota.zole wrote:bukvu suva 90/5cm dužine 300e kubik 2,2mdužine 500e kubiki.
Још само да си написао како и са ценом "uvek izadje u susret" :-О
Није ни мени Ð ума преко света.....
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad: