Testera za furnir

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Na žalost Veljo ostaje ti izgleda samo mogućnost da ga kupiš preko Dicka, jer iz priloženih odgovora ovde nećeš naći ni testericu ni valjak.;)
To ti je ipak najbrži način da se ne mučiš džabe, osim ako Djagi ne stigne da javi u zadnji čas.:)
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Veljo, imam za tebe jednu vest pa se snađi,danas sam obišao Mass alate i tamo video mali valjak koji košta 4000 i nešto dinara.Pazi konstrucija mi je slična kao na slici samo je dosta manji, ali evo ti rešenje nađeš silikonsko crevo odgovarajućeg prečnika pa ga nabiješ na drvenu šipku kroz koju si prethodno probušio otvor i proturio parče rundajza koji ima sa obe strane navoje odakle od parčeta lima kao na slici praviš dalju vezu sa drškom.;)
Uf koliko objašnjavanja nadam se da sam ti pomogao a ?:lol:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A stvarno Veljo, sto ga ne napravis?
Reče da ti je problem da lepo centriraš rupu kroz valjak.
Onda ga radi obrnuto. Znači prvo probuši rupe na dva kraja letve približno u centru (ili skroz ako hoćeš da praviš osovinu), pa onda letvu stavi u strug. Sada ti rupe služe da je centriraš tačno kako treba.
Još komad flaha savijen kao U, jedan poveći šraf da uhvati dršku i to je to.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Furnirex-u iz Čačka,
po recima mog druga imaju gumeni valjak(koji ima neko cance za lepak na sebi) i kosta oko 70evra,ako te interesuje
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Testera je stigla iz Beca. Kosta 9.70 evra. Valjak cu da napravim . Malo mi je bezveze da dam 50-70 evra za nesto sto vredi 10-ak.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

velja wrote:Testera je stigla iz Beca. Kosta 9.70 evra. Valjak cu da napravim . Malo mi je bezveze da dam 50-70 evra za nesto sto vredi 10-ak.
Jel preko Dicka ?

Pozdrav Misko.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ne. Dick ne postoji u Austriji nego salju iz Nemacke. Na cenu se uracunavaju troskovi 15+4evra. Kupljeno je ovde: http://www.technikmodern.at/show_produc ... ts_id=2382 Treba pogledati i firmu www.gaisch.at Oni mu dodju kao "mali Dick".
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nije gumeni nego metalni valjak, al mozda ti zavrsi posao. Videh danas u Merkuru ima ih u dve velicine. Malkice je mutna slika (mrdnu mi telefon).
Image
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ma napravio sam od drveta. Kupio sam i jedan na buvljaku za lepljenje tapeta ali je on malo zaobljen (kao burence). poceo sam danas da se zezam sa intarzijom pa cu to da pokazem uskoro.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Malo je i cena jaca?!
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

mbole wrote:Nije gumeni nego metalni valjak, al mozda ti zavrsi posao. Videh danas u Merkuru ima ih u dve velicine. Malkice je mutna slika (mrdnu mi telefon).
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/30_valjak.jpg[/url]
Da, video sam i ja... prilicno su teski... ako je ono gvozdje, onda je kao probusen teg za vagu... nije bas igracka...
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Veljo, evo trazeci nesto drugo, nasao sam ovu "tvoju" testeru za furnir... da li treba da kazem da to sto sam trazio nisam nasao... :lol:

Ima ih u Virtu (Wuerth) , u katalogu, a znam da smo kupovali preko tog njihovog kataloga, ako nisu imali na stanju, naruci se, saceka neko vreme, pa ti jave kada je stiglo... uglavnom ako ti ova testera (jos uvek) treba... pogledaj http://www.wurth.co.yu cini mi se da tamo ima neki telefon za kontakt.

Evo i slike:
Image

i kataloski broj:
Veneering Saw with Wooden Handle
Blade length: 80 mm
Designation Art . No . P . Qty .
Veneering Saw 0715 64 07 1

pogledaj na http://wueko.wuerth.com/
Last edited by boggy on 27 Mar 2008 18:01, edited 1 time in total.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

to je prava - imao sam nekad
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Hvala na pomoci. Nabavio sam vec. "Dve tresnje".
cikaprle
Zarezivač olovaka

Post by cikaprle »

a to tebi treba za mozaik. ma covece i ja to gledam al kod nas slabo sta ima.treba da se ubijes trazeci. ne znam dal postoji neka jaka dobra radnja gde moze sve to dase kupi
Post Reply