MOLBA

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
miljana
Dodavač alata

MOLBA

Post by miljana »

Imam ogromnu molbu.Dakle,stvar je u tome da mi treba ,,pila,, za secenje stakla,tj nesto sa cime cu odvojiti grlo sijalice od same sijalice.
LEGADEMA
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

Ја мислим да не постоји тестера за стакло, већ се оно обично сече дијамантским секачем. Е сад, не знам колико би то било прецизно на сијалици, и мислим да би пукла.
Али ево ти савет како да пресечеш стакло помоћу мало ацетона и канапа:
http://www.youtube.com/watch?v=T9APeaBQC9g
Нисам никада пробао, али верујем да може.
Имолим те буди пажљива! Опери руке пре него што запалиш ацетон, пази да се не исечеш јер је стакло на сијалици много тање него на флаши, можда ће прснути у очи па стави наочаре... шта да ти кажем... пази да се не исечеш и да не запалиш нешто! Боље ради то напољу!
Ијави да ли ради!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako nadjes pravi dijamantski sekac (znaci ne onaj sa tockicem vec sa parcetom dijamanta) mozes da probas njim. Staklo se samo zagrebe po povrsini, a onda polako kuckas po liniji gde je zagrebano dok se ne pojavi prskotina. Samo nastavis u krug da kuckas i odvojice se.
Za Mladenov trik mozes da koristis i alkohol.
OBAVEZNO koristi rukavice i zastitne naocari. Staklo sijalice je ekstremno tanko (ispod 1mm) a nisam bas siguran da li je sijalica na atmosferskom pritisku ili je malo vakumirana, tako da moze da se razleti sitna srca na sve strane.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Mladen wrote:.....
Имолим те буди пажљива! Опери руке пре него што запалиш ацетон, пази да се не исечеш јер је стакло на сијалици много тање него на флаши, можда ће прснути у очи па стави наочаре... шта да ти кажем... пази да се не исечеш и да не запалиш нешто! Боље ради то напољу!
Ијави да ли ради!
Mislim da ce doci do implozije... (kontra od eksplozije)... kako god da se radi... ako je iz sijalice izvucen vazduh... a kod obicne sijalice jeste.

S obzirom da moze da se razleti... naocare svakako..... mada je bolje ne biti blizu uopste
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

Људи бре, а зашто би неко секао сијалицу??? јли хоће да мења лицну као на осигурачу, или је неки далеко било терориста па `оће да направи неку бомбу!!!:D
Ђалим се, наравно! Да ли би ти Миљана могла да нам кажеш шта ћеш да правиш од тога, здраво смо радознали!
miljana
Dodavač alata

Post by miljana »

Aranzman.Bavim se aranziranjem cveca,i trazili su mi aranzmane da budu unikatni.
Osmislila sam sijalicu bez grla zalepljenu na staklo,tecni kristal unutar nje i buketic.Stavila sam sliku na forum kako izgleda ali ocigledno nesto nisam dobro uradila.
Uspela sam da izrezem oko 50 sijalica,a treba 200.No,prvu sijalicu sam sekla sa nekom dijamantskom ,,pilom,, ali u slucaju da nebude uspela da isece svih 200,trebace mi nova. :)
One su malo okrznute,ali na tim mestima cu isturpijati vodenom smirglom,tako da mislim da ce biti ok.Bar mislim.Ali u krajnjem slucaju i nemoram,jer se nadam da nece brckati prste u sijalici,mada kakav smo narod ne bi me cudilo:):):)

Ako budem opet u frci,eto mene.Ovde mi se jako svidja.Bas sam nasla puno stvari koje i razumem i ne razumem,ali....lepo je uci u svet koji ne poznajes...Hvala na gostoprimstvu i pomoci.
Usput,seci sijalice nije nista tesko :);)
Last edited by miljana on 14 Aug 2008 00:47, edited 1 time in total.
LEGADEMA
Sale
Zarezivač olovaka

Post by Sale »

Naravno da nije teško ali korisno bi bilo imati npr laboratorijski gorionik pa da lepo grlo sijalice zagreješ onda možeš čak i da ga oblikuješ prema potrebi.... znam da ovo zvuči komplikovano ali nije, negde na webu sam naleteo na neke skenove iz starih američkih popularno-naučnih časopisa gde je prikazano kao od sijalica napraviti posuđe za lab.
Ako nađem poslaću link...

BTW kakva crna implozija, eksplozija i slično pa ako može da izdrži min 1 atmosferu poprilično zagrejana što e bi izdržala izjednačavanje pritiska...
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Sale wrote:....
BTW kakva crna implozija, eksplozija i slično pa ako može da izdrži min 1 atmosferu poprilično zagrejana što e bi izdržala izjednačavanje pritiska...
Ok, ako si proverio to sto pricas... onda prihvatam da sam paranoik i da budalim.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

No,prvu sijalicu sam sekla sa nekom dijamantskom ,,pilom,, ali u slucaju da nebude uspela da isece svih 200,
Pretpostavljam da je u pitanju testerica za keramicke plocice. Zica na koju je posut vidija prah, a stavlja se u ram za bonsek.
Ima da se kupi i dijamantskih turpijica (obicne male bravarske turpijice, samo posute dijamantskom prasinom). Najcesce ih ima po buvljacima.
kaste
Šegrt

Post by kaste »

mislim da na pijacama ima ljudi koji prodaju čaše od presečene pivske flaše. Pitaj njih da ti i seku sijalice pošto ih seku usijanom cekas žicom preko strujnog trafoa. rez je idealan pošto se staklo istopljeno a ne sečeno.

MISLIM da je tako.
ćaos
Last edited by kaste on 14 Aug 2008 14:16, edited 1 time in total.
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

miljana wrote:Aranzman.Bavim se aranziranjem cveca,i trazili su mi aranzmane da budu unikatni.
Osmislila sam sijalicu bez grla zalepljenu na staklo,tecni kristal unutar nje i buketic.Stavila sam sliku na forum kako izgleda ali ocigledno nesto nisam dobro uradila.
Uspela sam da izrezem oko 50 sijalica,a treba 200.No,prvu sijalicu sam sekla sa nekom dijamantskom ,,pilom,, ali u slucaju da nebude uspela da isece svih 200,trebace mi nova. :)
One su malo okrznute,ali na tim mestima cu isturpijati vodenom smirglom,tako da mislim da ce biti ok.Bar mislim.Ali u krajnjem slucaju i nemoram,jer se nadam da nece brckati prste u sijalici,mada kakav smo narod ne bi me cudilo:):):)

Ako budem opet u frci,eto mene.Ovde mi se jako svidja.Bas sam nasla puno stvari koje i razumem i ne razumem,ali....lepo je uci u svet koji ne poznajes...Hvala na gostoprimstvu i pomoci.
Usput,seci sijalice nije nista tesko :);)
Kazi ti meni smes li te sijalice da ukljucis posle secenja,i jos nesto ko daje pare za takve stvari?
VELIKE tajne MALIH majstora
miljana
Dodavač alata

Post by miljana »

:) ne,te sijalice ne mozes da koristis posle,osim ako neces da napravis mini bastu u sijalici,i iskoristis je za dalju dekoraciju.

Ja se bavim uniikatnim tj malo specificnim aranziranjem.
Pare daje gazda :)
mbole-bravarske turpijice, samo posute dijamantskom prasinom-u pravu si.
Danas sam provalila extolovu turpiju,tj set od 6,7 komada i fantazija je.
Sto se tice ,,pecenog,, stakla,nisam toliko blesava ni hrabra,ali ko zna.Kad zavrsim sa ovim,mozda i to probam.Sutra moram da nadjem vodenu smirglu,i gotova sam sa sijalicama. :)
Na avatoru je smanjena slka kako treba da izgledaju.
LEGADEMA
Sale
Zarezivač olovaka

Post by Sale »

boggy wrote:
Sale wrote:....
Ok, ako si proverio to sto pricas... onda prihvatam da sam paranoik i da budalim.
Pa više puta a i autorka ove teme je to proverila u praksi......
Doduše kod nas je kvalitet sijalica grdan pa može svašta da ti se desi i to sam par puta proverio vadeći stklaiće iz tabana....
Post Reply