Pomagalo za oštrenje ili Honing Guide

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Rakun
Zarezivač olovaka

Pomagalo za oštrenje ili Honing Guide

Post by Rakun »

Image

Jel neko zna gdje ima da se kupi ovakva, ili slična spravica. Potrebna mi je za oštrenje noževa za ručno rende i za dlijeta. Znači, Bosna, Hrvatska, Srbija?
caca
Majstor

Post by caca »

Znam ja
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

agacija ili akacija ::neznam:: u bg,kupljeno isprobano-lepo radi--eh da je jos na motoric :happy:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Rakun
Zarezivač olovaka

Post by Rakun »

Caco, gdje?

Singeru, daj više informacija :) Pretpostaljvam da je riječ o nekoj radnji sa alatom, gdje se nalazi?

Aha, iskopao sam nešto, to Agacija - pločasti materijali?

Koliko košta?
Last edited by Rakun on 10 Feb 2012 11:16, edited 1 time in total.
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

mesto :
http://www.agacija.com/
cena:
10 e !
Rakun
Zarezivač olovaka

Post by Rakun »

Ok, hvala. Ako neko zna još neku radnju osim ove Agacije neka javi., pošto ljude koje bih slao po to žive na drugom kraju Beograda.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Rakun, upisi mesto stanovanja u profilu (pravilo foruma), da znamo mi gde ti zivis, nesto bi mozda smislili...
Recimo, meni je Agacija svakodnevno usput
Takodje, koji je to deo grada u kome zivi tvoj prijatelj? Ako ima u Agaciji, verujem da ima i na drugim stovaristima tog tipa.

Singer, kako izgleda taj koji si ti kupio i ko je proizvodjac?
Ja sam mozda i video ali nisam imao pojma cemu sluzi :)
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

Proizvodjac je Stanley a sliku je Bole postavljao negde na forumu.On je bio dobavljac i meni i Singeru
evo i slike:
Image
Rakun
Zarezivač olovaka

Post by Rakun »

Izvinjavam se za neunešenu lokaciju, mislio sam da piše :)

E, baš ovo sam i gledao zadnjih dana. Ovo je jedan od standardnih i jeftinijih kompleta. Nemam pojma, ako nema nigdje drugo, jel moguće ti Maricaiivica uzmeš to pa prebaciš prijateljici, koja bi ti dala novac. Ona živi u centru, mislim u blizini. Cetinjska, čini mi se da je to ulica paralelno sa Skadarlijom?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

singer wrote:u bg,kupljeno isprobano-lepo radi--eh da je jos na motoric :happy:
Pa ti navataj nekog lokalnog metalca da ti napravi motorizovanu verziju. Materijal je jeftin, a radi jako dobro:
viewtopic.php?pid=48652#p48652

Jedino uzmi malo vece tocilo od ovog mog, bar fi 150mm. Ima ih za smesne pare u woby-ju.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pa ti si mi lokalni metalac (lokal je oko 100km):happy:

:ongel::ongel::ongel:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Rakun wrote:Izvinjavam se za neunešenu lokaciju, mislio sam da piše :)

E, baš ovo sam i gledao zadnjih dana. Ovo je jedan od standardnih i jeftinijih kompleta. Nemam pojma, ako nema nigdje drugo, jel moguće ti Maricaiivica uzmeš to pa prebaciš prijateljici, koja bi ti dala novac. Ona živi u centru, mislim u blizini. Cetinjska, čini mi se da je to ulica paralelno sa Skadarlijom?
Napravicemo nesto. Mozda naredne nedelje stigne pravo u Banja Luku :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

huh, trenutno mi je strugic u fazi remonta (opet nesto prepravljam naravno :))

Meni je najveci problem materijal. Posto ne radim ovo kao posao, nemam zalihe materijala. A kad odem da kupim flah 10X60mm hoce da mi prodaju al komad od 6 metara duzine!!! NIje nesto skupo, al sta da radim sa tolkim gvojzem? Slicno je i za sve ostalo. Jedino sam za obojene metale nasao izvor gde hoce da mi prodaju i 10cm sipke od aluminijuma, mesinga, bronze... ili 30X100 santimetara Al ploca (100cm je sirina ploce). Celik u kvalitetu je gotovo nemoguce naci, cak i da kupim celu sipku. Uglavnom i ako imaju to je 1531, jednom sam nasao 3990 (za koji sam morao da se snalazim i kupujem preko firme, posto nemaju maloprodaju), nadje se ponegde nesto iz serije 40 ali naravno ne oni koji su interesantni, i obicno u nekim "levim" merama tipa fi 100mm. al opet mora neka kolicina, mora preko firme...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ma ti samo kazi koji celik i koliko treba ja nabavljam :happy:
Rakun
Zarezivač olovaka

Post by Rakun »

maricaiivica wrote:
Rakun wrote:Izvinjavam se za neunešenu lokaciju, mislio sam da piše :)

Napravicemo nesto. Mozda naredne nedelje stigne pravo u Banja Luku :)
OK, hvala na trudu :pljesk:
Post Reply