Testera za bansek
Valjda ti "dole" imaju i neko ime.Jel ti vare oni dole ili ti?
Ovakve poruke su za PP, a ne za javnu konferenciju. Kad se već daju takve informacije, onda bi bilo dobro i dati neku ocenu o kvalitetu usluge, ceni. Eto prilike i za reklamu

P.S.
Rade, ne shvati ništa lično. Tvoj citat sam uzeo samo kao primer za sugestiju.
Gledao sam na nekom američkom sajtu pripremu obradka za tokarenje. Uze čova komad trupca
odprilike 250 mm. prečnika i dužine oko 400 mm. postavi na bansek i poreza ga poduž u dvije
polovine. Ne baš pre brzo.
Zna li neko kojom testerom ovako nešto može da se radi, pošto sam ja ovakvo rezanje radio
motornom testerom.
odprilike 250 mm. prečnika i dužine oko 400 mm. postavi na bansek i poreza ga poduž u dvije
polovine. Ne baš pre brzo.
Zna li neko kojom testerom ovako nešto može da se radi, pošto sam ja ovakvo rezanje radio
motornom testerom.
Posto komsija radmit nije rekao ko su "oni dole ",----firma FILOS Cacak.Testere si ok ali brzo pucaju na varu,pre 7 dana sam uzeo novu turu a oni mi i vare.Likovi su ok videcu kako ce se sada ponasati i koliko ce izdrzati.Obecali su da ce pogledati testere od 3,-3,5mm imaju u katalogu jos nemaju na stanju.
- levidrazen
- Dodavač alata
Vidim da je ovde otvorena tema o testerama za bansek,meni je potrebno vise testera boljeg kvaliteta za masinu koja sece i ujedno cepa drva.U dosadasnjem radu imam loseg iskustva tj.testere mi cesto pucaju,po saznanjima drugih sa dobrom testerom bi trebalo da se isece otprilike od 30-50 metara drva.Duzzina koja mi je potrebna je 3850 mm,a debljina najvise 6-7 mm,kao i dubina testere ne vise od 30 mm.
Treba mi savet gde se takve testere mogu nabaviti,normalno sto boljeg kvaliteta.
Hvala unapred na svakom dobronamernom savetu.
Treba mi savet gde se takve testere mogu nabaviti,normalno sto boljeg kvaliteta.
Hvala unapred na svakom dobronamernom savetu.
http://www.petervari.rs/
Ja sam kod njih kupovao,i silio sam maksimalno i bansek i testere (bansek nije imao granicnik pa kad pritisnes malo vise testera je udarala u neki metal pozadi,varnicilo je na sve strane)i nikad mi testera nije pukla na mestu gde je varena,i uvek je bila solidno ostra iako sam ja vecinom sekao ivericu.A te testere koje ne ostavljaju tragove su testere sa dijamantskom vidijom i cak element nemora ni da se smirgla nakon secenja.Gazda ove radnje ze zove Atila,verovatno je madjar,moze da zavari kojavam god duzina treba.pozz.
Ja sam kod njih kupovao,i silio sam maksimalno i bansek i testere (bansek nije imao granicnik pa kad pritisnes malo vise testera je udarala u neki metal pozadi,varnicilo je na sve strane)i nikad mi testera nije pukla na mestu gde je varena,i uvek je bila solidno ostra iako sam ja vecinom sekao ivericu.A te testere koje ne ostavljaju tragove su testere sa dijamantskom vidijom i cak element nemora ni da se smirgla nakon secenja.Gazda ove radnje ze zove Atila,verovatno je madjar,moze da zavari kojavam god duzina treba.pozz.
- dr. stolar
- Brzi dodavač alata
Verujem da ovde vecina ljudi zna ali ima i onih koji ne znaju:
Testeru treba popustiti kada se završi sa radom.
Meni su Filosove OK i za mdf čak i kad se istupe.
Jeste najveći problem pucanje na varu.
Zbog toga bih baš uzeo original Metabo, jer one stižu zavarene već iz fabrike.
Doduše, varenje je 100 dinara, tako da nije to neki trošak.
Mnogo je brže i lakše nego sa ubodnom......
Hvalili su i još jednu firmu iz Čačka - Ecomex koja ima testere Pilana....
Testeru treba popustiti kada se završi sa radom.
Meni su Filosove OK i za mdf čak i kad se istupe.
Jeste najveći problem pucanje na varu.
Zbog toga bih baš uzeo original Metabo, jer one stižu zavarene već iz fabrike.
Doduše, varenje je 100 dinara, tako da nije to neki trošak.
Mnogo je brže i lakše nego sa ubodnom......
Hvalili su i još jednu firmu iz Čačka - Ecomex koja ima testere Pilana....